Wadah Madrasah Pengalaman: Wan hazel yang melankolik kini tinggal kenangan


Tuesday, January 10, 2012

Wan hazel yang melankolik kini tinggal kenangan

.

Assalamualaikum...

Julai 2009 memang dah lama berlalu..Yang tinggal pun hanya kenangan..Seronok bila sesuatu yang kita usahakan tu dapat kejayaan dan berhasil..Julai 2009 Blog Wan telah memasuki ruang dua muka surat dalam majalah YEZZ..Bagi Wan ia suatu kebanggaan dan rasa macam tak percaya..Namun pada tahun 2009 Blog tidak semeriah seperti masa sekarang.Dulu Blog hanya sekadar ruangan untuk kita menulis dan kepada diri sendiri kita yang membaca..Blog bukan sebahagian dari diri kita dan pembaca..Langah demi langkah ,Tahun berganti tahun Blogger kian meningkat seperti cendawan tumbuh selepas hujan..Ramai semakin ramai lebih lebih lagi kemampuan untuk memliki internet disetiap rumah semakin hebat seperti disyarankan oleh kerajaan.. Keinginan untuk untuk mendapatkan income pasif turut menyumbang ke arah menyediakan sebuah blog..Apatah lagi bila kita disajikan dengan pihak pihak pengiklan yang membantu..Nuffnang , Churp Churp , Google ads , Heartbeat dan banyak lagi..

Bagi Wan ,bukan mudah menapakkan diri dalam dunia blogging nie , bertahan sehingga ke hari ini. Keluh kesah , tangis pahit..Semua ditelan mentah mentah.. Pantai lagikan berubah inikan pula manusia , Apatah lagi Blog Wan..Dari melankolik + peribadi ke tutorial + peribadi.Perubahan yang amat ketara .. Entah kemana hilang melankolik suatu masa dulu.. Strategi pemasaran yang rapuh ...


Siapa kita pada masa sekarang adalah siapa kita pada masa dahulu..Alhamdullillah rezeki dengan berblog amat murah..Alhamdullillah..Syukur ke hadrat Ilahi..Juga terima kasih kepada semua yang menjayakan Blog Wan..dan sponsor sponsor yang tak pernah lari dari blog Wan..Terima Kasih sekali lagi..tanpa anda mungkin Wan tak kan berada di dunia blog ini..


Setiap blogger pasti akan mengalami suatu ketika yang membosankan.. Kering idea menulis..malas da kekadang ada saja si kerang busuk yang meninggalkan kesan dengan kata kata cacian..Hiraukan semua tu dan teruskan berkarya..




lain lain yang korang mesti tahu




.



22 comments:

chinta qiela said...

wahh , baru tau lah . hee :p

RAPI PTSS said...

Teruskn wan! tahniah atas pencapaian tu.. =)

Izz Faizah said...

hik3...tahniah wan..beza gila dr melankolik ke blog yg skang..comel2 giteww..haha XD

Ckin Kembaq said...

Tahniah atas pencapaian tu wan... ^_^ hebat betul..terpapar di muka majalah... terbaik!

Melati Qistyna's Mummy said...

Salam wan, akak singgah sini.... Lama x jenguk wan, sihatkah? Bila nak abes belajo ni? Ke wan dh abes.... :)

cik siput said...

like this entry..
wah..this blog pernah masuk majalah..hebat la wan..keep it up..cik siput akan selalu datang sini..ala2 pembace setia la :)

Detective Fiqa said...

tahniah :D Df akan selalu sokong blog wan :)

aien hermionie said...

semoga wan lebih berjaya suatu hari nanti..

dayangkueffazulaikha said...

Rasa terharu n semua lah. Apa apa pun, hope ktk sik stop berblogging! ^_~

merahitujambu said...

masuk majalah remaja eh

Wan_hazel said...

chinta qiela

hehehe..tak pe..lama dah org tak ingat lg dah

Wan_hazel said...

RAPI PTSS

tengs taw...hehee

Wan_hazel said...

Izz Faizah

tengs..tengs

Wan_hazel said...

Ckin Kembaq

hehehhe..tengs..tak lah hebat sgt..

Wan_hazel said...

Melati Qistyna's Mummy

lama nye tak tgk akak..wan lom hbis study lagi kak..tahun ni insyaAllah habis

Wan_hazel said...

cik siput

tengs taw..tengs sebab sudi luangkn masa di blog wan..

Wan_hazel said...

Detective Fiqa

terima kasih terbaik

Wan_hazel said...

aien hermionie

amin

Wan_hazel said...

merahitujambu

majalah yezz..ehehe

dyabunga said...

tahniah wan!!!...

kema said...

sya suka belog wan hazel..hehe...

ps: minak tunjuk ajar ek....

Wan_hazel said...

dyabunga

tengs

kema
\
tengs taw...boleh je.tunjuk ajar ape erk>>ehehe