Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial Linkwithin bawah entri _you might also like :


Saturday, October 9, 2010

Tutorial Linkwithin bawah entri _you might also like :

.

Salam korang..


Tutorial nie permintaan dari Si Perindu ..Ramai yang dah guna widget nie..widget nie hanya boleh digunakan oleh blogger template je.. Law classic template yang macam Wan guna memang tak leh..kene coding cara len..




Jom Tutorial

Mula mula senag je..Korang ke link bawah nie..Klik je yang lip lap lip lap tu.

Get Widget

Lepas tu korang akan nampak page yang macam nie..




So korang isi lah Email korang, Blog link korang, Platform korang, dan width yang korang nak..

Lepas tu korang klik je Add Widget tu..dan korang akan ke page yang akan terangkan macam mana nak letak Widget tu..Korang jangan risau..Tutorial ada kat page tu nanti..Korang ekot je..





So selamat mencuba..




.



21 comments:

fatien eleena said...

dah buat lama dah. tue pon sbb page u jgak.thx taw

Wan_hazel said...

fatien eleena

welkam..hehehe

eila said...

hehehe.. i like it.~!

Wan_hazel said...

eila

tengs..

faRaLouiSe said...

Thanx a lot wan !!! =)

Wan_hazel said...

fara

welkam.fara

neno said...

thnx wan!! haha.. bru nk mencntikkn blog.. n bru je nk stat wat blog nie.. ;)

Wan_hazel said...

neno...

welkam...peace//slmt mncantikn blog

miSs bLueBerry said...

thanx wan..info ni sgt mmbantu sy yg bru je join blog ni..sy dh follow wan.. =)

Wan_hazel said...

tengs taw..ehehhe..n welkam..

apple said...

wan oo wan.. hihi
hari tuh dah buat..
tapi sy tukar address blog..
so bila tekan jak link kat bawah tuh.
dia pg kat address lama.

macam na nak setelkan benda ni? ^^

umm.. lagi satu, entry yg dah sy padam. macam na nak buang dari dia show kat link within tuh???

tengkiu wan^^

Wan_hazel said...

apple

kene buat balik tuto nie taw,...guna link yg baru

Diya Sesame said...

kalau guna blogskin mmng x boleh buat nyeh?

Wan_hazel said...

boleh je..tapi kene taw mana nak letak koding dia...try n error k

Shafiqah said...

thanks abg wan,dah jadi :)

qisseesecrets said...

yezza! terbaik la! mekasih! :D

Solehah Shamsuddin said...

linkwithin ni boleh gne untuk blogskin x?

Wan_hazel said...

boleh jugak..tapi byk skit kerja

xXx chaos xXx said...

tengs bro wan!~

Yaya said...

bestnyerrrr.thanks wan..dh lame dh tercari2.....huhuhu

Cinta Si Syila said...

Lagi sekali Thanks.. Banyak akak amik kt blog ni. TQ byk2..