Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle story..don't judge a book by its cover


Thursday, February 23, 2012

Doodle story..don't judge a book by its cover

.


Assalamualaikum...

Mula mula nak kasi taw..Entri kali nie tak de kena mengena untuk mengutuk atau mempersendakan sapa sapa..Diharap semua boleh ambil positif dan ikthibar . Dalam kehidupan kita seharian memang tak kan lekang minda kita dari memikirkan sesuatu.. Kekadang berfikir hingga terbabas dari batasan agama..Padahal kita tahu akan dosa dan pahala..Jadi sama sama lah kita beringat.




Pernah tak kalian menilai sesuatu tu pada luaran?? Atau kalian pernah dinilai sedemikian?Apa perasaan anda??Norma kehidupan bukan semua bertudung tu menutup aurat dan menjaga aklhak serta akidah.. Begitulah sebalik nya bagi yang tak menutup aurat ..Bukan semua yang buruk terus buruk dan bukan semua yang baik terus baik..Dan siapa kita untuk menilai ??Hipokrit ..



Pengajarannya..jangan nilai sesuatu pada luaran..Cuba lihat , kaji dan perhati .. Mentaliti masyarakat islam sekarang kekadang berbeza beza..


P/S: jadi kalau korang semua ada pengalaman dan pendapat mari kongsikan kat ruangan komen bawah nie..


Kalau suka entri kali nie klik like atau sponsor Wan rm0.20 ..senang je klik nie.A Growing Up Together Day with your loved ones!..Atau klik button Donate..



Papai


.



9 comments:

ciksukaberangan said...

setuju ! btw, lawa doodle :)

Fathien Alifa said...

sy dh add awk kat fb..

Wan_hazel said...

ciksukaberangan

tengs

Wan_hazel said...

Fathien Alifa

apa nama FB awak ye...

HeyFatso said...

yeah , betol tu~ *tang taik lalat kat doodle tu tak boleh tahan , comel semacam xD

EikaSchapika :) said...

salam . hye abg wan . thanx wt doodle story nie . mmg betul kate abg wan , don't judge the book by his cover . :)

[ Yuyu Atiqa ] said...

wan... entry menarik lagi.....

Yuyu pernah ada pengalaman camni jugak. Yuyu jenis suka pakai simple2 yang mungkin nampak selekeh bila kuar beli barang.

Then, ada laa yang cakap2 belakang. Bila tengok yuyu pakai smart, haa terus terdiam.. haha. :D

Kawaii_Gurlzz said...

errr..hensem nyer doodle tuhh XDDD

Suraya Aris said...

biasalah manusia kan. suka nilai dari luar tanpa mengenali yg dalam.