Wadah Madrasah Pengalaman: ari kedua adeq puasa...bez nye puasa cam monyet


Thursday, August 12, 2010

ari kedua adeq puasa...bez nye puasa cam monyet

.











Salam korang..




Hehehe..adeq nie..ingat lagi tak?? Ape nak abang Wan.. Eh eh..abang Wan tak de lah.. Abang Wan tak larat nak puasa.. Malas lah nak cerita pasal abang Wan.. Adeq pun nak famous cam abang Wan..



Hari nie khamis kan… adeq dah ingat dah yang adeq puasa.. Tak de dah nak g meja makan nak sarapan.. Adeq kan budak comel yang bijak.


Tapi pagi tadi mama tanye adeq plak…
“adeq tak nak sarapan ke ?”
Sambil mama butangkan baju sekolah adeq, mama ato koler baju adeq , bedakkan muke adeq pun mama.
“mama….ainie kita puasalah mama..mama tak ingat??”
Adeq tiru gaya mama yang buat muka comel tu..


Hari nie kat sekolah adeq belajar pasal Haiwan.. adeq belajar pasar monyet , kambing , kucing , ikan , banyak lah.. tapi adeq suka monyet…
Cikgu Azie yang ajar adeq mase tu.. lepas habis cerita pasal haiwan. Cikgu tanye adeq soalan..
“adeq.. antara semua haiwan yang kita belajar tadi..Adeq nak jadi haiwan ape??”
Cikgu wat gerakan comel untuk adeq..huhuhu .. cikgu comel lah macam kucing.
“adeq nak jadi monyet cikgu !!!”
Adeq berdiri terus melompat.. semua kengkawan ketawa kat adeq.. ade gak yang cakap “wah bez nye”






“adeq nape nak jadi monyet”
Cikgu cekak pinggan sambil wat muka hairan..

“alah cikgu nie..Law jadi monyet boleh simpan makanan kat tepi mulut.. Tak lah lapa time puasa”





hehhee.. tu je lah kisah adeq arinie..adeq penat lah..nak tido jap...


Hope mama bangunkan adeq berbuka nanti.,,













.



12 comments:

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

haha..eleyh..die yang xpose..ckp dak tuh la ea..hahaha..kantoi..bgtau mak...

"mak....(cm mak sirik)...tgk abg wan..die xpose..huhu..."

Wan_hazel said...

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥

hahaha...wan pose lah..hehehe..

Nur Hayaty said...

alolo..comel tul adeq tu,nak kenal leh,leh jadi adeq sis no 2 selain wan..hehe

Wan_hazel said...

Nur Hayaty

hahaha..tak leh..tak leh./.huhuhu..sis adeq tu pemalu lah...hehehe

sYaza said...

munyit yg comel!!!hehe...

Nur Hayaty said...

hahaha...sis pun pemalu...ok apa dapat adik pemalu..hehe

✿✿ Y-A-N-N ✿✿ said...

haha. xtauk mek monyet pat simpan makanan tepi mulut duhal. hehe. :D

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

huhu..saper kah itu.?sy ker..?cet..sowie terperasan lak jap..muahaha...

"bgtau mak ea abg wan..tdi kite nmpak abg wan mkn kt bawah tgge..haaa..ayokk..t kte gmbr kt mak..huhu"

-ayat ugut-
=)

Wan_hazel said...

✿✿ Y-A-N-N ✿✿

hahaha//ya ktk xmok blaja gik kecik lok..hahaha

Wan_hazel said...

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥

hahaha...tak takut,,,,:p..mak tak caye punye...hehehe

Fathiah Farid said...

waa..nice blog lah abg wan!! bole blaja neh..hehhee..samat poser!!

Wan_hazel said...

Fathiah Farid

tengs..boleh je...