Wadah Madrasah Pengalaman: Pop up AJAX float cepat load (tak susah nak carikan)


Sunday, July 18, 2010

Pop up AJAX float cepat load (tak susah nak carikan)



.




Salam korang



Ada tak nampak shoutbox Wan kat atas tu.. dah tuka kan..Wan dah guna Ajax Shoutbox..And Ajax Shoutbox Wan nie lebih cepat nak pop up dari ajak yang biasa nak kene tunggu loading page sampai habis..So korang ok je ngan Ajak shoutbox Wan nie k..

Skang member tak pelu nak cari kat mane Shoutbox Wan sebab Wan punye ajax Shoutbox Float..Terapung apung kat atas tu..senang je nak cari kan..tak yah cari pun dah jumpe kan..Same cam hide shoutbox yang segelintir blogger gune tu…Skang Shoutbox Wan pop up bukan hide..try lah klik k..hehehe


So,,petang tadi Wan dah wat coding kat Ajax shoutbox a.k.a pop up ajax float..so korang dah Nampak hasil nye kan..Wan gune untuk test dulu k..Wan tak nak macam aitu..Wan ade try Ajax pop up tapi ramai yang tak jumpa shoutbox wan and aritu ajax pop up wan tak float n load terlalu lame..


So Wan nak mintak pendapat korang tentang pop up Ajax Float Wan nie..Yang dah Wan coding semula ..adakah terlalu lame nak load page and adakah korang terlalu sukar nak tinggalakan jejak kat shoutbox Wan..hope korang tolong Wan menjawab persoalan nie..sebab line internet korang mungkin ade yang tahap gaban cepat n ade gak yang tahap ciput lembap…so pendapat korang amat dihargaii



………………



28 comments:

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

dat shoutbox kitty yg takda mulut tuh muncul dgn cepat..no prob at all..
wpon tak normal..tp ia tetap omel..
hahahaha~
:p

Nur Hayaty said...

wan , ok je...sis nya kotak coret lambt loading tak??(sibuk je nak tny..hehe)

Wan_hazel said...

cik put

hahahha..geramlah ngan put...tak pe takpe...

Wan_hazel said...

sis yatie

shoutbox sis ade skit lambat nak load..p ok lah tak lambat sgt


jgn risau

Nur Hayaty said...

ala ye ke....cuba ajar cm ne nak percepatkan loadnya...please2..(smbil bt muka kesian..hehe)

Wan_hazel said...

wan pun tak taw sis..nanti wan try cari..n kdg tu page laod tlalu lame slalu mkan mase nak pop up lmbat tu je...kee kuranag widget or bende kat page..

Nur Hayaty said...

oooo...ok setakat ni da byk widget sis buang....huhu..

❤pupel❤ said...

COMEL!!!!!!!!!!!!!! cam ne letak pic tu..nak gak!!

Wan_hazel said...

sis yatie..

tulah nanti wan try tengok koding k..

Wan_hazel said...

pupel


g link nie k..wan ade tutorial kat stu

http://wanhazel.blogspot.com/2010/07/macam-mane-nak-tukar-framebg-shoutbox.html

RedBoy said...

cpt gila kentang wan nak load.. aku suka.. hehee... tahniah ye

suzie rahman said...

sgt sweet di smping kitty yg tiut itu,,wah cpt je load nya...gud job wan!

Wan_hazel said...

RedBoy


tengs redboyz..so kene pakai lah shoutbox nie..hehehe

Wan_hazel said...

suzie rahman

tengs suzie rahman...tengs

SITI said...

hehe..akhirnye wan pakai jugak shoutbox versi ajax faboloso ni yer? nice! :)

Cik Bucken said...

cepat cam kilat die kuar! hahaha

Ery Farieha said...

wahhh
header baru
hehehehe

cemomoi said...

ok, ok canggih!

petite_girlz07 said...

comel shoutbox 2..nk try wt gk r...uhhuhu..xpe kn???
awk mint hello kity gk ker??

lme xjump kton 2 dh..2 febret sy dulu...tp xau npe sy xmint dh....skunk ni......
ase bes lak..sbb dpt jump ia blik..trima ksih sbb ingtkn sy tntg katon sy dlu.....
:)

Umie Nadhirah said...

wewit ^_^ cute li jak Shoutbox nya ^_^

Wan_hazel said...

siti

a ah wan gune koz wan dah coding skit2

Wan_hazel said...

cik bucken


hahahha...

Wan_hazel said...

ery

tengs ery..

Wan_hazel said...

cemomoi


tengs tengs

Wan_hazel said...

petite

hehhee..boleh je law nak wat

a ah ..wan minat elo kitty nie..hehehe,,tu lah tak de g tgk cte nie...hehehe

Wan_hazel said...

umie

makceh ktk

ayin~weeweet said...

suwiit gile.siyes.tapi i hate hello kitty.hahahahah

Wan_hazel said...

ayin


hahaha...hate kitty je taw..jgn hate wan..ahhaha