Wadah Madrasah Pengalaman: H1N1 kini peneman pagi,tengahari dan malamku...


Sunday, May 2, 2010

H1N1 kini peneman pagi,tengahari dan malamku...

H1N1 kini peneman pagi,tengahari dan malamku...



Bicara seindah ku mulakan,
Salam dalam luahan,
Ku warkahkn persoalan,
Dengan harapan,
Agar bahagianya kamu disana..
Luangan jejak jemariku sekadar penterjemah harapan...





Bibit embun pagi mencorakkan indahnya permulaan pagi nie untuk aku,merenungku seketika,jauh menyimpang dari kehidupan sebenar.akukah yang sedang terdiam merenung dengan penglihatan berteraskan fantasi maya ku.akukah itu jika ku lakarkan cerpen sebagai titik kehidupanku,mampukah aku seperti iringan photo yg ku selitkn dalam setiap kali entriku yang penuh dengan pembohongan jauh dari kebenaran kehidupanku.bertopengkah aku dibalik wajah wajah itu.atau aku sekadar meluahkan dengan skeping gambaran.atau aku seorang yang sepi,sunyi yang hanya bertemankan memori yang kuciptakan sendiri.









Salam korang, ini kisah benar bukan tipu, bukan lagi fantasi, syukurlah penyakit nie tak berjangkit melalui alam maya (internet), tapi ada satu fakta yang Wan dengar penyakit sebegini boleh berjangkitan melalui penglihatan(hanya dengan melihat) entah benar atau tidak, Wan belum pasti.


Pagi nie Wan bangun awal,mandi awal, lepas mandi duk depan TV dengan segelas kopi (Wan penagih kopi). Lepas minum, Wan terus masuk bilik ambik mase untuk study.


Aljabar, Kalkulus, Teori Litar, pengalatan dan pengukuran jadi peneman pagi Wan ari nie. Kehidupan Wan maseh normal, tetap macam biasa walau kini H1N1 menjadi peneman pagi,tengahari dan malam Wan...




Sukar Wan nak jelaskan, dari mane Wan dapat H1N1, mungkin akibat dari kemalasan atau kekurangan Wang, hinggakan Wan sanggup menanggung H1N1. Mungkinkah, mungkin itu penyebabnya. Teringat Wan, mase nak hantar kengkawan Wan ke airport Kuching,Sarawak. Oleh kerana terlalu gembira, dan Wan memang dah tak terfikir g tentang gejala H1N1 nie. Wan hantar diorang pagi jam 10.00, Wan memang tak sarapan g. Terus g hantar diorang, first tu ambek diorang kat kolej ICATS. Datang je kat Airport Kuching, Sarawak. Kita orang terus ke KFC, hinggakan Wan tak sedar Wan tersentuh bahagian tepi tangga bergerak. Yep, Wan menang sedar tak bleh pegang tu. Tapi,hm, bende dah nak jadi... Biarlah.


Skang Wan redha dengan diri Wan. Wan trima apa ada nya Wan. Pagi, tengahari, malam Wan pasti akan berakher tanpa H1N1, kadang tu kehidupan Wan menang tiada H1N1. Mungkin H1N1 hanya untuk dua minggu nie, coz Wan dah tak nak Hotdog 1(satu) Nuget 1(satu).hehehe.



carian google image



K lah korang lepas nie nak Hotdog 1(satu) Nuget 1(satu).hehehe.. Lapo lah...


Papai korang.


Maaf ye, H1N1 nie tak same macam H1N1 yang dialami oleh Rashid Sidek, permainan Badminton negara. So korang, kesihatan kene jage k.




Salam H1N1.Hotdog 1(satu) Nuget 1(satu).hehehe.



9 comments:

DALILA MISMAN said...

nak hotdog 2 nugget 2- h2n2..haha

Mia is My naMe said...

asal comel sgt hello kitty tu?haha.

Kal Jis said...

erkkk... bahya na juak wan.. ingat mena tek.. bahya eh.. mintak jauh.. kata2 ya adalah doa.. erkkk.. hehe.. fuhh... fuhh..

Tfaaaaaa said...

hahaha..
ngok ngek

mati mati percaya!
damn~! ;)

+akufobia+ said...

sedap betul H1N1 ni.nak 10 da tukar nama la pula.erkk.

Ily~PearJarl said...

hue...wan ney wat suspended jeps lah
weeeee~
sekeh laju2 sbb wat ily suspend
haks..

Wan_hazel said...

hahahaha...sowie bro and gurl...untuk cite je..so korang jaga kesihatan and berhati hati taw..wan shat je..huhuhu...peace..

aNiss said...

hish!!!
ngadenyer entry kamoo..
mahu geget rasenya...
welk..
:P

Wan_hazel said...

hahaha...huhuhuhu,,teng u bace..huhuhu...