Wadah Madrasah Pengalaman: Tuturial wat cursor comel dalam blog


Saturday, August 21, 2010

Tuturial wat cursor comel dalam blog





.








Ok..nie permintaan dari sorang blogger..banyak yang dah taw cara wat or tukar cursor dalam blog kan..Tapi yang nie untuk yang tak taw lah..


Korang g ke page nie..klik lip lap lip lap tu CURSOR

law korang dah klik korang akan nampak tu macam nie..contoh kat bawah





Korang klik kat box cursor pilihan korang cam yang kat anah panah tu lepas tu copy lah Ctrl+C serentak or klik kanan and copy..


lepas tu.....

Bagi penguna template blogger and layout

Dashboard > Layout/design > Add A Gadget
klik HTML/Javascript.

Korang paste kod tu and save..tak yah kasi tajuk lah k


Bagi penguna template

Dashboard > Template

paste kat mane mane je ruangan korang nak..









ok tu je


selamat mencuba..



Law korang taw mane mane tempat nak ambek cursor cantek cantek kongsilah ye..Wan taw kat situ je..huhuhu








.



27 comments:

:: m!3yr4h_nAnEA :: said...

huhuhu..thanx u so much...
=)

✿ YANN ✿ said...

knak mek try xpat wan? :(

Wan_hazel said...

✿ YANN ✿

eh kenak xpat indah yann....dapat jak nak

✿ YANN ✿ said...

pastok try gk.. :D

Wan_hazel said...

✿ YANN ✿

ok ok....boleh ya..mek da try juak..boleh jak

Mish Oura.. said...

best.. hee.. :P

yana mohamad said...

huhu..
nk komen kat shoutbox xley..
internet kt tmpt yana slow..
btw, yana suke sgt2 aemua tutorial yg wan buat..
faham sgt...hihi

Wan_hazel said...

yana mohamad

hehehe..tengs yana..

N@di@ said...

nadia dah buat tq yaah huhuhuh

mummyZilhan said...

thank u!!

Wan_hazel said...

mummyZilhan

welkam..hehehe

♥sophie♥ said...

fie suka sume tutorial wan,,haha,,senang difahami :) tengs ^^

Wan_hazel said...

♥sophie♥

tengs kak..n welkam..ehehhe

fAmOrEnA said...

suda jadi..terima kaseh!!

Wan_hazel said...

welkam..eheheh

syasya said...

thank wan , menjadi (:

Wan_hazel said...

welkam..ehehhe

h@w_89 said...

thaxz untuk seme2 tutorial yg diaja...=)

Wan_hazel said...

sama sama..ehehhe..

IrA tHIrA said...

tansk..menjadi

Wan_hazel said...

welkam..peace

Fatini Rahim said...

Thanks a lot !

Wan_hazel said...

welkam

dahazell said...

salam..
nk tnye bley... ?mcmmne nk bt cursor yg diikuti dengan kelip-kelip bgerak...tq

Cik Qaseh said...

buat ni...snang je...brjayo dh...heheheee...tq wan..

Hafizah Zainal Abidin said...

alolor..cutenyer ! geramnyer ! :D

Cinta Si Syila said...

Wallaweyyy...Jadi la cursor tu..teruja sangat..TQ eh...