Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle story..Mari kita berjimat cermat..hehehe


Saturday, February 25, 2012

Doodle story..Mari kita berjimat cermat..hehehe

.



Assalamualaikum...


Ketemu lagi ya. Sekali lagi kita dalam rancangan bual kosong bersama pak sotrodoryo..hehehe..Merepek je lah kan..Berbalik pada tajuk diatas..Mesti korang tertanya tanya macam mana nak berjimat nie..Caranya mudah..Kalau korang ke kedai makan..Korang pastikan korang bekal pek kopi or teh 3in1 tu..So korang leh order air kosong je..Ingat lagi tak iklan macam nie kat dalam TV?dulu selalu nampak..Skang tak de lak..




Berjimat cermat nie , ada pelbagai cara..Cara nya terpulanglah kat korang sendiri..Dan ad ajugak yang akan labelkan orang yang berjimat cermat nie sebagai seorang yang kedekut...Erm..macam mana plak tu??Yang tu biarlah kan ..yang penting niat kita ..




Berjimat cermat tu boleh..tapi biarlah kena dengan caranya.. Jangan lah berjimat cermat tu melebih lebih lak.>Sipa bawak air sirap ke kedai makan..Yang tu memang nak kasi pelempang rasanya..hehhee.


P/S: jadi kalau korang semua ada pengalaman dan pendapat mari kongsikan kat ruangan komen bawah nie..



Kalau suka entri kali nie klik like atau sponsor Wan ..senang je klik nie.A Growing Up Together Day with your loved ones!..Atau klik button Donate..



Papai


.



12 comments:

orycandy said...

hehehhehe(gelak sampai guling2)mmg pndai brjimat^_^

yaya said...

kalau lah jumpe orang btul-2 macam nie , mmg tak terkata kudd .

MaiRa QuEeN said...

terbaek la..mmg jimat..

cik kiwi's said...

bawak sirap ngn gula mcm melampau sgt. kalau org bwk milo 2 in 1 tu rmi kot...:P

.........cP~ said...

Cara berjimat, kalau keluar bawak duit cukup2 je. Jangan bawak kat ATM. Bawak kawan yang takkan kasi pinjam duit.

Eryati said...

hakhakhakhak...klu sy peniaga pun mmg anik darah..ehehheh

shidah2020 said...

"Kasi pelempang" dahsyat tu~

✿Sara Mayy✿ said...

nice entri wannn. saya pun tengah belajar berjimat. alahai, :))

lynda salim said...

dulu linda bersarapan kat satu kedai mamak dengan kawan. lalu kawan linda cakap dengan mamak tu, pasang la wifi, hari2 i lepak sini nanti. lalu mamak itu menjawab, rugilahhh nanti u order air kosong je sebab nak pakai wifi free. kahkahkahkah :)

*dah lama tak berblog walking disini .

liyana piqapiqu said...

Penah ade mse tu Papa cadang bawak nasi putih bnyk-2 dgn air 100 plus satu botol pegi kedai mamak, papa kate kat sane nnti order lauk jea, pastu mintak ais dlm gelas jea, haiyaa ~ xD

Lady Emilya said...

haha betul jugak! ^^

Dak Fisha said...

terbaik lah. save budget. hehehe