Wadah Madrasah Pengalaman: Ramai Blogger cinta monyet...


Sunday, April 10, 2011

Ramai Blogger cinta monyet...

.



Salam korang...


Halwa telinga

Saja je wat tajuk macam tu...Ada tak yang terasa..???law tak de..So tak de lah cinta monyet nie semua..hahaha..Wan tak salahkan korang pun..Wan sendiri masa kecil kecil dulu pun ada gak cinta monyet nie..Wan kenal cinta nie masa darjah 6..Dah matang sangat lah tu..Tapi tapi...Wan tak bercinta taw...Wan sekadar suka je ngan budak perempuan tu..Entahlah korang..kecil kecil lagi dah menggatal..Wan simpan je perasaan tu.Mungkin budak perempuan tu taw kot yang Wan suka dia..Mesti taw nye..Koz ramai yang taw Wan suka dia..Takkan lah dia tak taw kan..So kita kawan macam biasa je..hari hari je semangat nak turun kelas..


Or nie ke yang orang katakan cinta pertama???hahaha..Wan pun tak taw..camne cinta pertama nie...Wan nak terangkan pun tak reti koz memang jahil giler dalam percintaan nie..Korang Happy ke bercinta???Kongsi sikit kat Wan??Apa yang wat kan korang rasa nak bercinta???Maaflah bukan nak menyindir apa semua..cuma dah tawar hati je dengan cinta nie..


Malam tadi termimpi lak kat awek yang Wan suka masa kecil tu..Seronok koz leh jumpa dalam mimipi..tapi sekadar mimpi ..tak de apa yang kita leh harapkan..Sampai skang masih kawan lagi..Cuma dah jarang berhubung dah...Lama giler Wan suka awekz tu..sampai Wan masuk sekolah menengah pun masih suka kat dia..Tak de rupa kot..tu lah dia tak suka kat Wan..Law dia ada baca nie..Baca je lahkan..hahaha..Rasanya tak kan baca kot...manalah dia nak ingat or nak baca Blog Wan nie..Wan rasa dia dah ada pak we..taniah lah ye..Hope berkekalan..Kisah dulu dulu je..(kengkawan lama Wan mesti taw nie kan..Sape dia..ehehe)


K
adang kadang kita pandang ringan je semua nie..Ataupun kita lansung tak pernah fikir...Adakah kita terlalu sempurna untuk semua nie..Sedangkan apa yang kita cari adalah ketenangan..Dan Setiap saat kita asyik mencari yang terbaik..Yang terbaik untuk kita dan wajah wajah disekeliling kita..Sampaikan kita terpaksa wat pilihan..Itulah yang terbaik walaupun saat itu kita tahu pilihan kita buatkan seseorang itu hancur...dan berharap seseorang itu akan dapat yang lebih baik .Biarlah menangis untuk hari ini dari masa yang akan datang..

Cinta bukan Epilog cinta untuk dikongsi...



Hari nie bukanlah hari yang gembira bagi aku,
Hari hari aku sentiasa bernoktahkan segala duka.
Entah sampai bila,mungkin sampai esok...
Atau lusa atau selama lamanya.
Kadang aku terdiam biarkan semua menunding ke arah ku.
Nyata senyum ku palsu,


Hari ini bukan lagi semalam,
Aku teringat akan teman...
Mana pergi saat bersama,
Mana pergi segala bicara,
Kadang tak tertanggung aku beban terluka.


Esok nyata tak kelihatan namun hari ini penuh pengharapan.
Hinggakan aku hilang dari kehidupan terus ke khayalan,
Berangan...
Tapi itu bukan tempat ku.


Biarlah dilempar semua caci padaku...



K lah korang..

tu je..

Skang nie tak brapa sihat and fikiran pun runsing and sibuk pun sibuk..

Have a nice day..

.



22 comments:

miz ruha said...

:)

Han Hanan said...

yeah nice post la wan.haha masa han kecik2 dulu ada gaks org minat.buat bodo je,haha rasa lucu bila fikir tentang semua tu :P

♥sophie♥ said...

wan,, memang zaman sekolah cinta monyet kot,, sophie pon rase camto,, tah pape jew,, now i ve change,, i got noting from it !
papepon chill je laa

no one understand us better than ourselves rite =)

D'ya Marshmello said...

wahh..sweetnya..macam kisah d'ya jer..hehe.

http://miss-dya.blogspot.com

ADfeez said...

heheh wan... sapa2 pun pnh ada cinta monyet.. malu bila nk ingt blik :P

RiaNbow said...

heheheh. ..dulu2 oun aerol pena jugak tegila2 kan dak pmpuan masa drjah 6 ^^ tp malu >_<! XD ..hahha. ..but sekarang aerol da jumpa da cinta yg lagi baek XD ... ..aerol suka kt diapun sebb dia selalu beri dorogan kat aerol.. dan dah bnyak ubah perangai aerol yg teruk ^^. ..

Fatin a.k.a. Aten said...

ahahaa.. sempat lg nak jiwang ni wan.. aten x ingat r cinta monyet dulu start bila..

tp skrg ni alhamdulillah, dah jumpa someone, dah 3 tahun pun.. nak cari yg sempurna mmg xde, tp yg terbaik itu mungkin ada..

gdluck utk wan, aten doakan yg terbaik utk wan k~

asmirul mikoto ueki-san said...

terbaik lah

αωαи иαиσ said...

hahaha.. puppylove itu sume ;) haha

farah wahedda said...

Wan same la gn farah haha..darjah 6 dah gatai nak bercintan cinton

Eyn said...

semua ade cinta monyet masing2 kan..and bile pikir2 balik rase mcm lawak aje..but normal la kan..nice entry..
btw, get well soon..have a good rest!
Good day!=)

Wan_hazel said...

miz ruha

:)

Wan_hazel said...

Han Hanan

ajahha..memang lucu nye..ehehhe..

Wan_hazel said...

♥sophie♥

betul2...tak de org faham kita pun dari diri kita sendri..like2

Wan_hazel said...

D'ya Marshmello

ehehhe..cinta monyet leh..tp jgn tlampau monyet..ahahha

Wan_hazel said...

ADfeez

btul tu ad..ehehhe..rahsia lah kan..eceh

Wan_hazel said...

RiaNbow

hope bkekalan..wan doakan k...

Wan_hazel said...

Fatin a.k.a. Aten

ok..wan pun doakan yg terbaik utk aten...wan dulu dah 5taun tapi...Tuhan lebih mngetahui yg terbaik..pape pun...peace

Wan_hazel said...

asmirul mikoto ueki-san

tengs bro

Wan_hazel said...

αωαи иαиσ

ahahah...betul2

Wan_hazel said...

farah wahedda

ahahha..farah nie pun gatal gak erk darjah 6..ahahha

Wan_hazel said...

Eyn

tengs...hehehe...tu lah kan.semua ada cinta monyet dia org sndri