Wadah Madrasah Pengalaman: Download Adobe Photoshop Lightroom v4.0 beta


Saturday, February 25, 2012

Download Adobe Photoshop Lightroom v4.0 beta

.


Assalamualaikum...


Hai korang...Kali nie Wan nak kongsikan Adobe Photoshop Lightroom v4.0 Beta  atau pun Adobe Lightroom v4.0 Beta  untuk korang...Sebagai seorang Photographer seharusnya korang mempunyai perisian Adobe nie..Adobe Photoshop atau Adobe Lightroom nie..Kalau kedua dua nya lagi terbaik..Perisian nie diharuskan untuk mengubah Exposure korang atau pun mengetahui Metada korang.Metada bermaksud detail detail mengenai gambar korang..Macam contoh kat gambar nie..



So jom kita Download Perisian nie..Klik link kat bawah nie k..Ada dua bahgian yang korang perlu download..Lepas download korang extract file tersebut ..Nanti file tersebut akan secara automatik digabungkan..Tak tahu macma mana nak extract..Korang google ataupun tengok di Youtube macma mana nak extract file k..




Bila korang dah Klik Link tu..Korang akan terus ke page RapodShare..Macam kat atas nie..Dan korang klik lah button Download macam kat anak panah kat dalam gambar kat atas nie..



Kalau korang dah selesai download kedua dua file..Korang extract lah..bila dah extract korang open lah file dalam folder Adobe korang tu..

Dan lepas tu..Korang double klik icon Adobe ligthroom tu .Bila korang dah double klik..Korang akan dapat tengok Pop Up macam kat bawah nie..Dan korang klik lah Use Default Catalog.



So dah selesai..Korang dapat lah perisian Adobe Photoshop Lightroom korang..Ambik masa yang lama skit nak open masa mula mula k.



Selamat mendownload..



Kalau suka entri kali nie klik like atau sponsor Wan ..senang je klik nie.A Growing Up Together Day with your loved ones!..Atau klik button Donate..



Papai


Kemungkinan pautan untuk memuat turun applikasi ini di 4shared tergendala atau telah disekat.. Sebagai langkah kedua disini ada pautan untuk applikasi di pautan yang lain.  download link dibawah
(maaf atas ralat yang terjadi)
 Lightroom 4 (stable)
Download: DF - UL

.



10 comments:

cincin permata said...

saya carik shoutbox wan . tapi tak jumpe . tak tau la pulak kalau2 lappy saya ni yang masalah . heee . so , komen sini saje lah .....

Kid From Yesterday..:D said...

nape die lambat sangat! sampai "7 hour left"

Nurul Ain Mohd Nasir said...

hye ..wan ..npe tk jadi ek ??poning deh uat bnde ni ...ble dh dwload ..dye open kt winzip .. pas tu dh pning tk tau nk uat cm ne dah ..

dye suh insert disk la ape la ...tk tau ni ..ajr ain bole ??
mse dwload tu kne save file or open file ?

Wan_hazel said...

Kid From Yesterday..:D

file besar or line slow kot

Wan_hazel said...

Nurul Ain Mohd Nasir

save file taw..kene ada dua2 file baru extract

Mrs zeus said...

brp besar file ni?

Wan_hazel said...

Mrs zeus

part 1 400mb part 2 3++mb..

thisisaina said...

tak sanggup nak donload besar sangat .

ibusofiya said...

tq wan..mmg dh lame cr lightroom full version ni..asyik trial je..jenuh nk download selalu.. download ok la..walau 44minit ...tp masih blh sabar menanti..sambil2 wat keje kan..ehhehe..

Cheek Eyka said...

Assalamualaikum Wan,
eyka try download tapi file not found la.. :(