Wadah Madrasah Pengalaman: Tak leh masuk Blog korang.."It may contain content that is suitable only for adults."


Sunday, June 19, 2011

Tak leh masuk Blog korang.."It may contain content that is suitable only for adults."

.



Salam korang...

Ok..yang dapat macam tu bukan semua lah k..ada sesetengah Blog je yang Wan tak leh jenguk..Sesapa yang ada jenguk Wan and Wan tak jenguk dia orang balik..So masalah nie lah..Blog korang ada "It may contain content that is suitable only for adults."..Oleh kerna Wan masih budak budak..Masih comel lagi..So Wan tak leh nak jenguk and masuk blog korang lah..hehehe..


Tak pe Wan sediakan Tutorial camne nak elakkan perkara nie..Law Blog korang ada lucah lucah so better letak lah benda nie k..Bab kadang kadang Blog yang Wan jenjalan pun ada yang Lucah lucah nie..So tak suka..And Blog yang ada entri and gambar gambar lucah tu baik buat "It may contain content that is suitable only for adults.". Jangan lah Blogwalking kat blog budak budak..dalam diam korang wat Dosa..Bukan sorang je yang tengok blog korang tu..tapi ramai..So banyaklah dosa korang..Fikir fikir k..


So jom Tutorial..Korang leh cek blog korang gak ade atau tak bende nie..

Mula mula

Dashboard>Setting>Basic




Lepas tu korang g bawah skali..and korang akan jumpa yang macam kat dalam gambar bawah nie.



K
alau tak nak Blog korang "It may contain content that is suitable only for adults.".Korang ubah "No" dan law nak korang ubah "Yes" lepas tu SAVE...

So selesai..


Blog blog lucah digalakkan menggunakan bende nie "YES" law blog tak lucah dan suka berkawan ubah ke "NO".


.



22 comments:

comot's said...

betolltu wan :)

gEe said...

tp sometimes bnda2 ni mnyusahkan org nk lawat blog laa

aina said...

hahaa , blog lucah je kod bwad cmtu =='

~CahayaDinie~ said...

..thanks..niy laa masalah nye..tapi jangan ingat page dnie ada unsur2 lucah plak yepp..patOt laa xramai yang leh view page blog dnie..tenkiu sO much tO wan hazel kerana banyak membantu..

kiwi said...

bagusla buat tutorial ni sebab ramai yang tak tau

LaDolce RhiyadZh said...

Hahaha wan masih comel yee? XD
hehehe

zahidah dihaz said...

baru baca..ingatkan apa lah tek...hehehehe



New Entry: Ogawa: Spring of wellness

Find the double ooomp with F&N

Hep to vote me @ Contest like @ Facebook

Cik Lya said...

tp kan wan, kadang2 blog tu bese2 je, tp mesti diorang setting adult content..
rimas gak kadang2..

Wan_hazel said...

comot's

betul2

Wan_hazel said...

gEe

a ah sebab tu lah wan suruh dia org buang..heheh

Wan_hazel said...

aina

hehehe...no komen

Wan_hazel said...

~CahayaDinie~

hehehe..welkam..peace

Wan_hazel said...

kiwi

yep..eheheh

Wan_hazel said...

LaDolce RhiyadZh

ahhaha...no komen

Wan_hazel said...

zahidah dihaz

ehhehe...mena ya...

Wan_hazel said...

Cik Lya

a ah..betul tu...

atikamohdnor said...

ehh u, i punya blog rupanya 'yes' lahh . haha tak perasan pon sebelum nii . tengs for the tuto .

Wan_hazel said...

atikamohdnor

so skang senang lah wan nak jejak..ehehhe

atikamohdnor said...

hahaha yelahhh . wan kan budak-2 lagi . hukhukhuk

Wan_hazel said...

hehehe...tahu tak pe...wan comel lagi nie.hahaha

Megat Najmuddin said...

o0h mcm tu rupanya..bru la saya tahu.ty!

Wan_hazel said...

welkam..ehhehe..peace