Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial melukis dan mewarna Doodle - Adobe Photoshop (Versi Video)


Wednesday, February 29, 2012

Tutorial melukis dan mewarna Doodle - Adobe Photoshop (Versi Video)

.






Assalamualaikum..


Hai kalian..Kali nie Wan sediakan Tutorial menggunakan Video lak..Sebelum nie Wan wat hanya dengan menaip di entri je..Mungkin ada yang tak berapa faham..Jadi dengan video nie Wan harapkan korang faham dan tengok setiap langkah.Pastikan tengok betul betul k..

Tutorial sebelum ini
-Melukis Doodle dan mewarna Doodle


Jadi..Cepat sediakan makanan dan minuman untuk menyaksikan Tutorial nie..ehehhehe.Maaf kalau ada yang tak berapa ok dalam Video nie.. hanya menyampaikan apa yang Wan tahu..Peace..


Owh ye..Terima kasih buat kalian yang menyokong "doodle Story" dari Wan.. Lukisan juga mempunyai unsur dakwah tersendiri..Terima Kasih..Semoga apa yang Wan cuba sampaikan di jadikan iktibar , pengajaran dan diguna pakai dari sudut positif..yang buruk itu datang dari diri Wan sendiri dan yang baik itu semestinya datang dari Allah S.W.T...

Semoga semuanya bermanfaat Amin



Kalau suka entri kali nie klik like atau sponsor Wan ..senang je klik nie.Party rock crew is in town!!.Dew More Win More!.Atau klik button Donate..



Papai


.



14 comments:

shera said...

Tuto yang bagus ! Suka2

biQa Hatmin said...

nice one! serius dapat membantu adik2 dan akk2 untuk lukis doodle secomel itu.haha:)

Atirah ★ said...

Pandai nye dia buat . Jeles ~

nur_za said...

comei kot..tapi xkreatif la..

Ckin Kembaq said...

betul tu..step memang sbijik cm wan buat..cuma hasil lain2..sb kurg pakar lagi.. ^_^

Puteri Diyana said...

wohhoo...nice video abg wan..
nti buat laa tuto video byk2 lagi..
bole pu3 tgk.walopown pu3 taw skt2.
tapi wan kan taw byk..tehee..
nice entry n video. =D

suzie rahman said...

salam..mnarik nyer tutorial ni.thx wan.

Busyra Takiyudin said...

cantik... pandai wan buat .. :) suka tengok

Cik Kay Jue said...

thanks sangat2 wan sebab buat tutorial video ni.. ckj da boleh da buat doodle dengan jaya nya.. hehe..

*walaupun agak confius sebab ckj still guna adobe photoshop 0.7 hehe..

ʆαɳɢ said...

jumpa juga cara buat doodle utk photoshop ~ yeppy~ tq! hehe

syimiekitty said...

Dah try....menjadi la jgk...btw thanx sgt.salam aidiladha :)

Eyqa Rawr said...

macam mana wan buat muka dia blushing ek? dah lama nak tahu

Eyqa Rawr said...

photoshop 7.0 keygen memang tak sama ek. susah pulak rasanya. tapi berjaya jugak. apa-apa pun doodle wan yang paling cantik

Wan_hazel said...

tak pasti lak wan..sama kot... kalau nak wat blushing tu guna brush yg blur tu... opacity dia kurang..so guna tu