Wadah Madrasah Pengalaman: Lampu suluh bertenaga solar bercirikan "3S"


Monday, May 31, 2010

Lampu suluh bertenaga solar bercirikan "3S"







Salam korang...







Kelmarin rumah Wan tak de letrik around jam 10.00am. Hari siang,panas sangat,aircond tak de.huhuhu. Lepas tu umah Wan gelap sangat, umah Wan siang siang pun pasang lampu gak. Law tak on lampu alamatnye gelaplah. Tak lah gelap sangat,gelap skit skit je.


So, time blackout tu Wan terus cari lampu suluh, lampu suluh dah de tapi bateri plak tak de. Adoyai, sakitnye ati.huhuhu.


And then,and then, Wan pun terfikir, Wan nak kate kretif tak jugak,inovatif pun tak jugak. Skit skit je. So, pada mase tu lah Wan terfikir, Wan nak wat lampu suluh gune tenaga solar. Hmm,bijak tak Wan. Orang belum pernah wat g kan. Nie hak cipta Wan taw. Lampu suluh guna tenaga solar.







Wan dah wat design dah,ciri cirinye "3S"...simple,smart and S.... Hm, s satu g untuk ape erk...


Korang rase law lampu suluh nie dipasarkan ada tak orang nak beli?? ?


Apa pendapat korang dengan lampu suluh guna tenaga solar nie...







Lampu suluh bertenaga solar bercirikan "3S"

Simple, Smart and S....


Aha, S satu g adalah Stupid. Hahahaha


Praktis tu smile.



Peace.






.



6 comments:

jaya jr said...

haha,ok je..cume bentuk kene komersial sikit laa..
baru ramai beli

Wan_hazel said...

hahaha..law lh ade yang nak beli kan,,hehehe

Nur Hayaty said...

hahaha....tak pe..terkadang ideda yang dikeluarkan akan menjdi sumber inspirasi pada seseorg....keep it up k..=]

Wan_hazel said...

hehehhe...tengs...

HEROICzero said...

haa ini boleh dicilok idea neh utk Final Year Project nanti.. keh3x

*Salam ziarah~

Wan_hazel said...

HEROICzero


hahhaa..ambek lah bro..nanti law dah siap..kasi wan gak k..hehehe...final year nanti jgn lupe tukang design nie..heheh