Wadah Madrasah Pengalaman: Tips nak dapatkan BE earning/Buffered Earnings (nuffnang)


Friday, August 13, 2010

Tips nak dapatkan BE earning/Buffered Earnings (nuffnang)

.




Salam korang...





BE earning = Buffered Earnings


Hari nie nak wat tips sikit mengenai BE earning nie… Camne nak dapat BE earning.. Betul ke dengan mengekalkan traffic 200 dan ke atas Uniques view sehari ..boleh mendapat BE earning kurang dari tempoh sebulan…???


Tidak semestinya dan tidak mustahil…


Adakah kekemasan blog dan load blog menjadi peranan untuk mendapat BE earning…??
Yep semesti nya..Sistem pengiklanan Nuffnang agak berat lah skit untuk diview oleh blogger dan pengunjung so untuk mendapat BE earning yang banyak pun sistem blog korang mesti ok…


Korang percaya atau tidak…BE earning bukan ditetapkan oleh pihak NUFF tetapi sebaliknya..BE earning atau iklan tetap nie ditetapkan oleh pengiklan….Anda percaya atau tidak??


Seharusnya anda percaya…Wan pun belum pasti dengan info ini..sengaja nak berkongsi .. mane taw bleh dapat BE earning lagi kan..huhuuhu


BE earning lagi??? Sekadar wat entri camnie bleh ke dapat BE earning lagi??…


Tidak mustahil pun..Sebab..Korang perasaan tak bila sorang blogger tu dapat BE earning 1 or 2 BE earning pun nak post kat entri…Orang len pun ade BE earning tak de pun nak show show kan…?? Jangan meluat korang…




Sebab lepas tu blogger tu akan dapat lagi BE earning.. Mungkin ini adalah cara untuk mendapat BE earning lagi dan ini adalah cara tanda berterima kasih kepada pihak NUFF dan pihak pengiklan.. Pihak NUFF akan membuat pemantauan dan mungkin akan membaca segelintir atau kesemua entri blogger yang menandakan tanda terima kasih mereka orang..So tidak salah untuk mencuba bukan???


Ingat NUFF pun memilih dalam mengiklankan produk.. pengiklan juga mencari tempat yang sesuai untuk mengiklan produk mereka..


Kesimpulan nya..Kekemasan dan traffic memainkan peranan utama dalam mendapat BE earning dan Sistem load page korang haruslah ok….Jangan load terlalu lama ..law terlalu lama iklan takkan muncul walaupun ada BE earning.. mungkin akan jadi blank je..





Owh ya.. Korang law dapat BE earning tu tunjukkanlah rasa terima kasih korang dengan membuat entri mengenai BE earning korang k..

Jangan salah faham k..Orang wat semua tu bukan nak menunjuk cuma nak menarik minat pihak pengiklan untuk memilih blog dia orang untuk iklan yang len plak.Sedar atau tak korang yang dah wat entri BE earning nie mesti dapat BE earning lagi kan...


Aha...jangan lupe edit survey NUFF korang k..







papai



.



52 comments:

RedBoy said...

laaa.. ye ker? RB baru ni dapat BE.. tapi x buat pon entri pasal BE tu.. nanti nak buat lah.. hehe.. baru tahu.. thanks sharing ye wan..

AJ said...

aku setuju wan..sb ble aku wat entry sal be ke 2 aku pastu aku dapt be ke-3 dan ke-4 yeah!!

sYaza said...

wuuuuuuuuuu..cm ni rupenya..hehehe..cm ne nak tau page kite load lame ke x ek?sbb cm kalau gune lappy syaza ni kan..die mmg lembab je..ehehhe..x tau la salah lappy ke atau page syaza yg berat..huhuhu...klau wan g blog syaza lame x nak load?huhuh....sbb nuff syaza kadang2 die cm blank jek..

Wan_hazel said...

redboy

a ah redboy...wat entri tu tanda berterima kasih lah...welkam redboy...hope bleh tolong kengkawan

Wan_hazel said...

AJ

yep..mesti kan...Pihak NUFF dan pengiklan nie slalu gak ronda ronda blog kita orang...Tu lah,,,mesti kene wat entro kan...Traffic pun kene kekalkan gak,,,huhuhu

Wan_hazel said...

Syaza...


blog syaza ade skit lambat nak load...syaza kene kurangkan widget taw...

zty said...

hahha,baru daftar nuff kemareen dulu.wakaka.

nas said...

ko berblog berape lame nie eh??
banyak giler buffered ko!!
hahahh...nice info nih...:)



jom bace entri terbaru nas klik:

mengapa orang melayu makan nasi?

sYaza said...

adeh....dah agak dah..ehhehe..baik..nnt syaza buang lah ape2 yg x patut tuh..ngee~~

GadisMerah said...

dulu mira pun ada wat entry pasal BE naik mendadak. Pastu ada org tu kata mira nie berlagak. Duit ciput pun nak tunjuk. Trus entry tu di delete..hehehe.

adqayyum said...

mcm tue ke wan?
klu mcm tuh nak kene buat entry la nanti yea...huhuhu
thanks info yg sgt berguna...

Wan_hazel said...

ZTY

owh ye ke..hehehe

Umie Nadhirah said...

Duhal...
bila lah ku mok dapat ..huhu.

Wan_hazel said...

nas

huhuhu..dah 3 tahun dah...nek trun nek trun gak BE aku..huhuhu

Wan_hazel said...

sYaza

ok syaza...cara yg terbaik..hehehe

Wan_hazel said...

GadisMerah

alah mira..org jelez lah tu...wat entri tu tanda bterima kasih..bukan nak berlagak....huhuhu

Wan_hazel said...

adqayyum

a ah camtu lah....welkam...hope bleh tolong korang

Wan_hazel said...

Umie Nadhirah

klak dapat lah ya..hehehe

.:|kamaryeah|:. said...

huhu~
x pernah dpt so xle nk cite psl be~
nk cite psl lain pon~
aktvt nuff x involve sgt~
so how?
earning skit xkn nk gtau sume org~
malu jer...
hihihi....

xpe kamaryeah xkn putus ase smpi dpt be...

iza said...

Salam...

Betul3x....
Kalau dapat BE, buat la n3, InsyaAllah walaupun jarang up date, dia akan bg lg BE....percaya la. tp loading mesti cpt.
Bagus info ni....
Apa2 pun, bergantung pada rezeki masing2.

Wan_hazel said...

.:|kamaryeah|:.


wat je entri "saya nak dapat BE ade sesape bleh tolong"

or NUFF NUFF nak BE earning..asal ade je perkataan NUFF tu..Insya Allah law ade rezeki tu bleh dapat..kite mesti berusaha kan...

Wan_hazel said...

iza

yep betul tu...sokong2..hehehe

Azwan@Mr Money said...

Banyak info kat blog nie, terima ksih.

Singgah sini kejap... (^-^)

http://azwansalleh.blogspot.com/2010/08/budak-baru-belajar-kini-berwajah-baru.html

kasih suci said...

wah masyuknye...asyik dpt Be je ea..bagus2...saya pon baru dpt 5 BE baru..tapi lom sempat wt entri pasal tu tanda terima kasih..hehehehe

Wan_hazel said...

Azwan@Mr Money

ok..tengs...

Wan_hazel said...

kasih suci


law ade mase wat lah erk..hehehe

GadisMerah said...

macam mana kita nak tahu tu BE yang keberapa? Nanti nak wat la.. thanks tau WanHazel 4 the info.

Wan_hazel said...

law BE yg keberape tu..wan tak taw lah...sebab BE nie bleh turun naik..so kene taw lah dari yg pertama tu...huhuhu

GadisMerah said...

wanhazel..u know what. Td mira check nuff..lgsung xde BE. Mira ingat campaigns 2 BE.. huhuhu. Maknanya..mira x prnh dpt BE

Wan_hazel said...

GadisMerah

huhuhu,,mira kene edit survey dia org gak taw,,,n traffic mesti tggi gak..nanti law ade rezeki..bleh dapat BE

Khairul Azmi said...

terima kasih share ilmu...
xpernah lagi dpt BE...
mybe UV xpernah dpt pun 200 ke atas sehari...sob3

Wan_hazel said...

Khairul Azmi

welkam bro...UV kene 200 bru bleh dapat BE earning ..pa pe pun tu rezekir sorang2 kan...usaha erlu ade..rezeki tak datang bergolek..

Mz Nik Zakiah said...

u r superb bro!! mekasih2 bg info

buaya said...

salam ziarah...

dijemput menjadi follower sy k..


tq..

Wan_hazel said...

tengs all

suka_haha said...

wah!!! bagus betul tip ni hehe...

Wan_hazel said...

hehehe...tengs....

Drunbella Khoo said...

ada logik jugak apa yg u tulis dalam entry u neh.
tapi tu lah.
kang bila buat entry pasal nuff, orang kata kita menunjuk2 pulak.
hee.

Wan_hazel said...

Drunbella Khoo

betul tu,,ade sesetengah org akan kate kite mnunjuk2..tp tu tanda bterima kasih..biarlah ape dia org nak kate...yg pnting tak kacau org kan..

Ces't La Vie said...

Wow...byknyer
Ohh cmtu ye, ok2 nnti I wat la 1 entry psl nuffnang nie..thank's atas tips yg diberikan...

Wan_hazel said...

Ces't La Vie

ok...welkam....peace

Cik Su said...

tak faham sangat la...BE???ape tue...sorry la..new member of nuff

Wan_hazel said...

Cik Su

BE tu bufferred earning iklan yang tak tito..iklan tetap kite..so semua blogger nak sgt dpt BE nie

Cik Su said...

ooo. yeke...nak jugak la..tapi cam ne nak wat jadi dapat be earning tue ek

Wan_hazel said...

Cik Su

semua tu ade kat dalam entri wan bace je mengenai NUFFnang tu...

feyus said...

Thanks, info yg sangat berguna ni.:) tq2.

Wan_hazel said...

welkam feyus

feyus said...

Info yang sgt2 berguna.thanks.

nora amila ghazali said...

cam na nak check be nie... hehheheh musykil..

Wan_hazel said...

amila


BE tu ade kat bahgian earning..law dah de BE makne nye adelah buffered earning amila..ade listnye

RAIZAN said...

Wan! hurm..byk nye earning ko..earning aku bru 45 sen..:'(
die bg duit tu bler sesuatu kempen ikln tu da hbis ke? aku xpham cre duit tu die flowkn kat kite..

Wan_hazel said...

RAIZAN


tkalau BE..dia akan update eraning masa BE tu dah ME...law CPM biasa akan update setiap isnin macam tu..


law dah rm50.++ baru leh cashout melalui cek