Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle story..Bila senior nak Final Exam


Sunday, February 26, 2012

Doodle story..Bila senior nak Final Exam

.


A
ssalamualaikum...


H
ai korang...Wan tak lama lagi nak final exam..Tinggal sebulan lebih je lagi.. Korang lak??? Susahnya macam nie..ahahahaha..Bila dah dengar deru deru final exam mesti ramai yang gelabah..Dalam gelabah tu mesti ada segelintir yang hanya menggelabah pada masa dan saat tertentu sahaja.. Dan ada jugak yang tak kisah sebab bajet dah pandai sangat..




T
ak taw lah..Sama ada perkara nie berlaku kat junior or senior..Biasanya junior first sem tu mesti rajin sesangat masuk klaz dan study dengan kengkawan..Dah masuk lak sem kedua mula lah buat perangai start dari 1% sampailah 100% berubah jadi malas..Mula lah kenal member member gaming..DOTA lah katakan..Lepas tu rajin sangat cari maklumat dengan online..cari maklumat hanya 20 minit pertama atau kurang . selebihnya dihabiskan dengan meng-online laman sosial. hehehe.



B
ila dah bajet otai sangat..Dah pandai sangat so tak perlu belajarlah kan..Dan akhirnya menangis berair mata + hingus sebab tak leh jawab final..Maknanya repeat paper lagi lah korang.. Kan ke dah menyusahkan diri sendiri..hai ya...Ini olang pun ada ka..Memang ada pun..Tengok cermin dan tengok sekeliling korang ada tak?? Ke korang sendiri macam tu??hahaha.


P/S: jadi kalau korang semua ada pengalaman dan pendapat mari kongsikan kat ruangan komen bawah nie..



Kalau suka entri kali nie klik like atau sponsor Wan ..senang je klik nie.A Growing Up Together Day with your loved ones!..Atau klik button Donate..



Papai


.



30 comments:

RAPI PTSS said...

sy budak rajin..dari awal sem smpai habis, tetap rajin.. =) perasan sikit..hehe

keri ikhwan said...

terasa.. terasa... slalu studi last2 minit.. paksa kengkawan yg dah study awal2 ntuk terangkan balik apa yg diorang baca haha...
*okla tuu sekurang2nya bleh tolong kawan semak balik apa yg dia study

Mohd Ridwan said...

setuju!

Ckin Kembaq said...

time bincang2 tu best...sebab rasa masuk semua..woha!

mac said...

bg aku stdy ni xleh push sgt..
kalau stdy awal pon nnti lpe..kalo stdy awl pon nnti lpe kne gak stdy mlm b4 exam..hehe...
tp kejayaan adalah milik yg berusaha..
last minit pon ok dr yg xstdy lgsg kn? :)

Cik Atien said...

good luck final nanti. :)

Wawa Nazwana said...

hahaha.bena bena. btw, wan study di siney ?

.........cP~ said...

Tak rajin jugak dan selalu menyesal masa exam. Tapi, alhamdulillah Allah masih sayang. Huhu. Result ok la..

Fuzah Mahmud said...

haáhh...tinggal sebulan lbih je lagi...dh la shortsem...aduhhh...gawat2..
hohohoo.. ;)

Wan_hazel said...

RAPI PTSS

hahaha...saya pun rajin..rajin cakap je..ahahha

Wan_hazel said...

keri ikhwan

hahaha...sama lah kita keri..selalu nya tanya ngan member je... mana lah nak baca buku

Wan_hazel said...

Mohd Ridwan

hehehe..like

Wan_hazel said...

Ckin Kembaq

betul tu..tapi kalai wan terus bincang benda lain..ahahha

Wan_hazel said...

mac

yep betul tu..tapi ad amasa kita kene push .. mesti push..hehehe..hanya org yg berusaha akan mendapat kejayaan

Wan_hazel said...

Cik Atien

tengs

Wan_hazel said...

Wawa Nazwana

mek study kat icats ya..tabuan ya..tauk sik???under UTM pun program

Wan_hazel said...

.........cP~

tu lah kan..wan pun slalu macam tu..kadang2 pernah jugak amrah kat diri sndri...

Wan_hazel said...

Fuzah Mahmud

study2...jgn online sgt..ehehe

steffany daph said...

sma la kita. nak exm tak lama lagi. sometimes tu ikut masa la nak study. tak baik hadap buku lama2. nak juga rest. tu la kdg2 blogging (:

Lady Emilya said...

hahaa normal lattew, study last minit kah kah :3

diari cyra said...

biasa lettew. azam masuk u . hehe.

Chenal said...

zaman kmk org blom gik kamboh dengan dunia internet. zaman tranformasi molah 8sigment drpd typewriter dgn pc yang bergala besar punyaaaa! nak exam..fokus g libraryyyy!

(raso insan sucii statment d atas!)

intan izzaty said...

intan pown salah sorang yang suka study last minit...huhuhu..kalau kantoi subjek naseb la...adoi..naseb mid sem exam da lpas..

Wan_hazel said...

steffany daph

ehehhe..betul..wan setuju...

Wan_hazel said...

Lady Emilya

hehehe..student katakan..biasalah kan

Wan_hazel said...

diari cyra

ahahha...betul2

Wan_hazel said...

Chenal

ahahha..suci bena sidak dolok eh... ya lah ...nektok macam2 jak bnda nak melalaikan

Wan_hazel said...

intan izzaty

kita sama je..ehehhe..

sheila said...

gud luck! ermm sllu bila nak exam last minute baru bersemangat nak blja. sebb tekanan dah datang..hehe..nnti study awal2 lupa plak..huhu

Dyanna Joe said...

wan dak u mne?pe susah abg wan..jeling2 je la jwpn owg sebelah time exam..hik3