Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle story : mama hari nie adeq tak nak poce lagi boleh??


Wednesday, July 25, 2012

Doodle story : mama hari nie adeq tak nak poce lagi boleh??

. 




Assalamualaikum…


Hari nie adeq tak turun sekolah. Adeq tak brapa sihat.Kelmarin lagi tak sihat..sebab tu adeq tak update entri. Hari ahad tu , lepas adeq balik dari kampung adeq terus demam.Hari isnin deman adeq sikit sikit je..adeq masih leh tahan..kelmarin lah paling teruk. Kat kampung seronok bab de atok and opah.. Opah lucu, ingat plak adeq mase mama dan opah wat kuih bahulu kat luar umah.. cara sisional kate mama..orang lame lame lah..eh betul ke adeq cakap??..huhuhu. mase tu jam 3petang.. adeq tengok je opah wat.. Terliur dah..

Adeq bisik kat opah
“Pah,nak sikit”

“huish…tak boleh”
Sambil opah ato skaf hitam opah yang dah mucuk tu.hehehe

“Alah opah nie, sikit je tak habis pun kuih tu”
Adeq wat muka slumber je

Mama yang sedang angkat kuih pun nyampuk
“hai adeq…pose..tak ingat ke, sabar sikit boleh tak?”

“eh mama nie… kacau ah orang orang tua tengah cakap”
Adeq terus lari kat dalam….hahhaa,,seronok kene kan mama..


Lepas berbuka adeq and family balik rumah tak g tawareh pun. Masa balik tu adeq duk kat depan ngan mama.. malam tu adeq terlelap dalam pangkuan mama.. seronok nye adeq.


Semalam adeq tak bleh poce.. adeq tak sihat sangat.. mama suh adeq mam ubat . cam putera raja lak adeq semalam.. adeq tido je … sampai berbuka..Adeq pun berbuka walaupun tak poce..hehehe


Hari nie adeq dah sihat skit..tapi adeq tak nak poce lah arinie.Poce sekeeat ari leh tak mama.mama mama boleh ke???




Tu je
Hope korang sihat jugak.



papai





.



13 comments:

Lieya Syaira said...

alahai sian nye kt adek. tak sihat ya. mkn ubat ya adek. nti da sihat baru boleh pose. :)

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Jangan lupa nanti ganti puasa tu balek ! HIHI:D

♫ S I T I Z U L A I K H A B T J U S O F F♫ said...

kesian kat adik..esok kalau sihat jangan x poce eh.. :)

Noor said...

ksiannya..dugaan bln pose ye adik,rjn2 mkn ubat.biar smbuh.

rAIHan said...

ksiannya..cepat sembuh ya.

miz ruha said...

kesian kat adek tak sihat,,,

Cik Rongoks said...

ololololo..ciannye kat adik.

Lovarica de Bueno said...

kesiannya dia... hihi
jgn lupe, pose tetap kena ganti :P

Xiao Xandria said...

Kesiannya hahah :D

ccicute said...

syiannya.. musim tau sekang ni... x pe nanti da baik.. leh pose agi..

ayut said...

dmam plak..mslah ni :) tak larat dan boleh memudaratkan xpe..tak puasa nnt blh ganti ea..hihi.cian mama adik knakan..hahaha.

aisya said...

kesiannya x sihat.. pande nya ngenak mak nya lok.. hehe

Nur Mahirah Rosli said...

kifarah dosa tuu :)