Wadah Madrasah Pengalaman: mama adeq tak nak g teraweh_makruh tu ape??


Thursday, August 19, 2010

mama adeq tak nak g teraweh_makruh tu ape??





.




Salam kengkawan


Adeq baru je balik dari tawareh. Budak budak cam adeq nie akan berdiri kat barisan blakang skali.Seron0k mule mule je..Lepas adeq dah tawareh tu tengah tawareh semua bebudak lari lari kat blakang..ade yang men tolak tolak..Adeq???adeq tak..adeq tawareh je.. sampaikan sluar adeq kene tarik..Malu lah adeq..



"mama!!! adeq tak nak g tawareh lagi"



Hari nie poce cam biase je...Hari pun mendung senang je poce kan...Tak haus pun..Adeq mestilah poce penuh..






Lepas balik skola tadi..time tengahri adeq ade tanye kat mama

"mama,gosok gigi batal poce tak?"
sambil adeq tunjuk gigi adeq kat mama.

"Law adeq mam ubat gigi baru lah batal, gosok gigi makruh je deq"
mama terangkan kat adeq satu satu.

"makruh ke mama..doce tak??"
adeq garu kepale..

"makruh lah adeq.. dose tak lah..."
mama tarik idung adeq..mucuk lah mama..

"owh..gitu ye mama..makruh tu ape mama?"
adeq pusing pusing kat tangan mama.

"adeq nie g wat keje skolah...nanti tanye papa"


huhuhu..mama tu tak taw maksud makruh lah tu...sampai skang adeq tak taw maksud makruh..papa lak adeq tak tanye ,,lupe lak..



kengkawan taw tak ape maksud makruh??




Gambar dari carian google







.



10 comments:

:: m!3yr4h_nAnEA :: said...

lwk tol kisah nie...
heee....
cian kt adik xtau makruh 2 ape..

Wan_hazel said...

:: m!3yr4h_nAnEA ::

hehehe..cian kan,,huhuhu

najihah sahami said...

adik..oo..adik...
kalau makruh 2, means, sia2 la pahala pose adik..haipp~~

hehehe

Wan_hazel said...

najihah sahami

hehehe...tengs kasi taw adeq..huhuhu

Ili Shaheera said...

Sok adeq p tawareh laei aw.. x3

Wan_hazel said...

Ili Shaheera

hehehe,,,,

twinkle twinkle said...

comment link mcm biase,,kan biase kalau guna clssic tmplate xde comment link,,

Wan_hazel said...

yang tutorial box comment tu lah ..ehhehe...


http://wanhazel.blogspot.com/2010/05/tutorial-nak-letak-box-comment-kat.html

lionteen said...

bile cite je pasal adeq..
msti rase nk cubit2 je pipi adeq tu..
hehe

Wan_hazel said...

lionteen

jgnlh cubit adeq..cian adeq..huhuhu