Wadah Madrasah Pengalaman: pengalaman pertama masuk U


Wednesday, May 26, 2010

pengalaman pertama masuk U








Salam korang.





Wan gune balik photo untuk entri DETECTIVE CONAN




Tadi Wan cek traffic Wan, Wan tengok trafic Wan makin kurang dah..adakah wan semakin dilupai..huhuhu..kician kat Wan tapi tak pe lah..berbuat baiklah jangan minta dibalas..chewah...hehehe.


So Wan ase traffic Wan akan kekal kurang kot.. coz tak de blogwalking g..and update blog pun dah kurang..keje punye pasal..law tak keje tak de lah Lappy baru..hahaha


Ok..nie pengalaman pertama Wan masuk U..bukan Universiti..tapi U for UNACO..supermarket kat Sarawak, Kota Samarahan kat Desa Ilmu. Depan UNIMAS je..tak jauh..Sesape yang nak jenguk Wan g je kat situ..


Wan kat situ jadi S.A hm..apakah S.A? S.A tu sebenarnye tukang susun barang.. letak tanda harga and susun skali.. Pertama kali keje memang gile penat..rehat pun 30minit je..tengahari skali petang plak skali..


Wan keje pun enjoy lah gak..Wan ade kawan baru..kawan dengan tauke UNACO plak tu..hehehe.. Nie betul taw.ape yang Wan ase..mase pagi sampai tengahri..Wan dah give up dah.. Dalam hati Wan memang nak berhenti je.. Tapi kan lepas petang..Wan ase keje nie berbaloi setimpal ngan gaji Wan.. betul ke..?hm...


So ape yang Wan dapat taw dari pegalaman nie.. Law tak keje tak dapat duit..hehehe. And kat sini dah tak kire dah ape yang korang ambek time study..law pangakat rendah..rendah lah korang..hehehe.. Tapi..ade tapi..kat UNACO nie semua pekerje nye baik baik.. Walaupun ade yang tak bez..ehhee. ditanggung halal..eh..ade ke..


Law korang nak taw.. Wan penat sangat koz orang cam koranglah yang ambek barang tak pandai susun balik..hehehe. Law korang ambik barang tu kat tempat tu.. Pastikan barang yang korang ambek tu , Law korang tak jadi beli..Korang simpan lah balik kat tempat asal.. Susun dengan rapi,Cantek dan Menarik k..hehehe. Tak yah beli banyak banyak..hahahha


Aha..Nie plak pasal gule. Gule ade kat UNACO tu..tapi law lambat kompem habis.. Semalam gule datang jam 2.30 petang tak sampai 30minit gule tu dah habis..huhuhu..Kecian pak cik makcik yang tanye gule kat Wan..


Ok lah korang..maaf sebab memang tak dapat nak update blog agi dah.. dalam sehari ade 1 je update kot.. tu pun time pepagi camnie.


Law blog korang Wan tak dapat jenguk tu.. Bukan makne nye Wan sombong taw.. Maaf .. Tak sempat nak blogwalking kat teratak kalian.



SAlam Penglipur lara untuk korang..






papai..




Jangan lupe Wan taw..huhuuhh







.



17 comments:

juma said...

hye wan,salam kenalan,,sy tau wan suke blogwalking kat blog sy sblum g keje.have a nice work!thanks..sy follow kamu.

Krole said...

wuahhh...besa a keja wan...kne sabar okai...heee...ktaorg xkn lpekn wan...k...

zuana said...

nape mcm sedey jer entri nieh? =p

+akufobia+ said...

selamat kerja dengan gembira.

ShazlinaSaad said...

ala..ciannya dia letih keje eh..biasala mana ad keje tak penat kan dik?hee anyway, keje molek2 ye ^_^

ShazlinaSaad said...

ala..ciannya dia letih keje eh..biasala mana ad keje tak penat kan dik?hee anyway, keje molek2 ye ^_^

purplish.pink said...

alahai siannya. purplish.pink dtg singgah sini =)

Eija said...

wah!!! minat tgk detective conan neh

yua zawa said...

waaa.... mmg pnat gila..
tp xpe.. duit masuk.. hahahaha
anyway, slmt bkrja =)

Wan_hazel said...

juma

tengs singgah sini juma...peace

Wan_hazel said...

zuana

sedih je..tak dapat nak layan blog g..huhuuh

Wan_hazel said...

Krole


tengs krole..hehehe

Wan_hazel said...

+akufobia+

selamat ...hehehe

Wan_hazel said...

ShazlinaSaad

ye kan..mane de keje tak penat..huhuuh// hope wan dapatlah bertahan keje tu

Wan_hazel said...

purplish.pink

tengs....

Wan_hazel said...

Eija

minat skit je,,huhuhu

Wan_hazel said...

yua zawa


janji duit masuk kan,,huhuuh