Wadah Madrasah Pengalaman: Adakah Churp Churp dan Nuffnang medium yang benar benar memberi income , tanpa unsur penipuan?


Wednesday, January 11, 2012

Adakah Churp Churp dan Nuffnang medium yang benar benar memberi income , tanpa unsur penipuan?

.

Alamat dan jumlah dimerahkan
bagi tujuan tertentu

Assalamulaikum...


Skang Wan nak berikan sedikit penjelasan mengenai pertanyaan beberapa orang kawan dan beberapa orang blogger.


Betul ke syarikat pengiklanan seperti Churp Churp dan Nuffnang tidak menipu??


Sepanjang Wan berblog dan sepanjang Wan menggunakan medium mencari income tambahan dari Nuffnang dan Churp Churp nie tak pernah lagi kot pihak ini menipu Wan..


Atau mungkin persoalan nya adakah Churp Churp dan Nuffnang benar benar memberi income dalam jumlah ringgit kepada pengguna yang mendaftar dibawah mereka??


Sebagai bukti Wan dah snap gambar cek cek yang Wan dah dapat sepanjang Wan berblog nie ..Tengok gambar diatas..Income memang akan datang.Usaha yang tinggi so income dapatlah dengan banyak..Pihak Nuffnang dan Churp Churp akan menghantar income selepas kita meng-cash out jumlah..Bagi Nuffnang RM50.00 ke atas baru leh cash out manakala Churp Churp RM100 ke atas..Apa yang membezakan keduanya ialah Churp Churp lebih mudah untuk mendapat income berbanding Nuffnang. Selepas kita cash out , Cek kita akan di proses dalam masa 30 hari sebelum dihantar ke alamat rumah..Nuffnang dan Churp Churp akan menghantar cek dan bukan melalui bank in bagi mengelakkan ralat dan hacker hacker..


Nuffnang dan Churp Churp bukan lah sebuah medium yang menipu.. So bagi sesapa yang masih belum mendaftar kat Nuffnang dan Churp Churp cepat cepat lah daftar k.. Hope terjawab lah persoalan yang bermain diminda korang semua..

Kat bawah nie Wan sediakan beberapa info mengenai Nuffnang dan Churp Churp .



-Tutorial daftar Churp Churp Income lebih per-klik
-Tutorial letak iklan bergambar Churp Churp dalam Blog
-Churp Churp beri ganjaran untuk beli DSLR
-Menabung dengan Churp Churp_satu hari RM0.20 pun dah cukup
-Satu Klik berlambak tabs ADS keluar
-Kenapa Income tak naik naik??
-Tutorial Follow Churp Churp kengkawan
-Tutorial Post Stories dalam profile korang kat Churp Churp
-Grapevine Tambahkan income Churp Churp
-Macam mana nak Sign Up Grapevine??



-Jom kenali Churp Churp dan Nuffnang..Macam mana leh dapat income??
-Buffered Earnings bukan berdasarkan Traffic ke Blog semata mata
-Info NUFNNANG untuk NEW BLOGGER
-Perhatian kepada semua NUFFnangers
-Tips nak dapatkan BE earning(nuffnang)
-Special tips tingkatkan traffic Blog
-Info Buffered Earning



Lain lain yang korang mesti tahu



.



28 comments:

dila.azie said...

Nuffnang tu berdasarkan iklan kan ? Maksudnye apa ? Tak faham .

dyabunga said...

dya punya churp bru 4posen..huhu.. :(

fa said...

hehe.. thx wan.. ^^

p/s: wan wann.. da lama cari grapevine tp x jumpa un~ sedih2 T.T

Wan_hazel said...

dila.azie

a ah..maksudnya ada iklan yg nuffnang letak kat blog kita dan ada yg klik so akan ada income..

Wan_hazel said...

dyabunga

kene usaha lagi..eheheh

Wan_hazel said...

fa

a ah..skang jarang dah kua..ehehhe

keri ikhwan said...

malas ler nk daftar... haha
selesa ngan cara skang, blog tnpa iklan..
24 jam bersiaran tanpa henti hanya di blog saya... haha

BiQa HatmiN said...

saya cuma ada berbelasan ringgit je.hahahaha

zana said...

tp ken de jugak org yg masih lakukan mcm letak link churp2 cnth letak link churp2 bkn link blog kat cbox..

nur chahaya abadiey said...

btoll2..incik nuffnang tak tipu nyer..nur pon dah penh cash out cek dr nuffnang... :)

wan nurul hezrina said...

tq info...wan akak nak tanyalah mcm mana nak buat tulisan awal2 tuh huruf besar?mcm kat blog wan nie..tulisan yang pertama besar sangat.mcm mana nak buat??

wan nurul hezrina said...

EH DAH okdah..hehe..apelah punyer mengong mummynie..buatjerlah huup besr n largekan..hoho..tq dik wan..mummy mcm sengal arinie

Wansteddy Tales said...

memula dlu akk pn xpercaya sngt dgn nuffnang ni (nak2 bab contest- asyik pilih pemenang tah apa2 je :P). tp lepas cash out 1st akaun, barulah confident. lebih besh, dpt kejutan lg dr pihak nuffnang, xsmpai sbln, cash nk cecah rm100. yg pntg kita berblog je dgn gembira. soal nuffnang tu sampingan je. dpt cash, bonuslah sbb kita punya blog ;)

Rt-qaH said...

mek x pandey glk lah dgn churp churp ya. :( ajar lok

Ckin Kembaq said...

sah ni.. ^_^

Wan_hazel said...

keri ikhwan

hehehe..semua ada cara masing2..hehehe..income pasif je

Wan_hazel said...

BiQa HatmiN

dari belasan ringgit nanti akan jadi beratus ringgit

Wan_hazel said...

zana

a ah...memang macam tu...ramai sgt..wan kaalu ada yg wat camtu..wan akan ban dia kat shout.hehehe

Wan_hazel said...

nur chahaya abadiey

ehhehe..betul tu,,,

Wan_hazel said...

wan nurul hezrina

ahhaha..lucu lak mummy nie..ehehhe..senang je kan..ehehhe

Wan_hazel said...

Wansteddy Tales

a ah kak..macma tu lah wan dulu...masa 1st time tu...dua tiga nak buat..lepas tu buat je lah..dan bila dah dapat cek..rasa teruja lak nak income lebih..hehehe..

Wan_hazel said...

Rt-qaH

ktk leh tangga kat tuto mek ya k..

Wan_hazel said...

Ckin Kembaq

memang sah..ehehe

Amanah members said...

terima kasih untuk info ini :)

Chiamie Lucas said...

Hai wan, napa saya tak dapat nak sign up @ daftar nuffnang ni, dah tekan tapi tak keluar pun apa2 form utk diisi.

Wan_hazel said...

skang nuff ada amslah sikit

Wan_hazel said...

skang nuff ada amslah sikit

Wan_hazel said...

skang nuff ada amslah sikit