Wadah Madrasah Pengalaman: KLMJ = Kenangan Lalu Mengusik Jiwa


Wednesday, May 16, 2012

KLMJ = Kenangan Lalu Mengusik Jiwa


.

Assalamualaikum...

Andai hari nie kita lembarkan sayap kenangan berpuluh puluh pautan ingatan menyingkap diminda..Ada yang dah lusuh di ingatan dan ada yang kekal tersemat di lubuk fikiran.. Hari nie teringat sangat kat seseorang .. Kalau tak kerana dia semestinya korang tak kan dapat baca entri nie..Sebab dia lah Wan mula ceburkan diri dalam dunia Blog.. Buat blog dulu pun sebab nak pikat dia je.hahaha..Lucu lak kan..Dulu masa muda muda..Bila ingat balik laucu lak..aiyoo..Dulu dia ada Blog skang Blog dia dah tak berupdate..so korang tak leh lah nak tengok dia kan..ehehehe.Link blog dia pun Wan dah lupa..Nanti kalau ingat Wan kasi taw k..


Kalau nak diceritakan panjang sangat .. Kenal dari FS > YM > SMS/MMS lepas beberapa ketika masing masing bawak hala tuju sendiri..Entah Wan pun tak tahu macam mana tetiba masing masing terus bawak hala sendiri.. Korang mesti pernah macam tu jugak kan..Lama sangat tak berhubung .. Hampir bertahun tahun ..


Tengahari tadi Wan kirimkan SMS kat dia rupanya dia masih ingat jugak kat Wan..Alhamdullillah dia tak buang nombor Wan..Rindu rindu suatu masa dulu.Hahahaha..jadi bermulalah sesi ingat mengingat..Rupa nya Banyak yang Wan dah tak ingat...Dia send sms kat Wan.. KLMJ...KLMJ mula mula Wan memang tak taw apalah maksud KLMJ nie..bila google rupanya KLMJ nie maksunya Kenangan Lalu Mengusik Jiwa..hahhaa..Kuno kan Wan..









TEringat gak lagu nasyid nasyid dulu..Bila dengar balik terimbau lak kenangan lalu.. Jujur Wan cakap..Wan rindu saat dulu.. 2008


P/S: Dalam hidup nie banyak sangat kisah duka dan suka..dan setiap calar itu mengingatkan Wan akan kenanagn adalah realiti.


Korang ada tak KLMJ??


.



14 comments:

Najwa Zahari said...

yeah betul agreed with the note. Kenangan yang betul2 mengusik jiwa sayaialah zaman sekolah rendah. Adoii. Rindu gila zaman tu ~!! ^^

Cik Lyeen said...

Andai dapat kuundurkan putaran dunia....Wah...nak balik ke zaman dulu2...best...byk kngan~~

|shuhadaothman|TM said...

Kenangan lalu ada yang pahit ada yang manis. Bila kenang yg best2, seronoknye lahai time tu. Teringat part sedih. Huh. Haha

Ardini Izzati said...

Kenangan, memanglah mengusik jiwa kan? :)

Mitsu Kizu Zie said...

aku pn sik paham KLMJ...haha

kaishin said...

KLMJ..senyum sorang2 bila igt balik :D

Amy Nbip said...

betul.....KLMJ,bila terimbas balik,fuh terasa rindu sangat....

rAIHan said...

masa tak dapat diputarkan semula. apa yg mampu hanya sandarkan pada kenangan. =)

ShahminNordin said...

x pernah pulak dgr short form KLMJ...yg panjang nye slalu la dgr..hahax

sHeRrY said...

was here. comment back^^

.:|kamaryeah|:. said...

KLMJ....
pasti tersenyum klo ingt tym seronok~
boleh nangis jugak klo terimbau bnde perit~
tp mcm2 mane pon itulah yg mematangkan kita kan~

Che Rosliza Che mat said...

Kenangan lama memang mengusik jiwa....hihihi

EikaSchapika :) said...

Hahaha :D mesti laa semua orang pun ada KLMJ . nak jadikan citer , pika pun ade ,, first love lagi . tapi pika pun dah lupa number dia . dah lost contact . time cinta tu berputik , pika darjah 5 , tahun 2006 . hehe . tak tahu la mana sidia uh sekarang . apa kabar tah dia . Last kami jumpa tahun 2008 dulu . tu lah yang last , then dah tak jumpa sampai skrg nie .

Syamira Yahya said...

yeah betul. .kenangan lalu memang mengusik jiwa. . kalau la masa ni bole diundurkan balik, hmm. .hehe ^^