Wadah Madrasah Pengalaman: Rahsia Bulan Kelahiran ...


Saturday, January 22, 2011

Rahsia Bulan Kelahiran ...

.




Salam korang..

Hari nie Wan nak tenangkan sikit otak Wan nie dengan main permainan nie..entah betul or tak..sama sama kita tengok..ehehhe.Wan dapat taw nie dari Eikieyn..Korang leh klik untuk tengok rahsia kelahiran dia lak..hehehe..TErjah cepat cepat k..Applikasi nie dari Facebook..Wan nie tak minat sangat FaceBook..Bab tu lah tak taw bende nie ade..ehehe..Law korang nak cuba gak..klik nie k..RAHSA BULAN KELAHIRAN


Ok Jum kita sama sama kaji betul ke tak Rahsia Bulan Kelahiran Wan nie..Bulan September..





- Sangat bersopan Santun = ok..yang nie semua ade lah kan..bagi Wan Sopan santun nie penting..Sebab Sopan santun melambangkan keluarga kita..dari mana asal kita..So dari sini orang dapat taw camna kehidupan kita..(yang nie betul)

-Sangat cermat teliti dan teratur = Ok..nie memang sikap Wan..kelemahan Wan yang Wan tak leh nak buang lansung..sangat sangat teliti..Teratur dari masa sampailah ke cara hidup Wan..Cermat memang sangat sangat cermat k...(yang nie betul)

-Suka menegur kesipan orang lain dan mengkritik = Hmmm..betul ke tak nie..Wan betul kan sikit kat sini..Wan bagi pendapat je..Bukan nak menegur lebih..Wan cuma nak semua dapat yang terbaik...Tak kan Wan nak tengok orang orang sekeliling Wan merana or wat kerja tak betul kot..(yang nie kurang sikit nak betul)

-Pendiam tapi pandai bercakap = Wan memang pendiam law orang tu Wan tak kenal..Law dah lama sikit kenal dalam 2 minit Wan akan bertukar jadi peramah..ehehhe..banyak cakap bukan cakap kosong..tapi cakap tak bleh pakai punya..Loyar buruk..ahahha..ye ke??...(yang nie dah nak betul)

-Sikap sangat Cool,sangat baik hati dan mudah simpati = hahaha..yang nie memang dah terpacak dalam kehidupan Wan..nak buang pun susah..Cool tu sebab Wan nie penyejuk sangat kot..ahahha..Baik hati tu..Wan tak leh nak komen..bab Wan tak leh ukur sampai mana kebaikan hati Wan nie..Mudah simpati..yep..Wan mudah simpati..Tapi skang mudah simpati tu Wan nak kikis sikit..Koz Bende nie Wat kan orang pijak kepala Wan..So tak brapa nak baguslah kan mudah simpati nie..(yang nie sangat betul)

-Sangat prihatin dan terperinci ,amanah setia dan jujur = Yang nie Wan tak leh komen banyak sangat..Kehidupan kita semua ada cara masing masing..dan banyak perkara yang berlaku dalam hidup kita nie..Yang kita tak pernah nak duga..Mungkin ada yang tak senang dengan cara kita..dan kita terpaksa mengambil tindakan diluar cara kita..Dan itu lah keputusan yang terbaik..(yang nie no komen)

-Kerja yang dilakukan sangat sempurana = Yang nie memang dah jelas dah..tak yah lah Wan nak suluh tempat yang terang..ahahha..bende nie orang senang je orang nak kasi taw..sempurna..tapi tak semua yang Wan sempurna..Dan Wan akan berusaha gak nak dapatkan hasil yang sempuran...So try and try selagi termampu..Sebab tu lah dalam hidup Wan selalu ada "try and Error" " The more u do,there more u noe"..Jangan mudah putus asa k..(yang nie betul)

-Sangat sensitif yang tak diketahui = Yang nie Wan pun tak dapat nak diketahui..hahaha..(yang nie ...hmmm..)

-Orang yang banyak berfikir = Hah..yang nie yang gempak nie...Berfikir..memang syok..tapi dalam dunia nie..bende yang paling orang malas nak wat ialah berfikir..Bagi Wan berfikir nie macam cari ilham..Wan slalu sangat berfikir macam mana nak naik tarafkan kehidupan..ehhehe..Berfikir untuk menjadi yang terbaik untuk Agama,keluarga,bangsa dan negara..Jadi jum berfikir..(yang nie betul)

-Daya pentaakulan yang baik = tak taw lah..(yang nie tak taw lak)

-Otak bijak dan mudah nak belajar = yang nie memang betul..Wan bersyukur sangat dengan anugerah yang Allah bagi kat Wan..Dikurniakan otak yang Wan miliki nie..Wan boleh belajar hanya dengan hanya melihat (bukan semua yang dilihat)..bukan nak bangga dengan apa yang Wan ada..Tapi tanda Wan bersyukur...Alhamdullilah..(yang nie sangat betul)

-Suka mencari maklumat = Wan tak suka lah cari maklumat nie..salah salah...(yang nie tak betul)

-Kawal diri dari terlalu mengkritik = yep betul..tak nak ulas panjang panjang..(yang nie sangat betul)

-Pandai mendorong diri sendiri = Wan slalu wat camnie..Koz Wan nie law dah tak leh wat tu mesti nak putus asa..So Wan suka dorong diri Wan sendiri..Dan wujudlah kesempurnaan..(yang nie betul)

-Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia = Tak betul lah...Sedangkan diri Wan sendiri Wan tak faham..Apetah lagi orang len..Next next..(yang nie tak brape nak betul)

-Suka sukan , hiburan dan melancong = lagi lah tak betul..Wat mase nie memang tak betul...Salah salah..Next next..(yang nie tak betul pun)

-Kurang menunjukkan perasaannya = Wan tak suka marah..marah dalam hati je..Wan nie kira suka menyimpan perasaan lah kan..perasaan Cinta lak camne erk??ehhehe...(yang nie betul)

-Terluka hatinya sangat lama disimpan = Kehidupan Wan banyak sangat kisah yang perit perit dan sukar Wan nak lupakan..Kadang kadang rasa nak buang jauh jauh je bende nie..Tapi tak leh..Skang Wan dah boleh dah lupakan bende nie sikit sikit..Dan Wan nak simpan yang terbaik je kat hati Wan nie..Pengalaman mengajar erti kehidupan..(yang nie betul)

-Terlalu memilih pasangan = memang sangat sangat.....(yang nie betul)

-Sukakan benda yang luas = Sape nak sempit kan...hahaha..apelah nie..Global global..ahahha..(yang nie betul)

-Bersistematik = Hidup nie mesti ada jadual kan..barulah hidup senang..masa tu penting.....(yang nie betul)


Tammat..Huh..Dah cukup Wan ulas tentang Rahsia kelahiran Wan nie..eheheh..Korang lagi..Wan nak tengok gak..cepat lah wat..Jum jum..Seronok taw..


k lah korang..

Tu je.

Papai


.






18 comments:

wan said...

sma lah bulan september ,
haha

~ narisha airien ~ said...

at least smua tu melengkapkn hdup kta...syukur mjadi diri sendi n punya kelebihan ~ (^___^)v

Wan_hazel said...

wan

hehehe..nama sama bulan pun sama hehehe..

Wan_hazel said...

~ narisha airien ~

betul2...

Cik NuRuN said...

smuanya positif eh ?
ta aci lahh cani . hehe

lavender harum wangi said...

uiii~ semua baik2 je.. sopan santun, i loike~ hahahaaha :D

Mr. TN_SkY said...

aahahah..ada jugak yg betul eh??

Wan_hazel said...

Cik NuRuN

hahaha...mestilah positif wan kan budak baik..ahahha

Wan_hazel said...

lavender harum wangi

hahaha..semua nye baik2 je kan..cam tak caye je..ahahha

Wan_hazel said...

Mr. TN_SkY

hehhee..ade skit2..ehhehe

Mr. TN_SkY said...

ha...kire boleh pakai la dr fadzillah kamsah nie ahaha :p

helinar said...

almost 99% rahsia bulan kelahiran nie betul,saye dah check saye punye..

fiza said...

ececce , banyaknyaa betul :D

Wan_hazel said...

fiza

hehehe...no komen

ciK waNi said...

salam..
wan..
nk mntk izin ni..
cik wani nk copy header wan..
untuk segmen ben ashaari..
boley ye..

M[i]$Z[a]C[k] said...

sama lah septermber,, hehe

Wan_hazel said...

cik wanai..

ok tengs..

Wan_hazel said...

M[i]$Z[a]C[k]

wow./..sama ...hehehe..