Wadah Madrasah Pengalaman: Domain untuk Blog...Ada ke nak sponsor Domain??


Friday, April 15, 2011

Domain untuk Blog...Ada ke nak sponsor Domain??



.



Salam korang...

Kali nie nak tanya and nak pendapat dari korang...Domain Blog apa yang bagus erk??And murah senang nak bayar ataupun ada yang nak Sponsor Domain untuk Blog Wan??ehehhe.Sesape yang dah de Domain sendiri tu leh tak kasi pendapat..macam mana and apa yang akan terjadi kat Blog bila dah tuka or masa pertukar ke [dot] com tu..Ada tak yang pelik pelik terjadi??or ada tak yang kelemahan or apa yang tak ok....


Law orang tanya Wan..Apa yang bagus sangat Domain nie..Bagi Wan..Bagus so Tak kan lah ada isu kene Ban dari Blogspot..Risau gak bende nie..Law dah de Domain.. Hosting Wan semestinya Blogspot..Domain je sendiri..Or korang ada pendapat lain lagi??sila lah kongsi kat Wan dan member member yang masih duk terperuk dengan Blogspot nie..Jangan lah kedekut ilmu..ehehhe.


K lah korang...

Harap korang leh kasi pendapat dari segi kebaikan or keburukan kat Wan..Dan harap korang leh bagi idea untuk pilih Domain yang terbaik..jelez lak bila ramai dah de Domain sendiri..


Tu je..

Papai


.



20 comments:

Misz Miya said...
This comment has been removed by the author.
Nur Syera Ismail said...

wan ! domain tu ape eh ? cm ne bndenye ? sory la syera x tw . still new dlm arus blog2 ney :) hehehe~

CWL wanie LovelA said...

bleh kena ban?

Wawa Zameri said...

kalau tukar domain, dia tk de effect pun, kecuali kaua you guna WP memang lain lah semua kan, kalau still setia dekat blogspot. everything okey je. One more, 42 jam lepas you beli domain, nanti ada masalah sikit untuk orang bukak blog you, i suggest beli dekat ihosterz.com 29/1month :)

nelly said...

haha .mau juga !!!

Wan_hazel said...

Nur Syera Ismail

domain tu cam web kita lah..so kita tak brsangkut paut dgn mana2 web lain..kan slalu ade blogspot law kita dah de domain so tak de dah blogspot tu

Wan_hazel said...

CWL wanie LovelA

a ah..blogspot nie leh ban acc kita..tgk lh gak..law kita slalu post n draft n auto publish

Wan_hazel said...

Wawa Zameri

tengs wawa...nak cari pilihan lain gak..kumpul2 nanti Wwan wat pilihan..pape pun tengs for the info

Wan_hazel said...

nelly

ehehhe...

Arya Putra said...

beli kat jiwa host sudah..
baru RM20 untuk pendaftaran kali pertama dan renew hanya RM30 untuk tahun2 berikutnya..

http://www.jiwahost.com

syairahmohdanuar said...

domain tu ape eh?hihi.sory x tahu -__-'

Wan_hazel said...

Arya Putra

tengs..wan akan selidik lagi nanti

Wan_hazel said...

syairahmohdanuar

domain tu cam web kita lah..so kita tak brsangkut paut dgn mana2 web lain..kan slalu ade blogspot law kita dah de domain so tak de dah blogspot tu

nano said...

domain,,,penah dgr,tp dimana ya??
wan,,,3d modeling nano dah siap,,,heheh,,,

Wan_hazel said...

nano

yeah/..leh lah BW pasnie kan nano..ehehehe

Wansteddy Tales said...

hakak pn dah lma mengidam doamin sendiri. besh tgk blogger d\guna dot com semata kan ^^

nano said...

nano siapkn dulu keje2,,nti bw smapai lenguh lutut,,heheh..kat umah nti pon boley lg online,,,xsabar nk balik

Wan_hazel said...

nano

hehehe...ok nano...wat bebaik taw...cepat2 siap leh balik umah..eheheh

aRe-PeaK said...

gua nak domain sendiri gak..

Wan_hazel said...

aRe-PeaK

sama lah..ehehhe