Wadah Madrasah Pengalaman: mama , adeq tak leh poce g lah arinie..


Tuesday, August 17, 2010

mama , adeq tak leh poce g lah arinie..

.










Salam korang…


Hari nie adeq tak turun sekolah. Adeq tak sihat. Hari ahad tu lepas adeq balik dari kampung adeq terus demam. Tapi kat kampung seronok bab de atok and opah.. Opah lucu, ingat plak adeq mase mama dan opah wat kuih bahulu kat luar umah.. cara sisional kate mama..orang lame lame lah..eh betul ke adeq cakap??..huhuhu. mase tu jam 3petang.. adeq tengok je opah wat.. Terliur dah..

Adeq bisik kat opah
“Pah,nak sikit”

“huish…tak boleh”
Sambil opah ato skaf hitam opah yang dah mucuk tu.hehehe

“Alah opah nie, sikit je tak habis pun kuih tu”
Adeq wat muka slumber je

Mama yang sedang angkat kuih pun nyampuk
“hai adeq…pose..tak ingat ke, sabar sikit boleh tak?”

“eh mama nie… kacau ah orang orang tua tengah cakap”
Adeq terus lari kat dalam….hahhaa,,seronok kene kan mama..


Lepas berbuka adeq and family balik rumah tak g tawareh pun. Masa balik tu adeq duk kat depan ngan mama.. malam tu adeq terlelap dalam pangkuan mama.. seronok nye adeq.


Semalam adeq tak bleh poce.. adeq tak sihat sangat.. mama suh adeq mam ubat . cam putera raja lak adeq semalam.. adeq tido je … sampai berbuka..Adeq pun berbuka walaupun tak poce..hehehe


Hari nie adeq dah shat skit..tapi adeq tak nak poce lah arinie..mama mama boleh ke???




Tu je
Hope korang sihat lah erk..



papai





.



2 comments:

lionteen said...

alolor..
comey je adik tu..
ley wat jd adik angkat x?
hhe

Wan_hazel said...

lionteen

nak jadikn adeq adik angkat..hehehhe,,angpau nak seratus bru bleh..hahaha