Wadah Madrasah Pengalaman: akulah moskot piala dunia 2010 afrika selatan


Friday, May 7, 2010

akulah moskot piala dunia 2010 afrika selatan









Kelmarin Wan didatangi oleh dua orang mamat puteh, orang asing lah... Walau hakikatnya tak lah seputeh mana. Hehehehe. Knock knock knock, pintu rumah Wan diketuk, mase tu jam 2.00 petang Wan dah bersiap nak tengok Bella(tasbih cinta). Law Wan dah duduk depan kotak bercahaya bersuara (TV lah tu) Wan memang malas nak angkat g. Huhuhu.


carian google

Knock knock knock knock, skali lagi pintu rumah aku diketuk. Last last angkat gak lah Wan. Dalam hati Wan marah sangat coz tak bagi salam... Selak je Wan daun pintu, dengan muka hairan dan terkejut Wan, Wan tengok mamat saleh dua orang tu, sape tak terkejut dua orang tu dah macam "Man In Black" pakaian hitam and kaca mata pun hitam. Kat tangan salah seorang dari mereka bimbit beg segi empat warna hitam. "hello,my friend" sambil dia tunjukkan tangan kat Wan. Erk,bile mase plak Wan berkawan ngan mamat nie, Wan bermonolog sendiri. "yeh,yeh,yeh, my friend" Wan jawab gak."give me five,give me five"dengan tangan Wan terangkat kat udara bersedia nak pas kat dia.hehehe.


Lepas tu yang sorang g mula cakap."u 1 2 b patung?moskot moskot?" sambil mamat tu wat cam bentuk patung. "what?" Wan garu garu kepale, "moskot 4 bola sepak,u 1?" . Wan diam sekejap. Bleh gak Wan cakap. Bleh g africa nie. Rezeki datang bergolek nie.. Walaupun Wan minat bola...


------------


Bla,bla,bla, lepas habis sign semua kontrak. Wan diberi pakaian moskot tu, nie lah upe Wan pakai pakaian moskot.hehehe. Jumpa di piala dunia k.






Hahaha.
Papai


UMBABA UMBABA...hehehe




.



4 comments:

.s.o.f.i.a. said...

ha ha.... cute!!!

Dara lapok said...

ahahaha..
betul ek..
moskot tu comel..
tapi tuan dia tak comel..
muahahahaha..

(^^)v

Wan_hazel said...

.s.o.f.i.a.

comel kan moskot tu..hehehe

Wan_hazel said...

Dara lapok

moskot tu comel kan..hehehe..wan nie cute je..hehehe