Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial tukar Tool adobe Illustrator


Saturday, April 16, 2011

Tutorial tukar Tool adobe Illustrator

.



Salam korang.

Kali nie Wan nak ajr korang camne nak tukar Tool kat Adobe illustrator korang...banyak yang tak taw..Banyak yang nak wat Dolly tapi tak leh..koz ade Tool segi empat je..Tapi jangan risau..Adobe Ai korang tu tak rosak..cuma korang tak taw cara nak tukar je..So kali nie jom blaja cara tukar..

Jom Tutorial..



Senang je..Korang klik je kat Tool korang tu k..And nanti akan kuar pilihan.Law dah kuar korang pilih lah nak ape.Tengok contoh kat tas..Korang klik kiri bukan kanan taw.Illustrator nie tak sama macam Photoshop..hehehe..

Ok tu je..Eh eh..comel tak tanganDolly Wan tu??hehehe..

papai..

Selamat mencuba.

.



17 comments:

Fiqah Din said...

Comelnya tangan untuk klik mouse tu! Hee x)

Wan_hazel said...

hahaha..tengs..hehehe

nfahk said...

xda pun. knaknya xkuar... kli sbb mek mkey portable nk? huhu

Wan_hazel said...

nfahk

mek pakey protable juak kuar jak eh..ktk klik kiri ah..

nfahk said...

dah klik.. degilnya, xmok kuar jwak eh.. T__T

Wan_hazel said...

pelik juak ooo..ktk klik kat bhgian nie ya???adobe illustrator ka adobe photoshop??

nfahk said...

kat adobe illustrator.. ktk asa ada kaitan ngn installation ka? ney tauk xcomplete nak? huhu

Wan_hazel said...

eh xdalah..mun portable xda install nak..plik juak ooo...

dalie said...

xkuar pon..dah klik dh.. huhu:)

Wan_hazel said...

dalie

erk pelik law dah klik tak kuar..pelik tu..adobe Ai je k

Anonymous said...

hi, wan boleh ajar macamane nak wat tangan dolly....tangan yg ade jari tau...tq

Wan_hazel said...

anon

wan sendri pun tak taw nak wat tgn dolly yg ade jari..ehehe

si genit said...

xleh klik pn wan..nper ek??

Wan_hazel said...

eh pelik betul law tak leh....septutnya bolh taw...klik lelama

si genit said...

da blh da wan..tenz tau..die kna klil lma br jd..=)

Wan_hazel said...

hehehe..ok..

✿•°˚°Aini Sha°˚°•✿ said...

Thanks Wan baru ler Aini tau..hihi sblm ni mmg blur nak tukar shape.Rupanya begitu mudah aje. :)