Wadah Madrasah Pengalaman: Vote lagi untuk hari nie..antara TUTORIAL yang Wan dah wat..Adobe and Blog


Thursday, December 2, 2010

Vote lagi untuk hari nie..antara TUTORIAL yang Wan dah wat..Adobe and Blog

.



Salam Korang...


Hari nie korang leh Vote lagi k..jangan lu pe VOTE Blog Wan...

http://bpm-undi2.blogspot.com/


Undian anda amat dihargai..nanti Wan wat tutorial Adobe Photoshop and Blog lagi k..

Nie antara TUTORIAL yang Wan dah wat...







Tutorial


________________________________






-Beli Domain Dengan NETKL dot COM





-Perhatian kepada semua NUFFnangers





-Tips nak dapatkan BE earning(nuffnang)





-Info Buffered Earning




-Kenapa orang tak nak komen Entri anda..???





-Pesanan untuk NEW BLOGGER




-Tips naikkan traffic




-Ajax Float Shoutbox




-Text Area




-Floating icon link




-Tukar background AJAX




-Tukar size YOUTUBE




-Letak BoxComment kat Template




-Letak tempat comment/komen (BoxComment) kat classic template (new coding tanpa error)




-Letak Status YM dalam blog




-Download FONTS




-Header template@layout sendiri




-Favicon atau icon pada link




-Letak archive older post untuk template




-letak search bar kat blog




-Background/Frame untuk Ajax Shoutbox sempena Puasa




-Nak wat HOME icon untuk blog korang




-Letak Top ten entri




-Letak populor post




-Tukar warna highlight text di entri




-letak Like button/Recommend Button untuk Blog korang




-letak icon cute sebelah Komen/comments




-Ubah size gambar tanpa perlu edit gambar




-link berkelip kelip warna pelangi




-link berkelip kelip warna pelangi (classic template)




-Disable right klik




-Banner/photo kelip kelip (photoscape_simple je)




-Wat Cursor cute dalam blog




-Cute Frame Ajax Float Shoutbox




-Teks/tajuk blog bergerak di menu bar




-Tulisan entri warna pelangi




-Tukar warna link glow link




-Gambar MEMBESAR bila cursor menyentuh gambar korang




-Alexa rank dan Tips




-Tukar Icon Shout untuk Ajax Shoutbox




-Letak watermark kat gambar




-Wat Scroll Box




-Letak textarea untuk banner(kod dalam Kotak)




-Banner/Gambar/Ayat bergerak gerak




-Cursor sendiri dalam blog (classic template) Dan cara buat cursor




-Brapa Harga untuk Blog anda..




-Dapatkan kod gambar/photo/banner




-Kurangkan Opacity gambar...Gelap akan terang bila cursor menyentuh gambar




-Tulisan dan tajuk pada blog berbayang (Shadow effect)




-Auto Publish Entri




-Sticky post atau Entri melekat




-Linkwithin bawah entri _you might also like :




-Wat ayat berkelip kelip




-Letak Nuffnang dalam keadaan Float dengan close button




-Letak Follower Button_classic template dan layout




-Facebook Shoutbox/ Facebook plugin Livestream




-Slide Float widget (shoutbox,livestream Facebook,exchange link,banner dll) Untuk pengguna Classic Template














________________________________


Adobe


Photoshop



________________________________






-Download Adobe Photoshop CS3 Portable




-Download Adobe Photoshop CS




-Tukar warna anak mata _ Adobe Photoshop




-Wat gambar hitam putih dan berwarna hanya pada tempat yang kita nak




-Wat header transparents




-Wat gambar berkeping keping dalam sekeping gambar




-Besarkan kepala..Kan comel begitu..Adobe Photoshop




-Letak Gambar Kartun dalam Gambar Sendiri...




-Tukar anak mata ( anak mata ada contact lens )




-Letak gambar banyak banyak dalam sekeping gambar




-Wat Frame gambar lebih menarik




-Gambar berkeping (gambar keluar dari frame)




-Simple Frame atau Gambar bercantum_berkeping keping gambar




-Tambah sayap kat badan korang




-Clone_ hilangkan benda yang tak berguna dalam gambar




-'blur'kan orang disekeliling dan fokus pada kita




-Wat diri kita banyak banyak dalam satu gambar




-Campuran gambar (Epal dan Harimau)




-Painting effect with nuances





-Macam mana nak Select objek




-Wat Header blog Comel




-Full Blending Object_campuran




-gambar ala ala kulit novel




-Multicolor Text Effect




-ART WORD




-Simple ART WORD




-Wat Corak dalam Huruf










Papai tu je...




.



9 comments:

fatin hanani said...

atin dah vote hehe

Asma Haha said...

akak dah undi wan!!

Wan_hazel said...

tengs...

CheQ PP JoY said...

vote utk wan!!! hehe

Qhamel said...

tuto wan mmg usefull sgt3. tp blog wan ni brat sgt la.. kasi rngan skit plz..

Wan_hazel said...

wan try nak ringankn blog Wan..macam dah wan wat...tengs taw..wan akan ringankn lagi nanti

blog-tips-kurus said...

sori to say, memang wan saje taip tulisan jadi tindih2 camtu ke? fenin skit nak bace. Maklumla, dah rabun..huhu:(

Wan_hazel said...

blog-tips-kurus

eh tindih camne??tak de lah..view gune mzilla k

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Tutorial yg wan share mmg best2 & useful untuk org yg xde basic mcm saye.
Cume tulisan tu kalau boleh yg x striking n darker sbb mate saye ni silau xdpt bace.