Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial Wrap Stroke object_Adobe Photoshop cs5


Wednesday, June 8, 2011

Tutorial Wrap Stroke object_Adobe Photoshop cs5

.




S
alam Korang...


Kali nie Wan nak selesaikan masalah beberapa orang blogger yang tak leh nak Wrapkan stroke dia orang..Bagi pengguna Adobe Photoshop CS5..Sebenarnya tu bukan masalah..Cuma Penggunaan Cs3 dan Cs5 ada perbezaan sikit..So kali nie Wan tunjukkan cara menyelesaikan masalah Stroke korang yang tak leh nak Wrap tu..Senang je..

So Jom Tutorial

Lepas korang Wat Stroke tu..Wat Stroke tak taw??ok tengok link nie..

http://wanhazel.blogspot.com/2011/05/tutorial-stroke-line-adobe-photoshop.html

Dan lepas tu..Bila korang nak Wrapkan mesti tak leh kan...Macam dalam Tutorial nie..

http://wanhazel.blogspot.com/2011/06/tutorial-wrap-untuk-doodle-dan-lain.html

Sebab tempat nak klik Wrap tu tak leh klik..macam dalam gambar kat bawah nie..



Cara nak selesaikan masalah nie..Korang kene Convert dulu Stroke korang tu...Convert to Smart Object..Korang tengok Tuto nie k..Lepas korang Watkan Stroke..Korang Convert lah Stroke korang tu..Convert Stroke koramg tu je taw..Satu Stoke je..Satu layer..Tuto bawah nie.

http://wanhazel.blogspot.com/2011/06/tutorial-convert-to-smart-objectadobe.html



Ok bila dah Convert korang dapat tak macam kat bawah nie???Layer korang ade tanda tu.


Dan lepas tu..Korang dah leh lah Wrapkan Stroke korang nie...

http://wanhazel.blogspot.com/2011/06/tutorial-wrap-untuk-doodle-dan-lain.html




So selesai..

Selamat mencuba


.



13 comments:

diradebot said...

mana nk dpt photoshop cs5 ?? download atau beli kat kedai ?? klo download , blh bagi link tak ? mmg minat sgt dgn adobe photoshop ni tpi x taw nk download yg mana satu . harap2 blh tolong .

Wan_hazel said...

kat bhgian tuto wan tu kan dae je link download..ehehhe..nie link nye.a.de cs dan cs5 gak..leh klik icon tuto tu..tgk k..yg nie cs3

http://wanhazel.blogspot.com/2010/10/adobe-photoshop-cs3-protable.html

diradebot said...

download yg ni ke ??

http://www.4shared.com/file/mEqWc075/Adobe_Photoshop_CS5_Portable_2.html

blh guna smpai bila bila tak ?? tkut yg trial punya plk .

Wan_hazel said...

diradebot

law dari tuto wan..tak de trial..guna sampai bila2 k

atien said...

npe x bolh jgk???
da convert to smart object da.. :(

Wan_hazel said...

pelik nie..memang tak leh ke wrap tu??

atien said...

x bolh la :(
da byk kli da cube...
rasenye btl da ape yang atien wat..
sume ikut tuto yg wan bg...

Wan_hazel said...

memang tak leh wrap ke..try convert to smart object dulu

atien said...

da convert da tp still x leh...

Wan_hazel said...

pelik jugak CS tu..nape tak leh ye

atien said...

xtau... =(

Wan_hazel said...

maaf taw ..wan pun tak taw nape jadi macam tu..kalau wan ade tgk depan2 baru wan taw

atien said...

ok.. xpew.. ape2 pown thankz...