Wadah Madrasah Pengalaman: Doodle Story_My Crush


Thursday, May 17, 2012

Doodle Story_My Crush


.



Assalamualaikum...


Hai korang..Kali nie doodle story Wan satu gambar je..Bab tak sempat lak nak lukis dua tiga gambar..hehehehe ..Petang tadi pun dengar kat Hot Fm ada topik yang menarik..Bab tu lah terbuat plak doodle story nie..


Mesti korang pernah hadapai situasi nie kan..Manusia nie susah nak halang perasaan cinta . Tapi korang semua kena ingat taw.. Cinta tu ada batas nya..Sangat sangat terbatas.. Dan bagi yang memendam rasa tu..Cinta tak terungkap..Apa korang rasa??Adakah korang perlu luahkan perasaan?? atau simpan sampai suatu masa nanti..Kalau simpan korang tak takut ke terlepas..Atau korang percaya pada jodoh..?


Jadi apa pandangan korang??Wan pun nak taw jugak..Kekadang risau sangat kalau kita luahkan tu..Kita dan dia mula rasa terlalu jauh..Mula mula kawan seperti biasa pendam perasaan..lepas tu luahkan perasaan..Kalau lah cinta kita ditolak mesti hubungan kawan tu semakin renggang..Adakah korang berfikiran macam tu jugak atau Wan je yang fikir macam tu?


Dalam dunia yang serba canggih nie tak mustahil kita tersuka atau menyukai seseorang tu dalam diam..Contoh nya cinta muka buku dalam diam..Adakah korang akan simpan perasaan atau luahkan..??


Kalau korang ada pendapat atau pernah alami sebegini kongsi kongsilah diruangan komen k.


P/S: setiap manusia diciptakan perasaan sayang.


Biar airmata kita mengalir kerana rindukan syurga..
daripada terpesona dengan dunia hingga diri tiada harga



Kalau suka entri kali nie klik like/share atau klik link iklan churp churp dibawah  ..hanya bagi yang sudi dan iklhas.





Papai


.








19 comments:

EikaSchapika :) said...

Memang betul abg Wan , Cinta sangat-sangat terbatas . Kadang-kala kita perlu luahkannya , kadang-kala apa yang kita harapkan jadi sebaliknya . Memang sedih lahh kan :') Tapi takpe , kita tak tahu sapa jodoh kita sehingga Allah takdirkan ia terjadi iaitu Perkahwinan :) Betul tak ?

Rien Rose said...

merahnya pp dia.. hahaha comey..

Mitsu Kizu Zie said...

biasa la ya masalahnya aku jmpa ompuan semua aku jatuh cinta bro gne ya?hahaha

zanairin said...

tak salah if kita luahkan.. suka atau tak, tu citer lain.. yang penting, org tu dah tau perasaan kita... kita sendiri tak tau if org tu in love juga dgn kita.. tapi, if tak de perasaan tu, tak perlu la jauhkan diri.. kawan je macam biasa..^^

ZAR said...

hahaha

|shuhadaothman|TM said...

luahkan pon ok je i think. x slh mencuba wan. hee :D

sheila said...

tapi bila dah break, putus jugaklah tali persahabatan yang dah lama terjalin tu..lebih baik kawan2 jer..

Syamira Yahya said...

kalau sye, sye lebih rela pendam perasaan drpd sye luahkan & patah hati. .hehe, lebih baik mengejar cintaNya yg hakiki ^^

Syamira Yahya said...

kalau sye, sye lebih rela pendam perasaan drpd sye luahkn & patah hati. .hehe, lebih baik mengejar cintaNya yg hakiki ^^

ʆαɳɢ said...

ergh ! dlu sya klu suka someone slalu pendam perasaan juga, malu nk luah laa.. hee, tp bila dah besar skg rasa mcm rugi plak x luah perasaan tu.. hmm, xpa.. smuanya mesti ada hikmah~! hehe xD nice entry

Hanih Borhan said...

Saya percaya pada jodoh ketentuan Allah... Macam mana b'simpang siur pun p'jalanan p'temuan kita untuk sampai kepada 'orang itu', Allah tetap akan buat kita sampai jugak...

wallahualam :)

kaishin said...

nak di luah takut patah hati, tak di luah terseksa hati sendiri...hurmm

Cik Tyra Lee said...

pernah luahkan.. pastu kena ejek dengan member2 dia.. sob.. sob..

Azhafizah[フィザ] said...

rasa cinta dan sayang itu lumrah pada manusia.cuma kita perlu amek masa untuk kenal mengenali.dan jangan terjerat dgn cinta yang salah.^__^

ShahminNordin said...

hahax..malu2 plak doodle tu..sampai merah pipi nye...

Ckin Kembaq said...

istikharah ye wan..kalu ada jodoh, takkan ke mana... ^_^

p/s: kalu tak luah,takkan tau.ye dak?...

Cik Penguin_Solehah said...

Tak pernah Solehah tgr encik crush tp kalau dia on9 mcm nak lonjak satu dunia=P,haha..

ecadwinkyasha said...

dah gtau 'dia' yg eca crush dkt dia....dia pun ngaku,tpi xberani nak kapel..urm,terima je lah kan wan?

Dak Fisha said...

alahaiii. chumel. merah padam jadinya.
blushing-blushing. hehehe