Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial : Grapevine Tambahkan income Churp Churp


Sunday, January 8, 2012

Tutorial : Grapevine Tambahkan income Churp Churp

.

Assalamualaikum...


Pernah tak korang tengok iklan macam kat atas tu..Kalau pernah ada tak korang ambik or klik link kat iklan tu?dan masukan email ChurpChurp korang?? pernah atau tidak??kalau tak pernah ..maksudnya korang merugikan diri sendiri..Atau mungkin korang tak taw macma mana LinkGrapevine nie berfungsi?? Ok..Grapevine nie sama je macam share share link dekat ChurpChurp Linktu..Dia bagi link korang share..Contoh macam kat bawah nie .. korang leh klik kat bawah nie dan tengok k.

http://grpv.cc/1xPN


Dah tengok??macma mana..?? sama macam link yang lain kan..Tapi Link nie kita dapat dari Grapevine..Dan income masuk ke ChurpChurp dengan nama Grapevine bukan sosial share..Wan baru try Grapevine nie tengahari tadi.Terjumpa kat sebuah blog.so total dari Grapevine Wan dah dapat RM1.20.



Mesti ada yang masih tak faham dan tertanya tanya macam mana nak dapat link Grapevine nie..Ok..masa korang Blogwalking tu..Kalau korang ada terjumpa iklan Grapevine macam kat atas tu pada iklan nuffnang..Korang klik lah pada button facebook or twitter or dll..Lepas tu korang akan dapat link pada kotak share tu..so lepas tu korang copy dan guna link tu untuk share kat member..Tapi jangan lupa lak masuk kan email korang pada step yang kedua tu..email yang korang guna untuk daftar ChurpChurp k..Iklan Grapevine nie kadang kadang je ada..Dan ada masa dia banyak je.


Dan selamat mencuba dan mencari Grapevine..ehehhe


Papai korang.


lain lain yang korang mesti tahu




.



15 comments:

Eera Shera said...

sy x pandai betul mende2 ni :(

aku shafiq said...

owh .. hehe .. kena rajin blogwalking ar kalau macam tu abg wan .?

ish2 .. usaha tangga kejayaan ,.. kih3 ..

hanihyzaf said...

saya da pernah buat . da dpt email tok redeem earning . tp bile nak bukak link email tu dye kate 'you not allowed to view this page' .. wan hazel kene macam nie ke ? ke saye je yg kene . tp saya tak dpt ape2 earning lg drpd grapevine. macam mana ye ?

♥ naurahbaiti ♥ said...

wann, ajar naura guna churp churp boleh? :)

dyabunga said...

dya kurang faham..huhu

Adi Putra said...

mcm mne nak signup a.wan ?

L said...

tq citer bro/. xtahu pun pasal nih.. huhu

Jom baca sekejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/iman-kita.html

Cik Hany said...

tau psal grapevine nie tpi tak pernah jmpe pon..huhu...sabar jer lah... hee

cik siput said...

wan..cik siput mintak share ye :)

Nur Irdina Bte Shariffuddin said...

Kurang faham la :/

Wan_hazel said...

hanihyzaf

yang tu wan tak pernah kene lak..mungkin email yg digunakan tu taks ama dgn email churp2..rasanya..

naura..ok boleh je wan ajar..ehehhe.

tengs pada yg alain2 jugak..

Dalila Hamid said...

acc chup2 akak ciput la sgt...hhee

Mas Ira Syafila said...

huu , tak jumpa lagi lahhhhh :(

Kak Chik said...

abg wan,thank u bg tau..baru tahu nih..btw,ape mksud abg wan klik pade button fb or twitter bile jumpe iklan tu ? kat iklan tu ade button tu ke ?

err.. kakcik memang lmbt sikit nk pham benda2 alah macam nih -.-'

Wan_hazel said...

fb pun boleh..twitetr pun boleh