Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial Print Screen guna Photoscape


Saturday, December 4, 2010

Tutorial Print Screen guna Photoscape

.



Salam Korang...


T
utorial nie Fiy yang nak..Banyak yang dah taw Gune Print Screen kan..ade yang gune Paint..Tapi yang nie gune Photoscape mudah ...Law korang nak ..Klik je Download bawah tu k.



Photoscape


Mula mula korang Open Photoscape korang..Lepas tu korang klik kat bahagian Screen Capture..Macam kat bawah nie.


Dan lepas tu korang akan dapat Pop up macam kat bawah nie..


Korang pilih lah nak gune yan mane satu...Sebelum korang tekan yang dalam petak tu..Korang klik dulu page yang korang nak Print Screen tu..Contoh macam kat bawah nie..Pop Up tu ade dekat Page yang korang nak.




Lepas tu korang leh save..Contoh nak Save..Korang tengok kat bawah nie..


OK


tu je

papai.


.



20 comments:

amira said...

ooo.. gitu ke? tq..i'll try it later.. huhu

Wan_hazel said...

ok2..peace

♥Ismi Huda♥ said...

lorhh.. senang bangat.. ngapa in ngak tahu sebelum ni dong.. hihi bantai ckp indon.. maksehhh cekgu wan.. tambah gik tuto yg bru mek tauk tok eh..

miss helena said...

heheh . nice tutorial.. wan hazel sila amek award di blog saya yea. hehe

zOeY zAu YaH said...

rajin sgguh dia buat tutorial..sgt berguna..hehe

♥baby fiy♥ said...

salam.. ;)

hee.. mekasih banyak2 wan!!
banyak pahala wan ajar orang.
free of cas pulak tu. ^_^
thank you!

Wan_hazel said...

♥Ismi Huda♥

hahaha..makceh ong..hehehe

Wan_hazel said...

miss helena

ok2..nanti wan ambek ye

Wan_hazel said...

zOeY zAu YaH

ilmu kan utk dikongsi...peace

Wan_hazel said...

♥baby fiy♥

hehehe...ilmu tu kan lebih baik disebarkan..tol tak??

~hAKim ZaiLAn~ said...

o0o0,bole gak ea pakai photoscape..
baru tau..thanx2..

Wan_hazel said...

welkam,...peace

Ieyka Lovva said...

yess!finally!dah boleh buat!thanks thanks!! ;)

Wan_hazel said...

welkam..ehehhe..peace

MiSz fiFiEyQa said...

weewee...thx ek wan..da lame sye godek2 tutorial kt blog org psl bnde ni..at last jmpe gak kt cni..yeaaa..pasni leh la buat byk2..hehehe

Wan_hazel said...

hehehe..elkam..pasnie leh lah kan wat byk2..ehehhe....peace

Cik EpaL HiJau (^^,) said...

uiihhh...baguih la. wan macam taw2 ja keyboard saya tak ley tekan print screen. macam nie la nama nya sifu. memahami masalah murid2. hihiiii...

Wan_hazel said...

hahaha...aaade2 je cik epal nie..ehehhe

zana said...

uik...ni bru tau..thanks ye wan..:)

Wan_hazel said...

welkam