Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle story..Telefon dulu dan sekarang _SMS punya pasal


Wednesday, March 14, 2012

Doodle story..Telefon dulu dan sekarang _SMS punya pasal

.



A
ssalamualaikum..

Ingat tak zaman dulu dulu..Ada tak yang sempat merasa zaman guna telefon tak berwarna monophonic atau polyphonic..Korang sempat tak??pernah tak merasa atau korang terus guna telefon canggih??Rugi nya korang tak merasa telefon dulu dulu..

Apa yang best guna telefon nie..??OK..kalau korang nak tahu..dulu zaman zaman sekolah dulu selalu sangat sms bergambar..tapi gambar tu dibuat dari simbol dan huruf..faham tak..macma kat bawah nie.

(\_(\
(= ’ :’)
( (”)(”)

Ada tak yang pernah dapat?Ingat lagi tak??Zaman tu best sangat..Hiburan hanya pada sms yang macam nie..Kalau musim nak raya tu mula lah dapat sms pantun , simbol gambar yang macma kat atas tu .. siap ada mercun lak..Best sangat..Jujur wan cakap , Wan rindu zaman tu..Rindu nak dapat sms macam tu..Kadang kadang terasa sangat SMS tu sampai kat hati. Kekadang ada SMS yang lucu.


Waktu nak sms
awak, hati sy jadi
x menentu..x
tahu kenapa..



akhirnya sy
menyedari
bahawa
sy..



sayang



sangat



pada



kredit
sy..hehe..hehe


Ada jugak yang romantik


Kdg2 org SMS..
Kdg2 tidak..
Kdg2 org balas..
Kdg2 org lupe..

Tapi jgn risau, berapa banyak Kdg2 tue..
Dirimu tetap DIINGATI,
bukan utk Kdg2 tapi utk SELAMANYE.....



Tapi sekarang nie...


malas nak cakaplah..Kan kan kan..


P/S: jadi kalau korang semua ada pengalaman dan pendapat mari kongsikan kat ruangan komen bawah nie..


Kalau suka entri kali nie klik like dan klik grapevine Wan nie..Terjah dulu taw baru taw.http://grpv.cc/1zDA


Papai korang...



.




20 comments:

yaya said...

comel doodle tu . haha , kita pernah jeh guna hp screen biru . waktu dulu , okay lagi tapi kalau sekarang pakai hp tu surely orang kutuk sebab semua panggil hp tu "hp baling anjing" . tak tau knpe :)

✿Gucciey Lavender✿ said...

PERNAH MERASA .. huhu .. memang best taw .. yup .. but , bila dunia dh canggih , dh tak bole dh ... :'( rindu waktu dolu dolu . aiseyh .. hhehe

farah jamil said...

Semakin besar screen, semakin sikit ayat sms..

Rindu jugak zaman-zaman tu..sekarang susah nak jumpa orang yang bagi mesej yang panjang-panjang ni..

Paling benci bila bagi mesej punya panjang lebar, tapi balas hanya "k".

caliph shuriken said...

pnah guna tepon cmni, diorg panggil 3310 *33sekupang, hikk...

maina said...

kalau dulu ada mesj best je mesti simpan. taoi sekarang, tak simpan pun. hahaha

miranadia said...

penah rasa kejap je zaman tu sebab time org sume pkai enset, aku tak pkai. pas spm baru dpt rasa....

Haruno Hana 하나 said...

pernah guna.. kaler kuning.. haha XD tp mmg suka la SMS dulu.. comel je..

gadismanja said...
This comment has been removed by the author.
! Shealai Diaries ! said...

cutenye blog :D

Ckin Kembaq said...

ya..pernah guna handphone mcm tu..polyphonic..smpai dah keja baru tukar yg lain.. ^_^

Atiqah Zakaria said...

Hahaha Wan betoi la tu. Rindu gila zaman dulu. Memang ada koleksi mesej lawak :')

NURULHANIF said...

merasa jugak sekejap.. hehe

Detective Fiqa said...

ayooo hahaha.
sy hanya pakai hp yg turun temurun je tak beli pon yg baru tapi err :D haha

arenis said...

penah pkai fon cm 2 n still pkai time waktu nk pergi tmpt lasak2..
sbb fon cm 2 ssh nk rosak :)

fnd said...

cumil plak aku rasa sms zaman dulu..skrg semua berkumpul kat fesbuk je

fnd said...

skrg pakai fesbuk, jimat

Eiyra Nu-Qi Ra said...

huhu...ye pnh ase! hahhaa...3310 lg...siap bwk g skola, disebbkn sbp xle bwk hp so pndai2 la nyorok hp gedabak cm2...hahha...bez pkai hp tue, susah nak rosak en...hihihi

Misya_mimie said...

yaa .. i really miss that moments .
sedih gilosss bila hp mcm tu bru je hancur dua hari lepas .. sobs T,T

!~ Dolly Auliya ~! said...

pernah rasa... memang best ! tp skrg pon best laa jugakk, sesuai dgn peredaran masa... ^^v

Miss Wella said...

pecah kaca
pecah gelas
sudah baca
harap baca..:)

time hari raya dorang bagi mcm2 ucapan..best la..:)