Wadah Madrasah Pengalaman: 25 Random things about me...


Tuesday, January 18, 2011

25 Random things about me...

.




"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."

Salam korang...

Kali nie Wan nak wat tags nie lak..Banyak gak member dah tags Wan tag nie...So Wan nak wat lah kan..ehehhe..

Jum mulakan..



1. Nama pena dalam dunia dihujung jari..Wan Hazel..macam yang dah korang taw..Wan Hazel memang tak de len..Wan lah tu..ehhehe..


2. Wan tak garang dan tak suka marah..Kalau marah pun..Memang Wan dah marah sangat..So Wan nie jenis yang kumpul kemarahan lah..Mungkin kot.. Wan nie garang lah erk..hehehe..Jangan risau tak makan orang punya.


3. Wan jenis yang simple simple je..Tak lah style sangat ..Sekadar enak dimakan je..eh eh..Sekadar enak dipandang mata je...Memang tak suka kotor..nak yang kemas je..Bersih..Pembersih sangat tu tak lah..Dalam krete Wan tak leh makan..Hah..Bersih sangat lah tu..peace.



4. Bagi Wan..Wan boleh hidup tanpa Internet Tak mati punye..Tapi Wan tak senang duduk law tak bukak Blog Wan nie.."MEmorialISme_Hope with Heartstrings".So bagi Wan Blog dah macam rumah kedua Wan..Koz kat dunia Blog nie Wan ramai kawan kawan yang baik..Korang yang bace entri nie lah kawan kawan Wan..Tak kisah lah ade Blogger yang tak senang dengan Blog Wan..G pun bagi Wan Blog untuk enjoy..Bukan nak menunjuk nunjuk dan cari kefemesan murahan.



5. Hobi Wan lak..Photographic..Suka ambek gambar dan edit edit gambar..Photography + Graphic editing = Photographic...Adobe Photoshop dah jadi makanan harian Wan...Kamera lak dah jadi minuman..hahaha..memandai je..Tak kira lah Kamera Hp ke Kamera capok ke..Wan hentam je..Asal leh snap je..hehehe



6. Wan kekadang boleh jadi tersangat comel..hahhaa..pasan plak..Wan minat Hello Kitty..Wan tak kisah law ade orang tak suka..And menyampah kat Wan..Dulu Wan pernah kene hentam oleh sorang Anon nie..Anon tu marah Wan macam Bapok budak..Wan pun heran gak..Kenapa lah pemikiran segelintir rakyat Malaysia nie terlampau capok dan kolot..Macam mana nak maju camtu??Korang leh tengok lah sendiri kat negara luar contohnya Korea dan Jepun..Negara Maju tu..Camna dia orang??Gempak tak??



7. Wan minat kawai..Wan minat sikit Kpop..Wan minat yang comel comel lah....Wan minat semua jenis warna..Tak kisah lah pink ke ape ke.Kelabu tahi itik ke..Yang penting jiwa tetap jiwa Malaysia..heehhe


8. Wan cepat makan dan cepat wat kerja..Bagi Wan masa tu amat penting sangat..Slalu datang awal dari masa yang sepatutnya..Tak suka menunggu..dan tak suka ditunggu (kecuali ada hal yang tak boleh dielakkan).


9.Kehidupan Wan simple..mudah tak pernah nak serabut..Tak suka berdendam dan tak suka mengungkit..Bagi Wan yang lalu biarlah berlalu..Law orang yang suka ungkit ungkit hal lama..Wan tak berkenan sangat..



10. Keep the faith and Nothing else Matter..Wan berpegang dengan falsafah tu je...Hidup nie tak perlu rumit sangat pun...Kadang kadang kita perlu dan akur dengan ketentuan Nya..


11. Wan tak suka kluar rumah..Duk kat umah je best..tak suka jalan jalan..Kat rumah bleh tido..Boleh makan sukati..Boleh wat sukati lah..ahhaha



12. Wan pernah masuk dalam Majalah YEZZ...eh bukan Wan...tapi Blog Wan..hahaha..


13. Wan suka mam Ayam..asal ayam je..mesti nak mam..hehehe..Wan suka minum Nescafe Susu..ketagih dah..hahha..Wan tak merokok.Tak berminat..


14. Wan skang menuntut di International College of Advanced Technology Sarawak (ICATS).Mengambil jurusan kejuruteraan Elektrik dalam Kuasa gabungan UTM..



15. Wan salah seorang sarawak rapstars..Tak femes sangat..tapi tetap perjuangkan rap Sarawak dimata Malaysia..Salah satu lagu Wan..Teman..Yang lain lain dalam Bahasa Sarawak..Video kat atas tu lagu Teman..Untuk korang..dengarkan lah..



16. Wan ada 4 orang adik beradik termasuk Wan..Wan anak kedua..Kakak,adik perempuan dan adik lelaki..Wan abang yang baik hati..dan anak yang paling manja..hehehe..


17. Wan ada macam macam nama kat dunia Realiti..Pak Itam,adeq manje,Serol,Wan,Dedeq,Salman,Abang comel,Jebon,Joko,Hazel,Wan Hazel,erm..banyak ke tu?sikit je kot..Kat dunia maya lak..Wan and Wan hazel je..


18. Wan suka berangan..Hidup di alam fantasi..koz kat situ kita boleh dapat apa yang kita nak..Tol tak??hehehe


19. Wan tak de cita cita..Apatah lagi Impian..Bagi Wan hari nie adalah hari ini..esok belum tentu ada..So dalam sehari Wan mesti laksanakan apa yang perlu..tak nak tunggu esok..

"Saat seorang mengejar kejayaan nya...Dia semakin menghampiri saat kematian"

Rebutlah peluang yang ada k.


20. Wan suka orang yang bertanya..Wan suka orang yang mencari Ilmu..Sebab tu lah..Apa yang Wan taw..Wan akan kongsikan..Ilmu tu untuk dikongsi..


21. Kelemahan Wan adalah Wan terlalu baik..Tapi jangan harap orang leh pijak kepala Wan..


22. Cerita yang paling Wan minat"Winter Sonata"..


23. Wan minat sastera ..Sastera yang mudah dihadam tanpa perlu dikunyah lumat..


24. Wan dilahirkan di Hospital Besar kuala Khubu , Selangor dan skang menetap di Sarawak..Dah jadi anak jati Sarawak.Wan budak Sarawak.



25.Wan dilahirkan pada 25 September 88...Berbintang Libra..



Ok tu je lah..


Papai..

Wan tak tags sesape..hehehe

.



33 comments:

Iqa said...

Wan! Kenapa lawa sangat 3D Text Wan? T________T

aveeakira said...

hikhik... cumeyl nyew orang yang namer wan eyhh.. hekhek....

EkaWeird said...

byk gak benda yg ika da tau sbb ada gak ikuti blog ni.. tp x tau lak wan ni x suke menunggu atau ditunggu.. kalau Wan knl ika mesti wan xnk kwn ika sbb ika slalu je lambat.. heheheh....

||♥CuyA♥|| said...

hahaha...wan sbaya cuya rupenyer..

Wan_hazel said...

Iqa

hehehe,,tengs..wan wat biase2 je..ehhehe

Wan_hazel said...

aveeakira

hahaha...comel ke..pasan je wan nie..ehehhe

Wan_hazel said...

EkaWeird

hahaha..jgn lambat2 taw..ehhehe

Ayuni said...

Wan Hazel, thanx tutorial ari tu, sye dh dpt dh wat header sendiri, thanx sgt2...

Wan_hazel said...

||♥CuyA♥||

sama lah cuya..muda lagi kita nie kan..ehehhe

Wan_hazel said...

Ayuni

welkam..ehehhe..peace

caliph shuriken said...

waa.. 25 fakta yg cukup menarik ^^

Wan_hazel said...

caliph shuriken

hehehe..tengs

MAKCEK bukan NENEK said...

waiittt !
adakah kamu yg nyanyi dlm video tuh ?
or kamu yg rap ?
nice nice !

Salina@IbuAqil said...

hahahah wan.. yg plg akak suka dlm semua ni BDAY wan.. SAMA TARIKH & BULAN dgn MY BELOVED HUBBY 25Sept cuma berbeza TAHUN.. DIA TUA DAH.. hihihihihi leh sambut potong kek sekali ni hehehehehe

Wan_hazel said...

Salina@IbuAqil

waaa//leh lah sambut bday sama nie..ehehhe..best2..cam tak caye je kan..lehehhe

Wan_hazel said...

MAKCEK bukan NENEK

wan rap..hehehe..yg nie dah yg ketiga punya record..mula2 wan nyanyi and rap..lepas tu wan rap lak n feat ngn someone..lepas tu feat lak ngn yg nie..ehehhe

cik nur said...

wan
hurm mcm mana nk cakap eh..
sbrnanyer tak rmai lelaki yg mcm wan suka hello kitty boleh accept kaler pink and suka kawai stuff hehehe
gila best tau kalo kawan dgn lelaki yg mcm wan sbb cita rasa same jer kot..
kalo cuba cakap pasal hello kitty dgn kawan lelaki nur mesti la kena bahan punya well tak sum lelaki pn mcm tuh kan hehehe

Wan_hazel said...

cik nur

heheh..btul tu..wan biase2 je..peadce..tengs taw..HK kan comel

Nina Azriff said...

terbaik lah wan! :)

Iqa said...

Most welcome. Tak! Text tu tak biasa la, lawa sangat oh. Jealous gila T__________T

Wan_hazel said...

tengs all..eheheh

cinta nabella said...

pling cntik kan .., yg gmbar ats sOfa toO . haish ! fara still ta bOle buad lg mcm toO .

Wan_hazel said...

tengs..ehhehe

cinta nabella said...

lagu toO best lha wan . bru pasan ad lagu .. haish ! pastuu pic wan yg ala2 wnter sOnata toO egtkan gmbar wan btOwl . steleh di terpOng dlm2 upe nya edit . haha ! tertipu suda (",)

Wan_hazel said...

cinta nabella

tengs lagu lame wan tu..hehehe..khas utk teman..hehehe..tertipu kan..hehhe..gambar wan edit

nazpunyerblog said...

huhui,naz here..wan ni kira pangkat abg2 aek upenya..
naz like num 22 ..coz naz minat korea ..suke suke suke ..haha.gedik ark ..>>

Wan_hazel said...

naz

hehhee..bez kan korea..wan nie siap berangan lagi nak ke korea..ehehhe..

Woofer Storm said...

sdp la lagu ni...hehee layaaan^^

Wan_hazel said...

Woofer Storm

hehehe..tengs taw...peace

aien hermionie said...

best lagu tu.. aien suka..

keri ikhwan said...

wow... artis rupanya wan hazel nih... ingatkan retis semata2... rupenye artis retis..

Anonymous said...

Good bye, sweet soul mate :)

Anonymous said...

Obedient bye, sweet soul mate :)