Wadah Madrasah Pengalaman: Baju Raya baru Limah..Jum tengok comel tak..


Friday, June 24, 2011

Baju Raya baru Limah..Jum tengok comel tak..

.



Satu bulan..Dua bulan..Dua bulan setengah..Satu bulan setengah..Dua hari tiga hari..erm.Bila nak raya nie..ALaaa...tak sabar nya..Ok..Skang dah ada baju Raya..dah cuba..dah nampak comel dah..Tapi tak leh pakai skang..Tunggu raya baru boleh pakai..Dah da selendang baru..Tudung dah cantek..Muka pun dah ala ala Siti Nurhaliza..Raya nie seronoklah ..Skang nak kumpul lak..Nak beli kasut baru..baran make up pun dah habis...Erm..agak agak boleh tak beli Kasut baru..Make up baru..Hand beg baru..nak Jam baru gak..Apa lagi erk..erm...aaa kereta kereta..kereta nak tukar warna..Semua dah Ok..leh lah jenjalan raya dengan bangga nye..


Hahahahaha..Mesti kaum hawa dah sibuk nak raya nie kan??macam doodle Wan kat atas tu dah siap guna baju raya dah tu..Comel comel..hehehe.Doodle Wan tu nama nya limah..Sesuai sangat lah dengan lagu mak limah..ehhehe..


So camne persiapan Raya korang?ehehhe..Saje je tanya...Puasa dah ganti lom???Tak lama lagi nak puasa..Tak sabar nye nak puasa..Nikmat berpuasa tu lain dari hari hari yang lain kan..Suasana memang berbeza ...Lebih lebih lagi bila nak berbuka..Pergi bazar lagi best..Dari yang tak berpuasa sampailah yang tak perlu berpuasa pun ada sama kat bazar..dari kaum cina sampailah india..Negro bangla pun ada...


Tawareh pun best gak..Eh eh teraweh..bebudak tak leh kluar malam pun dah leh kuar malam..Sebab nak sembahyang teraweh...Seronoknya jadi budak budak..ehehhhe..Boleh mengaji ramai ramai..Rindulah bulan Ramadhan..


E
h korang..K lah ..Sampai sini je lah entri Wan alam nie..Esok ada kursus lak..Nak ajar bebudak wat Blog..Belia Dan suka kat Sarawak nie..Projek Y Blog..


Papai korang..


eh..Ape???erm..Nak ambek Doodle Mak Limah Wan yang ala ala Siti Nurhaliza tu ke?? ok ok..Silakan..hehehe..Ambek je.


.



48 comments:

..cik gugu.. said...

bju rye x beli lg ;(

BeloG MTT said...

Chumellllll ^^

ReiKo91 said...

baju raya blum beli =_=
puasa + praktikal = dugaan >_<

nano said...

salam wan,,,maaf psl ari tuh,,rse len mcm nk komen sni,,just nk mhon maaf,,,



monolog "rse rindu nk post entry baru,,,tp dah tawar hati blogging,,huhuhu"

ツCik Ch0kiEツ said...

wewit ;D dah beli da baju raya XD
hihi.. betul2.. siap tapi x leh pakai. kena tunggu raya T,T xsabonya ;D wan dah beli baju ? hhi

huwaa x sabo nak puasa ^^ nikmatnya memang berbeza (: bulan paling mulia
<3

wan wan.. chokie amik limah ni boleh ? hhe peace (:

cik putih said...

ala....tomey nye..nak jugak doodle macam tu :D

Afiqa Dayana said...

wah, dah citer pasal raya ehh .
hehe comel doodle tu :D

Wan_hazel said...

..cik gugu..

hehehe...esok g beli taw..hehehe

Wan_hazel said...

BeloG MTT

tengs laily

Wan_hazel said...

ReiKo91

hehehe..dugaan dugaan tak pe nanti dah kerja senang..cubaan..

Wan_hazel said...

nano

tak pe nano..Wan pun tak taw kenapa and dah lupa bende tu..tiba tiba lak nano muncul balik..tkejut..terkilan rindu..semua ada..

Wan_hazel said...

ツCik Ch0kiEツ

ambek lah limah tu..jaga baik2 taw...hehehe..wan belum lagi beli baju rya..ehehhe..

Wan_hazel said...

cik putih

ehhehe..tengs..doodle biasa je tu

Wan_hazel said...

Afiqa Dayana

tengs..ehehhe..

Wan_hazel said...

nano...wan tak leh masuk blog nano ..

Solehah_SS97 said...

Yup,bulan ramadhan best..Doodle yg nama limah pun comey=p

cik putih said...

buat satu doodle untuk cik putih boleh ?nakkkkk ..ngeeee :D

nano said...

pyh nk ckp,,,tp,,,pe yg trtulis dri nano kat wall fb wan tuh,,bukan dari hati nano,,entah la,,,payah nk ckp,,,susah...biarlah,,,pepon,,,wan tetap geng blogger nano xkn lupe,,,i promise :.{







deep inside my heart,,i'm sorry,,,,

nano said...

xper wan,,nti dah pulih keadaan,,Insya Allah,,,muncul la blog nano tu,,just,,nk ckp maaf,,pe yg trtaip kat fb wan,,bukan dari mulut n hati nano,,cayalah,,,,,,

dyanie said...

puase dkt da...
rye lmbt lg...
1 pe pon xcri lg..hihi

Dea said...

kiutt... wuwuwwu..

dayangkueffazulaikha said...

Nang kreatif. Kacak shawl nya ya. Jeles i. haha :')

Noraien said...

comel laaaa ! (:

wan kreatif !^^

CikRangers (CR) said...

alahai..comel nye limah tu..baju dia pun comel... :)

ツCik Ch0kiEツ said...

HHI.. thank wan. orite chokie jaga kak limah baik-baik (: bolehkan lau chokie guna at blog chokie ?

chuu muqhlis said...

puasa gntipom belum abes da cite raye., hadd0i ! hahaha :D

Fatin Cokelat said...

Watkan doodle ble tak? Hee :)

Wan_hazel said...

Solehah_SS97


ehehe...tengs...

Wan_hazel said...

cik putih
nanti law wan ade masa wan wat k

Wan_hazel said...

nano

ok nano..law de masa nano kasi taw wan k..apa sebab semua tu..wan nak gak taw..asyik tertanya2 je..

Wan_hazel said...

dyanie

ehehhe...cari msa bulab posa lagi syok

Wan_hazel said...

Dea
tengs

Wan_hazel said...

dayangkueffazulaikha

hahaha..makceh/..boh jelez...ya shawl raya ya

Wan_hazel said...

Noraien

tengs..ehehhe..biase j3

Wan_hazel said...

CikRangers (CR)
hehehe..tengs..baju raya tu

Wan_hazel said...

ツCik Ch0kiEツ
boleh je ...tak kisah..ehehhe

Wan_hazel said...

chuu muqhlis


ahhaha..tu lah...posa pun blom lagi

Wan_hazel said...

Fatin Cokelat
wan tak pandai wat lah..ehehhe

Nesa Wazir said...

wahhh kawaiii XD siap ikut fesyen hijab zaman skrg lg :D

Ema Razali said...

comel!

fyna said...

tak sabar nak raya! eh tak sabar nak puasa..jhehehehe

Wan_hazel said...

Nesa Wazir

ehhehe..mesti lah nesa..nak jugak ekot trend..ehehhe

Wan_hazel said...

Ema Razali
tengs..hehehe

Wan_hazel said...

fyna

hehehe...tak sabar nak raya lak..hehehe

cheqhaizan said...

baju raya x beli laie...kalu beli ken pun tukang jahit xmo ambik dah tempahan..huhu

salam perkenalan & follow anda..

jom ziarah blog sy n jadi kwn sy..sudi2kanlah

http://roseatelife-cheqhaizan.blogspot.com/

Wan_hazel said...

cheqhaizan

ehehhe..tengs..nanti wan jenguk kat sana k

Amiey White said...

tak buka tempahan doodle ?

Wan_hazel said...

wan tak buka..bab tak reti wat..ehhehe..skit2 je reti