Wadah Madrasah Pengalaman: Segmen ISLAM itu indah , I love ISLAM..


Friday, January 13, 2012

Segmen ISLAM itu indah , I love ISLAM..

.



A
ssalamualaikum...


Hai korang...Segmen macam nie ade ke yang nak ikut??I love ISLAM..ISLAM itu mudah .. ISLAM itu indah..Bila berkaitan agama sikit mesti ada yang terfikir dua tiga kali nak baca entri atau ada yang klik ke entri nie sebab nak ambik Doodle.hehehe. Wan cuma nak berdakwah melalui doodle je..Bukan nak bawa kesesatan dan bukan nak menunjuk diri nie terlampau alim..Wan pun sering kali khilaf tapi tak salah kan , Wan mengajak untuk mendekatkan diri kepada ISLAM. Ambik masa untuk merenung diri..Sambil baca entri Wan nie fikir fikir kan lah apa yang korang dah buat untuk ISLAM..Memalukan ISLAM atau membanggakan ISLAM..Ataupun menyampai sesuatu yang baik baik..Ataupun berkelakuan baik baik..


Bagi Wan bergembira tu boleh..Tak salah..Tapi ada batasnya..Cuma sekarang nie bila dunia semakin maju..Semua nak cepat..Semua nak mengejar dunia hinggakan akhirat dilupa..Sekurang kurangnya buat kebaikan ada jugak amalan kita dikira..Ada juga yang berbicara saat nyawa kita dicabut.Bukan nak tunjuk pandai..Wan cuma nak menyampaikan apa yang patut dan diamanahkan je..Korang pakai tudung ke tak..Yang tu Wan tak leh nak kata apa..Sebab sekarang nie yang pakai tudung pun dah macam orang dalam gereja..Bukan nak jatuhkan maruah cuma ada sesetengah tu terlampau berfesyen..Sampaikan aurat dan kebenaran bertudung tu dilanggar.Hilang maksud utama untuk bertudung.


Segmen ISLAM itu indah , I love ISLAM nie ada tak yang nak sertai??ada tak yang nak ikut..Kalau tak de so cara Wan nie menang tak menarik..teknik pemasaran yang kurang..Kalau ada Alhamdullillah..Kalau ada yang nak sertai tu..Syarat syarat nya amcam nie.


T
ampal gambar doodle kat atas tu dan direct-kan terus ke blog Wan.So kalau ada yang lain nak join boleh lah join..Dalam entri korang..Korang ceritakan apa yang paling indah dalam hidup kalian.Atau korang boleh cerita hikmah yang korang perolehi dari setiap perkara yang terjadi.Atau apa perkara yang korang pernah buat untuk ISLAM/diri/keluarga/jiran atau haiwan..Terpulang asalkan tak terkeluar dari tajuk.Asalkan semua nya korang kaitkan dengan ISLAM dan tak mengaibkan orang lain..Atau bagaimana korang terus bertudung atau datang seru??Atau bagaimana korang memandang ISLAM pada masa sekarang..Luahkan semua isi hati korang..Marah , kecewa ,gembira atau sedih..

Semua boleh join..Wan tak kisah..lelaki perempuan..adik adik , kakak kakak , abang abang , Pakai tudung tak pakai tudung pun join je..sebab kita nak tahu apa yang korang rasa..That all..

Tarikh tamat segmen 13 febuari 2012..Entri yang terbaik Wan akan publish kembali di blog Wan..Dan banner akan diletak diruang side blog Wan.Wan akan pilih empat entri yang terbaik untuk dipublish pada satu satu masa dan banner ditampal di side blog Wan selama 30 hari..



Papai
Lain lain yang korang mesti tahu



.



.



27 comments:

Cda CdOot said...

Menarik sangat segmen ni .. xde lagi yang buat segmen macam ni .. ^_-

AisYah said...

abang wan, kite tag abang wan join segmen ni...
http://aisyahfauzoli93.blogspot.com/2012/01/segmen-mr-eraz-fadli-tingkatkan.html
tq!

merpatisejoli45 said...

tringin nk join tp skrg bz ngn final exam.. apa2 pn gud luck k! :)

cik siput said...

cik siput rase cik siput nak join segmen ni...
tunggu link cik siput ek.. =D

Afifah Hayati said...

http://misspinky23.blogspot.com/2012/01/segmen-islam-itu-indah-i-love-islam.html

saya nak join !

Hafizatul Asyrin said...

http://hafizatulasyrinz.blogspot.com/2012/01/segmen-islam-itu-indah-i-love-islam.html

joined :)

lirik lagu said...

salam abg wan..leh x ajar cara2 nk edit kat photoscape...buat header transparent yg tulisan dia cantik2...edit gambar dan lain2...harap abg wan bls

Aida Omar said...

nak join nanti aida dah siapkan entry aida tempek sini link dia :)

Mohamad Hanafi said...

Assalamualaikum wan.. saya join segmen ni :D
http://hanafisjourney.blogspot.com/2012/01/segmen-islam-itu-indah-i-love-islam.html

::YUSLINA said...

Terima kasih ALLAH
kerana menjadikan aku Islam,tanpa aku memintanya
Semoga ALLAH memasukkan aku ke dalam syurga
disaat aku memintanya....

Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wa Sallam bersabda :

“Berpeganglah dengan sunnahku dan sunnah Khulafaur Rasyidin yang terbimbing, gigitlah dengan gerahammu dan hati-hatilah kamu terhadap perkara yang baru kerana sesungguhnya setiap bid’ah itu adalah sesat.”

(HR. Ahmad 4/126, At Tirmidzy 2676, Al Hakim 1/96, Al Baghawy 1/205 no. 102)

MERADONG TODAY said...

askm wan...Nak ada artikel nak kat bawah blog setiap kali publish yea macam ini nak buat...

Wan_hazel said...

MERADONG TODAY

maksud??xfaham..

cik siput said...

cik siput join sini :)
http://ciksiputsedut.blogspot.com/2012/01/segmen-islam-itu-indah-i-love-islamby.html

rafiqa said...

alhamdulillah...syukran jazilan...Fiqa akan join....inshaallah....

QasehSuci said...

akak join yer wan...

http://cintaqasehsuci.blogspot.com/2012/01/segmen-islam-itu-indah-i-love-islam.html

Sharifah Al Yahya said...

insyaAllah nak join sini :) tertarik sangat ,

SD said...

join juga :)

http://sweetdicember.blogspot.com/2012/01/segmen-islam-itu-indah-i-love-islam.html

SD said...

http://sweetdicember.blogspot.com/2012/01/segmen-islam-itu-indah-i-love-islam.html

BIL said...

saya join segmen ni.
http://budaksbadut.blogspot.com/

Alia Syaza :) said...

done join ~ best best :D

http://aliasenyum.blogspot.com/2012/01/segmen-islam-itu-indah-ilove-islam.html

Toy story said...

menarik ;)

Aimin Aiko said...

sudah...

http://pohonsemalumerah.blogspot.com/2012/01/segmen-islam-itu-indah-i-love-islam.html

tq ...... =)

Wan_hazel said...

tengs all

musnet.blogspot said...

saye join~ dengan izin-Nya.

http://muslimatnetwork.blogspot.com/2012/01/segmen-islam-itu-indah-i-love-islam.html

Wan_hazel said...

tengs join

Anonymous said...

Baru tahu.... :( Taksempat join :(

anamizu kaito said...

wahhh makin comel dudel wan buat!!! best segmen ni..cik ana nak join gak la nti..hehe







luv,
cik ana