Wadah Madrasah Pengalaman: Begitulah jika sudah di atas...


Wednesday, October 6, 2010

Begitulah jika sudah di atas...

.






S
alam korang...


Wan tak taw nak update ape malam nie..Tapi terfikir lak..Bila semua dah jadi bengang...Cukuplah hidup dalam dunia hipokrit kan..Cukuplah kawan kawan...


Teringat Wan masa dulu dulu...Dulu memang lah semangat kerjasama antara korang sampai Wan pun korang dah tak sedar ada depan mata.(korang sisihkan Wan).ingat tak??.So skang baru korang nak sedar...Padan muka kan...


Skang Wan tengok pun dah tak macam dulu..Skang semua dah sunyi..Dulu korang korang sama kat bawah...Sebab tu lah sama sama..Skang korang dah kene tinggal kat bawah..So tengok apa dah jadi..korang jadi orang suruhan je...


Yang diatas tak kan faham apa yang orang bawahan faham_merujuk kepada manusia...Kecuali yang teratas..(Allah maha mengetahui)


Bukan nak sedarkan korang atas kesilapan korang..Rasanye korang dah pun sedar...manusia macam tu lah..Hope dijauhkan sifat tu dari diri Wan yang sering melakukan khilaf nie..

Wan tak de pape pun dibanggakan..korang...??? Semua ada kan...


Maaf kawan kawan...Wan tak sehebat kamu kamu dan kamu...

Wan tak pernah susahkan korang...

Wan tak kisah law korang nak sisihkan.. Wan dah biasa dah..Korang kan ada "pangkat"..Wan zero..tak de pa pe pun





.



20 comments:

dudu said...

Allah tuu Maha Adil..hidup nie macam roda Wan. ade yg naik n ade yg akan turun..tapi kite xtau bile kite akan naik n bile kite akan trun..ape2 pun smile always..=)

Wan_hazel said...

dudu

tengs....betul tu...

Dhiaqiud said...

dlm bersahabat,aku slalu cb wat yg terbaek..jg hati mereka, tp kan, bl mereka x penah nk jg ati aku, sgt2 la sedey...kan..kan???

i am S!L4H.. said...

ade mslh ape ni wan...
hee..kte bru je nk tau idop owner ni...

ape2 pon..hepy2 slalu..

CiK QiQi said...

alala wan..nape nie..sdey je dgr...

biar le org nk wtpe pon kt kite..nnt 1 ari nnt depa akn trime blsn yg stmpal ngn ape yg depa wt.

cayok3 wan

Melati Qistyna's Mummy said...

uiks, napa neh wan... sabo2... adek akk kan kuat :)

Kay Huliana said...

wan nape sedih2 plaks?
x moa arr wan sedih2 gni....
ader lg kwn2 len wan.. ramai lagi kan?
x der sorang x mesi semua pergi.. yg patah kan tumbuh,yg ilang kan berganti wan....

iEyLa said...

setiap org ade kelebihannye sendiri...
tp xboleh la dengan kelebihan tu kita nk rendahkan orang lain...
ingt dr DIA ia dtg kpd DIA juga kite kembali...

Cik Cyida said...

xpe wan..
Allah ada;
jgn emo2 k?

Wan_hazel said...

Dhiaqiud

betul tu...tak kan lah tak hormat kat kite kan..same je...mungkin kite nie tak de pa pe tulah org tak jage ati kite

Wan_hazel said...

i am S!L4H..

tak de masalh cuma teringat lak sejarah dulu n apa dah jadi skang...

Wan_hazel said...

CiK QiQi

tengs qiqi...hope semua dia org tu berubah lah dan sama samalah berjaya

Wan_hazel said...

Melati Qistyna's Mummy

tengs kak....

Wan_hazel said...

Kay Huliana

tapi yg patah tak sama ngan yang tumbuh... dalam hidup wan yang patah terus patah...

Wan_hazel said...

iEyLa

memang pun tapi..ada gak org yang dah ada kuasa tak ingat org yg lemah...sukati je nak mengarah...name nak..tapi tak de satu pun nampak

Wan_hazel said...

Cik Cyida

tengs..tengs sesangat

Zaer!! said...

salam wan! nape ni?tell me bro?adess.ayat kamu dalam entry ni kias bebenor..hehe..biase la wan,manusia mesti ada masa terleka sementara.kadang kita dibawah,dan kadang kita di atas.harap wan tabah..;-)

Wan_hazel said...

zaer..


kisah lama bro...n skang baru nak tersedar..entah lah ..tak taw lak wan nak cakap..manusai kan...

zahidah dihaz said...

kenak tok? kisah lama jangan dikenang... jom g unimas tangga concert sixsense hujung minggu tok...heheheeh

Wan_hazel said...

zahidah dihaz

hehhee..aok2...mek g lak...lak temu lak ooo....hehehe