Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle Story_My crush sudah berpunya


Saturday, May 19, 2012

Doodle Story_My crush sudah berpunya

.



Assalamualaikum...


Hai korang..Ingat lagi entri nie -My Crush  .. Ramai yang bagi komen untuk luahkan..Jangan pendam.. Kalau dah luah dan kita dapat tahu crush kita tu dah berpunya..Semestinya kekecewaan kita makin bertambah..Dan akan wujud satu jarak pemisah..Bermacam macam lah perkara pelik yang kita fikirkan.Nak buat macam mana kan..Kita manusia insan yang lemah..


Atau korang tetap menunggu walaupun peluang untuk korang dapatkan crush korang tu agak tipis..Atau pun korang biarkan dan berserah sepenuhnya kepada ALLAH..Berusaha + berdoa + bertawakal..Atau korang terus diam .. putuskan hubungan sebagai kawan tu secara diam diam.Tak hantar SMS , tak bertegur lagi dan korang menyendiri..


“Dan bukankah (Allah) ciptakan kamu berpasang-pasangan?”(An-Naba’:8)

Kalau korang ..Apa tindakan korang??


Percayalah setiap yang ALLAH dah tetapkan tu adalah yang terbaik untuk kita..Setiap yang berlaku tu ada hikmahnya..Elakkan dosa , elakkan keburukan..Jadi kita fikirlah secara positif.Yang penting kita kena tahu ALLAH akan beri yang lebih baik lagi untuk kita.


Sekuat mana pun kita..Kita tetap rasa kecewa dan sedih.. Walau tersenyum namun hati didalam Tuhan yang tahu..Kita redha dalam pasrah . . .


Kalau korang ada pendapat atau pernah alami sebegini kongsi kongsilah diruangan komen k.Wan perlukan pendapat..



P/S : LEBIH indah berCOUPLE, namun batas dan syariat diutamakan!
Semoga kita bertemu dengan pasangan-pasangan kita dan akan berkekalan sampai ke syurga


Kalau suka entri kali nie klik like/share atau klik link iklan churp churp dibawah  ..hanya bagi yang sudi dan iklhas.





Papai


.




18 comments:

|shuhadaothman|TM said...

Allah is a good planner. Usaha + Doa + Tawakal. Jodoh tu rahsia Allah. =)

EikaSchapika :) said...

Pika pun pernah alami situasi begini . Lagilaa die boleh dating depan Pika lak uhh . Memang Allah je laa yang tahu betape hancurnya hati Pika time uhh :'( Actually Pika kenal dia pun time kem bomba peringkat daerah tahun lepas , then tahun nie jumpa balik nak pegy kem negeri , tahu2 dia dah ade orang lain . Pika rasa malu sangat rayu cinta dia balik sebab dulu pika yang tinggalkan dia(kejamkan pika nie?) . Lepas balik dari kem negeri barulah Pika tahu yang die nak declear dengan member satu team pegy negeri dulu . Tapi takpelah , memang bukan jodoh kami bersama :')

Allah mesti takdirkan jodoh Pika lebih baik dari dia . Kan ? :)

Crafty Nieya said...

kite sukee dye!hihi

Cik Penguin_Solehah said...

Sejujurnya Solehah pun sakit sangat hati masa tahu dia dah kapel.. tapi solehah lepaskan dia sb mungkin Allah nak temukan kita dgn org yg lebih baik^^

Anonymous said...

pernah ada experience ni slma ni 7 thn.... liking someone secretly and as time passes, everything change...
betullah tu, jodoh rahsia Allah, jdi Allah tunjukkan yg dia tu dah berubah, dan skrg ni, tetapkan hati untuk dapatkan cinta Allah dlu, dgn mencintai Allah, maka akan berikan kita cinta yang paling indah... inshaAllah..^-----^ *bigsmile

Siti Nurul Hidayah said...

xoxo xkn pernah nk meluahkn...malu

keri ikhwan said...

ku tunggu jandamu.. haha

Ini Kisah Tia said...

sedih dan kecewa tetap ada sebab kita ni manusia biasa. taoi , kita kena fikir positif lah. kalau rasa nak menangis , menangis lah sekali. jangan menangis banyak2 kali untuk perkara yang sama je. tu seolah2 menunjukkan yang kita tak redha dengan apa yang jadi dekat kita .. seolah2 Allah tu macam kejam sangat.

peganglah kata-kata ni ..

Boleh jadi kamu membenci sesuatu , padahal ia amat baik bagimu.
Dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu , padahal ia amat buruk bagimu.
Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui. - Surah Al-Baqarah ayat 216

Hanie Abd Hamid said...

Semua ini hanyalah sampingan hidup. Yg penting cinta kita kepada Ilahi. Dulu orang pon sedih sebab tak dapat orang yg kita nak tapi orang sendiri tak sedar, Allah dah bersama orang kan. Bersyukur kerana Allah bersama ngan orang kerana tanpa-Nya, orang takde kat sni.. :"(

BellaJane said...

kmek pernah minat ngan someone time form 2 tapi x pernah luahkan ngan org lain last2 kmek couple ngan urg lain.. tapi sampai kinek kmek suka ngan org ya..so kmek just stalker nya dari facebook jak hehe..

Izzah Ilhami said...

Ops, couple kan haram?

BeLLa said...

jangan putus kawan kalau dia da ada orang lain,,, jodoh di tangan tuhan kalau korang tak ditakdirkan untuk bersama insyaallah awk akan jumpa orang yg lagi bagus dari dia,,yg boleh buat awak hapi sokmo,,so xmaw sedih2 juz move on ur life,,kasih sayng family lagi indah dari sayng seorang insan

eyka said...

eyka pernah kene baru-baru ni jugak !! sedih sangat2 ... eyka sampai sanggup tunggu dia sampai 2013 ,, coz dia habis study 2013 ,, rupa2nya ,, dia ada orang lain ... :'(

Eiya said...

xpe la, setiap perkara ada himahnya...
ALLAH bagi ujian dekat kita sebab ALLAH rindu nak dengar luahan hati kita~

Ckin Kembaq said...

just nak bagi pendapat. ^_^

kalu wan rasa dah tiba masanya wan nak cari calon isteri, maka go on.kalu belum lagi, just biarlah.jangan amik berat sangat..jodoh tu rahsia Allah.kalu yakin, inshaAllah takkan ke mana.. ^_^

p/s: just my opinion..

azureen yazid said...

my crush adlh bestfren sy..sgt2x sedey bila dia sendiri citer perasaan dia kat org lain..dan budak perempuan tue pun dtg jumpa saya,cerita yg budak lelaki ni dh confess kat dia..huhu..pedih2x bila hr2x dgr cerita cinta mereka

pEAyzhA zhArrtUl said...

wan... kita cinta sese0rg ya krna allah... dan kita bpisah ngn ss0rg ya krana allah... sbb allah tauk apa nk tbaik utk ktk bha... myb tuk dugaan utk wan...sbr wan eah.. allah sntiasa dsamping ktk...

nur azian said...

my crush dah berpunya..hihi :)