Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle story : Kerna ALLAH sentiasa ada.


Saturday, July 28, 2012

Doodle story : Kerna ALLAH sentiasa ada.

.



Assalamualikum...


Hai korang..Kali nie nak update santai santai skit..hahaha..entah lah santai ke tak..? Sekadar update je lah kan.. Mana yang terbaik ambik, mana yang tak baik jangan ambik..hahaha.. Entri nie untuk orang yang single je ye..ahhaha.. ada lak camtu... Kisah crush Wan.. Wan hentikan dah .. Bab nak beri ruang sikit untuk hati nie..ececece.. Ada lak camtu..hahaha.. Apa pun semua tu ada yang terbaik nya k.. jangan risau Doodle Story tetap ada untuk korang semua..




Biasa nya bagi orang handphone yang jarang berbunyi tu.. Kalau ada SMS mesti datang dari celcom/digi/maxis tak pun iklan yang berlambak.. ada jugak SMS dari iklan yang entah pape.. hahaha..SMS dari kawan pun kadang kadang je kan.. mesti korang rasa sedih kan.. kadang kadang cemburu dengan orang lain.. Sesetengah orang pasti akan rasa macam tu.. Forever alone katakan.. hahaha.. TAPI..




ALLAH sentiasa buat panggilan untuk kita..Korang sedar kan?? or korang tak pernah jawab panggilan dari ALLAH?? Tepuk dada tanya iman..




Percayalah ALLAH sentiasa mendengar luahan hati hambanya.. Korang luah lah kat ALLAH.. ALLAH akan dengar.. Kekakang apa yang kornag pinta pun ALLAH akan makbulkan... Jadi adakah kita masih kesendirian..??


Tak de kapel tak pe.. Kerna ALLAH sentiasa ada untuk kita.


Handphone tak berbunyi tak pe..Kerna ALLAH sentiasa buat panggilan untuk kita..



Jadi.. Tak de lah istilah Forever Alone dalam diri korang lagi k.. Dan janganlah korang bersedih..


Carilah hikmah dalam setiap ketentuan TUHAN,
supaya timbul KESABARAN dan KESYUKURAN,
setiap yang payah pasti ada KESENANGAN,
setiap kesabaran pasti ada GANJARAN.
Jika sesuatu itu ditakdirkan untuk kita,
tiada siapa yang boleh memberi HALANGAN.
Namun, jika ia ditakdirkan bukan untuk kita ,
pasti takkan dimiliki walaupun sudah berada dalam GENGGAMAN.

 P/S : REDHA. Pasti dirimu akan lebih BAHAGIA. :)



Papai


.



23 comments:

Xiao Xandria said...

Kita tak pernah keseorangan allah sentiasa ada disisi kita walaupun di mana2

Cik Rongoks said...

Tak de kapel tak pe.. Kerna ALLAH sentiasa ada untuk kita.

suka ayat tu ^^

miz ruha said...

Allah sentiasa ada untuk hambaNya.kita yang xsedar dan kadang2 kala lupa.
terima kasih atas peringatan yang wan bagi.

Isabel Diaz said...

cute nye doodle awk..

Salma Abdul Wahid said...

terima kasih wan ,entry sgt menarik dan satu peringatan buat kita semua ,subhanallah ,Allahu akbar ,"Tak de kapel tak pe.. Kerna ALLAH sentiasa ada untuk kita." suka ayat ni :)

Cik Fie said...

kita x keseorangan..Allah sentiasa bersama kita..ALLAH IS THE BEST ! :)

Miss NR said...

Entry yang memberi keinsafan..:)

Hana said...

Betul betul betul ^^
forever alone ke tak forever alone ke, Allah tetap ada dengan Kita :)

Adi Herman said...

Sepatutnya jgn la jadi forever alone...tapi jadilah troll cool guy sbb anda akan jadi cool jika sentiasa mengingati Allah....from www.molotovcocktailz.blogspot.com

Eyqa Carissa said...

yaa setuju sgt ;)

abiwan said...

dang terkena di batang hidung sendiri.. huhu

agak la forever alone, tapi kita ada Allah =)

panggilan Nya lebih berharga =)

ZiErWa zAiNaL said...

terbaek la wan.. hehe

Secrets of A Teenage Girl said...

aah, betulllah wan...
situasi sama lah macam tu..

terima kasih mengingatkan.. "Allah sentiasa bersama kita".. ;)

HariSaya La said...

haha~
adik2 saya + sy sendiri bila kitarang dpt mesej mesty akan sound, "forever alone"
:D

Nadia Elena said...

forever alone? haha. ada lah tu bidadari yang menjelma satu hari nanti.. :)

rAIHan said...

hehe..forever alone..samalah kita..=.='

Ida said...

wan... leh tak ajar ida wat menu bar mcm wan?

Ida said...

wan... leh tak ajar ida wat menu bar mcm wan?

Ida said...

dah add wan di fb

Deqla manjew said...

subhanallah..suka la entri awk ni... saya deqla dari blog mrs erry bercerita.. follow sini ya.... :)

Nur Mahirah Rosli said...

kisah yg sgt menarik :)
jazakallah .

♫ S I T I Z U L A I K H A B T J U S O F F♫ said...

suka dengan post wan yang ni.. kebykan org kalau xde kekasih selalu je kata yg dia tu forever alone.padahal Allah selalu ada disamping dia.. :)

bellefreefromlove said...

Gud entry la wan..actly memg btol.kte sume xpnah kesorangan.ad DIA yg sentiasa menemani