Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial letak populor post


Thursday, August 12, 2010

Tutorial letak populor post

.





Tutorial kali nie untuk populor post. sebab ade tutorial untuk Top ten entri banyak blogger yang tak leh guna...so try yang nie k.. Klik lip lap lip lap untuk ke tutorial Top ten entri


Photobucketletak Top ten entri


Tutorial populor post

Bagi penguna template blogger and layout

Dashboard > Layout > Add A Gadget
klik HTML/Javascript. and korang copy paste kod kat bawah nie k.

(CTRL+C serentak untuk copy)


Bagi penguna template

Dashboard > Template


(CTRL+C serentak untuk copy)


Korang copy je kod kat bawah nie dan letak kat mane mane bahagian yang korang nak..


----------------





<script language="JavaScript">
aBold = false;
numposts=1000;
maxshowresult=10;
home_page = "http://URL BLOG ANDA.blogspot.com/";
</script>
<script src="http://sites.google.com/site/testingsahaja/toppost.js" type="text/javascript"></script>




-------------------------




Korang tuka lah link URL BLOG ANDA tu dengan Link korang k .And law nak tambah lagi entri dalam tu korang bleh ubah nombor 10 yang warne unggu biru tu ke jumlah len..11 ke 12 ke..mane mane lah jadi lah top eleven lak..hehehe.














selamat mencuba








.



8 comments:

miss 3L bunny said...

saYa tesr guna ek hihi trimas

Wan_hazel said...

welkam....peace

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

ida guna,, ngee~~

Cira Marcello said...

cira cetak ea..
nice info wan..
ngee~~

Wan_hazel said...

Cira Marcello

tengs.....

nusha said...

dh try,thnx taw!!

wAnA said...

tengkiu wan ^^
nice info :)

♔ Hasnie Adda ♔ said...

nak try . hee