Wadah Madrasah Pengalaman: Vector Yuyu Zulaikha..Ini cara Wan wat vector


Tuesday, January 24, 2012

Vector Yuyu Zulaikha..Ini cara Wan wat vector

.

Asssalamualaikum...

Hai korang..Tengahari tadi Wan wat vector untuk Yuyu Zulaikha nie..Maaf Yuyu sebab guna gambar tanpa kebenaran.

Ingat senang ke nak wat vector nie .Nie kali kedua Wan wat vector dan pertama kali dapat hasil yang sebegini rupa..Memang lah tak cantek sangat Wan wat..Tak pro macam korang..Jangan plak korang nak minta Wan wat Tutorial vector lak ..Wan tak hebat lagi..Dan tak pakar..Maaf sangat sangat Wan memang tak boleh nak wat tutorial Vector . Jangan paksa Wan wat..




Ok Wan cerita sedikit macam mana Wan hasilkan Vector .Nie cara Wan buat vector.. Wan tekankan pada kepelbagaian brush dan pemadam.Ton warna biar lebih besar dari ton original supaya senang nak padam .

Macam mana nak tahu ton warna .??

Duplicate layer > CTRL + Shift + U

Dan lepas tu ubah lagi layer ke image>adjustment > posterize..letak 9 ekot kesesuaian. Ton warna hanya ada tiga yang asal lepas tu di adjust dengan burn tool dan dogde tool..Supaya kelihatan lembut dan semulajadi. adjust opacity layer..adjust format layer..overlay , color burn , dll ekot kesesuaian.Banyakkan layer dan namakan setiap layer supaya tak serabut bila nak edit balik. Buat vector biar ada masa yang free..jangan gopoh sangat..Dan pastikan gambar yang korang nak vector tu sharp ,terang ,besar dan senang untuk divectorkan..Dan..

Bermula lah dengan bismillahi rahman nir rahim

Masa yang amat panjang untuk menghasilkan vector nie.Maklumlah noob lagi..Wan habiskan berjam jam dihadapan lappy Wan fokus kat muka Yuyu untuk hasilkan vector nie sambil dengar lagu enjet enjet semut..Tu tipu je.Dengar lagu dan dengar lagu..


Ok lah tu je....mesti ramai yang tanya kenapa Wan wat Vector Yuyu?? Ok tanpa ragu ragu Wan jawab..Saya peminat blog Yuyu..Peace.


Yang terakher untuk Yuyu


Papai.



Lain lain yang menarik

.





28 comments:

Misya_mimie said...

baru nak paksa dia buat tutorial..huhu

-NiaHanz- said...

cantik hasilnya :)

-NiaHanz- said...

Cantik hasilnya :)

cik siput said...

wah.....cantik3!! terbaek la wan..good job! =D

Ewan Yusof said...

nice

Niena Sofea said...

Cantik la wan .. gud job ! =)

Asningtiyas Nasdja Putri said...

comeyy ^^

Anis Diyana said...

cantik sangat ^^

Wanaa Nana said...

Wan buat ni guna apa? I mean, adobe photoshope or what?

Wan_hazel said...

tengs all..yuyu memang comel...Wan wat nie guna adobe photoshop

Cik Tie@Akak said...

comey tu...lalalla..

Meya Lolipop ♥ said...

wahh comel lah wan buat. kalau meya jd kak yuyu, meya akn buat header tu. cantik dan kreatif sangat (:

shera said...

lawa apa ! mana ada buruk .

capt. keon alhan said...

canteklah wan buat...nak juga!!!!huhu...

deardearyhaty.blogspot.com said...

nice loo..:)

Puan Besar Shag Yahaya said...

Cantik lah tu~ Dari Shag, noob gila dengan photoshop. HUHU.

Btw Wan, button 'Entri Lama' tu rasanya tak berfungsi lah. Shag kelik berjuta kali, tak bergerak pun ke entri lain. Agak agak salah coding ke laptop Shag ada problem ;)

Wan_hazel said...

shag..yg dalam blog wan nie ke??wan tekan ok je

Ifwat Syamim said...

walaupun bru kali kedua, tp nampak cool gila. congrates, good job,bro!

super d0uble F :) said...

sangat kiiuuuttt !!

btw,a'ah la wan.nak tekan button entri lama tu xboleh la.da byk kali tekan jugak.

Wan_hazel said...

tekan kat kepala hello kitty tu taw..jgn tekn kat huruf dia tu

ecadwinkyasha said...

lawa lawa..nak try buat vector la :)

faraheartbeat said...

cantiknya wan buat vector tu :))

Miss Niesa said...

wah , cantiknya ~_~

Ckin Kembaq said...

penah gak buat gini..tp padam gak last2..sebab kalu boleh nak bagi nmpk lagi macam kartun..hehe btw, usaha lagi naa..nt terer boleh ajar lagi kan..

fitri fitriah said...

cantek ! gempak !

SyamiEiza Dsyamz said...

cantik la ,,

NieSaa AtieSya said...

cantiknya....nak buat header macam ni lah... tapi, tak reti...

Miss Nadya said...

cantik gila kot..:)

nak jugak....:D