Wadah Madrasah Pengalaman: Nikmat ketika Sakit yang Allah berikan


Monday, May 14, 2012

Nikmat ketika Sakit yang Allah berikan

.

Klik untuk besarkan gambar


Assalamualaikum...



Hari nie penat sangat bercampur gak dengan kepanasan badan tambah plak dengan pening kepala..Sakit sakit pun tetap online jugak ,hehehe. Tetap lakukan aktiviti seperti biasa.Biasalah kan ... hahaha..


Ketahui wahai rakan-rakan bahawa
Apabila seseorang hamba Allah itu jatuh sakit,
maka Allah akan utuskan 4 malaikat ini

- Malaikat pertama akan mengambil selera makan..
- Malaikat kedua akan mengambil rezeki..
- Malaikat ketiga akan mengambil kecantikan wajah(muka pucat)
- Malaikat keempat akan mengambil dosanya..

Apabila sampai waktu yang Allah tetapkan
untuk hambanya supaya kembali sihat,
Allah akan menyuruh malaikat pertama,
kedua dan ketiga supaya memberi balik
apa yang diambil oleh mereka.
Tetapi Allah tidak menyuruh malaikat keempat
supaya memberi balik dosa hamba tersebut.
Lihatlah, betapa sayangnya Allah terhadap kita,
tetapi kita tidak mengetahuinya.
Subhanallah! Allahu Akhbar..



Bersyukurlah kalau kita diuji dengan sakit yang mendatang..Allah sayang akan hamba  Nya dan tak nak hamba Nya menanggung lebih banyak DOSA..

K lah korang..Kalau ada yang nak share gambar kat atas tu silakan k..


Kalau suka entri kali nie klik like dan sudi sudilah jenguk link dibawah..Hanya pada yang iklhas..Terima kasih


P/S: Betulkan ..Setiap yang terjadi tu ada hikmahnya..Sweetkan ALLAH.






.




13 comments:

Shazwina said...

Syukur alhamdulillah. Betapa Allah mengasihi hamba-Nya :)

Muhamad Azam said...

NICE entry!!

Muhasabah diri hehe

.:|kamaryeah|:. said...

nice one~!!!
Allah teramat sweet dgn hambaNya...
cuma kita sebagai hambaNya x nmpk semua tue~

iyka said...

wahh~ sesuai la dgn sy yg tengah sakit ni :)

Hazwan Arif said...

entri memujuk hati.thanx bro ;)


http://kalampatah.blogspot.com/

Ayuni said...

hanya Allah yg tahu segala-galanya....

Narumi Haruka said...

MasyaAllah, SubhanAllah *o*

|shuhadaothman|TM said...

Itu tanda Allah sayang :)

kaishin said...

muhasabah diri :)

rAIHan said...

sakit pon tanda DIA sayangkan kita.

jemput singgah,
http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/05/9-perkara-penting-ketika-bercakap.html

Cik Kay Jue said...

yup betul tu... jadi bila ingat 4 perkara ni, dah tak nak mengeluh da masa sakit.. tukar jadi bersyukur.. :)

ShahminNordin said...

Allah sgt sweet <3

nurul suhaida said...

begitu sayangnya ALLAH kepada kita.. <3