Wadah Madrasah Pengalaman: Edisi imbas kembali (cinta bukan epilog cinta untuk dikongsi)


Wednesday, August 18, 2010

Edisi imbas kembali (cinta bukan epilog cinta untuk dikongsi)















Cinta bukan Epilog cinta untuk dikongsi...




gambar aku sebagai gambar hiasan




Sekali lagi aku digegarkan dengan email yang bercerpenkan cinta (maaf andai ada yang terasa) . Dan kadang kala mata ku mencedok sedikit masalah cinta yang jadi ukiran diteratak kalian. Owh, kerana pedasnya entri aku kali ini,aku bersedia kehilangan pengunjung ke teratak ku kali ini, biar hilang separuh atau sepenuhnya traffic ke teratak ku kerna sebahagian besar pengunjung ku adalah kaum Hawa.


Bukan hendak meremehkan atau memperkecilkan kaum Hawa, tapi sekali sekala apa salahnya aku meluah apa yang ku rasa dari meludah muntah memendam rasa.


Mengapa masalah cinta perlu dikongsi ? Murah sungguh cinta bila cerita sendu hendak dijaja untuk tatapan umun atau perseorangan (menghantar email kepadaku). Atau begitu mudah mereka mencari lelaki yang entah emailnya diceduk dari mana dan menambah bilangan teman di laman sesawang MUKABUKU 'Facebook'. Tak takut terpedaya? Buaya dialam maya berencam spesisnya. Aku tidak menuduh sapa sapa memakai topeng, tapi yang bermuka muka lampau banyak jumlahnya. Juga siapa tahu aku juga buaya?. Siapa tahu bukan? Baik baik memilih teman. Betulkan dulu niat sebelum bersahabat.


Aku hampir gila bila memikirkan masalah cinta kalian jadi masalah dunia, rasa hampir kiamat dunia kerna permasalahan cinta lantas bermurung muka. (aku bukan tak hirau tentang cinta tapi berpada pada).


Aku lebih rela menangani masalah cinta dari kiriman meseg dan email terus ke ruangan tong sampah 'delete' dari aku bersikap hipokrit, kan itu lebih mulia dari membaca sebaris ayat dan membalas ringkas "Owh, begitukah? ". Atau "nanti ada cinta yang lain , sabarlah erk". (murahnya harga cinta... )


Itulah aku jarang hendak membaca masalah cinta di ruangan blog kalian. Apakah selesai ? Apakah berasa lega? 'rambut sama hitam hati lain lain bukan'.


Kerna itulah jua aku tak pernah meng'online'kan lagi YM ku...dah tidak pernah hendak membuka MUKABUKU..jarang jarang hendaknya..





Maaflah law ada dikalangan kalian aku tidak pernah meng 'Approve' kan Requests korang..lain kali hantar komen ke ruangan aku law nak requests k..aku skang tak approve orang sebarangan..ehehhe..







Photobucket
Setelah agak lama aku menyelami masalah kehidupan, ternyata aku telah pelajari sesuatu yang bermakna, belajar untuk bertindak lebih waras. Tidak guna emosi tapi guna akal. Walau tidak tahu menyelesaikan masalah kalian, menjadi pendengar yang setia sudah cukup untuk dihulurkan. . .




Hm... Aku pun tak faham...















.



18 comments:

juma said...

hye..jalan cni..bagus dik.jgn approve sesape yg xkonal.pesanan mak2..huhu

Wan_hazel said...

juma


hehehe tol tu....

Mz Nik Zakiah said...

tu r wan, adeh r nikin pon meluat tgk status2 diFB yang cite2 pasal gado2 ngan pak we makwe la ESPECIALLY my students baru form 2 form 3 dah bercintan cintun tayang kat satu dunia adeh la sedih dan risau kadang2 tu

.:|kamaryeah|:. said...

i will still be ur daily visitor~
respect what u just said~
kt semua lain2 kan~
sy sokong wat u juz said~
but mb some juz xle resist sharing~

shiyda said...

waah rmainyee ! nsb baik wan apprve shiyda . hihihi =p

Wan_hazel said...

Mz Nik Zakiah

tu lah...wan pun tak taw nak kasi taw pe..huhuhu..tak yah lah kan nak kasi taw satu dunia...wat simpan sendiri tu cukuplah...

Wan_hazel said...

.:|kamaryeah|:.

may be kot...huhuhu..wan pun tak lah nak melenting..respect kat ape tyg dia org wat...tapi yg bawah umur pun dah camtu..huhuhu

Wan_hazel said...

shiyda


shuyda kasi taw..tu lah wan approve...hehhe..photo pun nampak dah tu shiyda.hehehe

.:|kamaryeah|:. said...

tue la~
skrg budak skola terlalu advance~
semakin hari makin merisaukan~
perkembangan teknologi seiring mentality??

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

huhu..... =)

lionteen said...

nsb lionteen xadd wan lg..
hehe..
klau x,sedey lionteen kalau x diapprove.
hehehe..

bgus la gitu..
lionteen klau xknl,lionteen ignore je..
hehe

Wan_hazel said...

.:|kamaryeah|:.

betul tu lepas tu gempar plak kes buang bayi...hm..dunie dunia.

Wan_hazel said...

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥

hehehe...

Wan_hazel said...

lionteen

camtu lah kan...senang je klik ignore..hehehe...

niesh™ said...

ktk approve kmk x oo? ;)

Wan_hazel said...

niesh™

mek xinagt eh...xtauk mek..hhuhu..ktk cek gik lak ah...

shidah said...

ramai nyer friend request...bleh la buat fan page macam hanis zalikha....hehehhe..
blog kamu mmg penuh informasi...kena praktik nih info yg ada....;)

Wan_hazel said...

shidah

hehhee..tengs..ahhaha..nanti lah wan watkan fan page tu..tengok ade tak yg nak join..hahaha