Wadah Madrasah Pengalaman: Macam mana nak Sign Up Grapevine??


Monday, January 9, 2012

Macam mana nak Sign Up Grapevine??

.



Assalamualaikum...

Hai korang...malam kelmarin Wan ada post entri mengenai Grapevine Tambahkan income Churp Churp..Dan ramai lak yang tanya macam mana nak Sign up kat Grapevine nie..Ok..Buat pengetahuan semua.Grapevine nie tak memerlukan acc seperti Nuffnang atau Churp Churp..Grapevine adalah medium iklan yang muncul bila tiba masa nya je..So kalau ada sesapa yang cepat dan sempat jumpa di mana mana blog blog yang ada korang rebutlah peluang ambil link yang disediakan..Contoh link tu macam nie..Korang leh try tengok kandungan dalam link tersebut dengan meng klik link ini.. http://grpv.cc/1xPN.Dan income yang korang dapat tu akan dimasukkan ke dalam acc Churp Churp korang..Seperti yang Wan sebut dalam entri Wan sebelum nie Grapevine Tambahkan income Churp Churp...



Kalau tak sign up..macam mana nak dapatkan iklan Grapevine??

Ok...Soalan nie pun ada yang tanya dan mungkin ada yang tengah blur tak faham dan tertanya tanya..Caranya senang je..Masih jugak sama macam apa yang Wan dah sebut di entri sebelum nie..Grapevine Tambahkan income Churp Churp...Wan cadangkan korang blogwalking dan jenguk kat mana mana blog orang yang ada pasang iklan Nuffnang..Grapevine hanya akan mucul pada iklan Nuffnang di bahagian side..Contoh macam dalam gambar kat atas tu..Iklan Grapevine nie tak selalu keluar taw..Dan ada suatu masa dia akan keluar dengan banyak..So korang kena cari dan rembatlah link yang disediakan begantung dengan iklan tu..Kalau Grapevine masa tu iklan pasal Yuna..So korang akan dapat link iklan dari Yuna..Contoh macam link yang Wan dapat nie..http://grpv.cc/1xPN.Rujuk entri sebelum ini




Adakah penting dan inceome cepat naik dengan link dari Grapevine???


Soalan nie agak mustahil untuk Wan jawab..Semua nya bergantung pada usaha..Contoh macam gambar kat atas tu..Tu adalah income dari Grapevine yang Wan dapat sejak dari tengahari semalam..So adakah berbaloi untuk mengejar Grapevine..Tepuk dada tanya selera..



Cadangan untuk dapatkan Grapevine??

Cadangan..Wan tak kan bagi cadangan untuk korang kejar Grapevine nie..sebab bukan semua akan jumpa iklan nie..cadangan Wan..korang perlu Blogwalking je..Wan pun tak mudah jumpa Grapevine nie..dan apa yang Wan paling cadangkan adalah kekalkan berkongsi link Churp Churp korang..Sebab link dari Churp Churp pun sama macam Link dari Grapevine..Dan iklan dari Churp Churp tak perlu korang kejar sebab pihak Churp Churp telah sediakan..Tunggu korang je lagi nak share kat Facebook , twitter dan dilaman sesawang yang lain..


Churp Churp adalah adik kepada Nuffnang dan Grapevine adalah adik kepada Churp Churp


itu je..
Papai.

lain lain yang korang mesti tahu




.



10 comments:

Sheeszshira Shiraz.... said...

Wan,mcm mana tu maw buat nilai churp2 or nuffnang naik? Asyik sama jak nilainya...Sudah minta org klik tp cam teda perubahan tu...

dyabunga said...

faham-faham..hehe

Wan_hazel said...

Sheeszshira Shiraz...

insya Allah nanti wan akan wat tutorial mengeani tu k

aku shafiq said...

Oo . macam tu ek .. hee . brau faham ar abg wan ..

http://dunia-kami-realiti.blogspot.com/

Ckin Kembaq said...

tak boleh lagi la..facebook pun kena sekat en..nanti2 la.. ^_^

Chenal said...

bla macam2 la hal terkini pasal blog ...aku cam dh x bleh follow dh. Cepat giler benda2 terkini berebut tempat dlm dunia blog. Tup2...itu ini nak kasi hebat blog kluar. Blogger2 plak update dalam entri.

Adoii...aku memang x bleh follow la Wan! Dah tua agaknyaaa!

fa said...

tapi an.. sepanjang blogwalking x pernah lagi jump grapevine ni~ sedihh T.T

p/s: wan ada tips x bila grapevine ni muncul? ke ada waktu2 yg tertentu dia keluar? cth ptg ke, mlm ke~
hehe ^^

Wan_hazel said...

fa


memang masa kluar tu tak menetu taw..selalu nya malam lah..aritu wan dapat time tghri..so masa tu tak menentu..

Aisha Fauzi said...

Sekarang still ada lagi ke grapevine ni ?

Wan_hazel said...

tak de lagi dah