Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial Baiki Older dan Newer post "bX-67oaj1 error"..


Thursday, April 7, 2011

Tutorial Baiki Older dan Newer post "bX-67oaj1 error"..

.



Salam korang...

Kali nie Wan nak wat Tutorial untuk Older post yang tak leh nak tekan Older Post koz bila tekan ..Korang akan dapat Error "bX-67oaj1 error"

Caranya senang je...Korang ekot step nie k..



Bagi Blog yang guna Gambar sebagai Older and Newer post..Korang ekot step nie..

Dashboard > Layout/design >Edit HTML
klik expand widget k.


korang cari kod nie..CTRL+F untuk memudahkan pencarian..Untuk Newer post



<a class='blog-pager-newer-link' expr:href='data:newerPageUrl' expr:id='data:widget.
instanceId + "_blog-pager-newer-link"' expr:title='data:newerPageTitle' target='_blank'>



Dan gantikan dengan kod nie..



<a expr:href='data:newerPageUrl' expr:title='data:newerPageTitle' id='blog-pager-newer-link'>




Untuk Older post lak..korang cari kod nie



<a class='blog-pager-older-link' expr:href='data:olderPageUrl' expr:id='data:widget.
instanceId + "_blog-pager-older-link"' expr:title='data:olderPageTitle'>




Dan gantikan dengan yang nie..



<a expr:href='data:olderPageUrl' expr:title='data:olderPageTitle' id='blog-pager-older-link'>





Bagi Blog yang guna Tulisan/teks sebagai Older and Newer post..Korang ekot step nie..

Dashboard > Layout/design >Edit HTML
klik expand widget k.


korang cari kod nie..CTRL+F untuk memudahkan pencarian..Untuk Newer post



<a class='blog-pager-newer-link' expr:href='data:newerPageUrl' expr:id='data:widget.
instanceId + "_blog-pager-newer-link"' expr:title='data:newerPageTitle' target='_blank'><data:newerPageTitle/></a>



Dan gantikan dengan kod nie..



<a expr:href='data:newerPageUrl' expr:title='data:newerPageTitle' id='blog-pager-newer-link'><data:newerPageTitle/></a>




Untuk Older post lak..korang cari kod nie



<a class='blog-pager-older-link' expr:href='data:olderPageUrl' expr:id='data:widget.
instanceId + "_blog-pager-older-link"' expr:title='data:olderPageTitle'><data:olderPageTitle/></a>




Dan gantikan dengan yang nie..



<a expr:href='data:olderPageUrl' expr:title='data:
olderPageTitle' id='blog-pager-older-link'><data:olderPageTitle/></a>





Ok tu je..

Hope masalah korang selesai...

Selamat mencuba..


.



50 comments:

MiEra said...

wan. tak jadi la. tak jumpa kod tu. kalau dah balas sila bagitau dekat shoutbox saye eh. thnx. :D

✖ Sera ✖ said...

thanks bro. lame dah cari solution untuk bnda nih. hehe :P

Anonymous said...

Kau dengan Nelly The Strange sama je!
Nelly The Strange bajet otai, mentang-mentang dia tak kurang femesnya. Kau pun sama!
Korang femes sebab apa? Rupa? Bla lah weyh!

Nelly The Strange
-Femes tapi bajet otai.

Wan Hazel
-Femes tapi berlagak!

Wan_hazel said...

MiEra

nape tak jadi???

Wan_hazel said...

✖ Sera ✖

welkam..eehhee

Wan_hazel said...

Anonymous'


tengs anon..aku memnag otai blog yang berlagak..aku ada rupa...so kau nak wat pe??suka ati aku lah...

aku de gak masa nak layan member blog..kau g lah kat blog otai lain..dia org suka kau kan...tak yah jenguk sini lagi..tak hingin pun..dah lah pngecut...malas nak layan kau..

nelly said...

aiseyman !
ni pulak dah ? Teruknya ! ! !

.:|kamaryeah|:. said...

thanks wan~
appreciate it much~

nurul kamarina said...

wan..
xjadi la..
xde pn kod tu..
dah puas menengok kod yg berlambak-lambak tu..@@'

Wan_hazel said...

nelly

tu lah...biar je lah

Wan_hazel said...

.:|kamaryeah|:.

welkam..ehehhe

Wan_hazel said...

nurul kamarina

eh..law tak de..so takde lah older post kat blog awak

nano said...

thnks wan bagi nano gambar katun tuh,,,comey sgt,,,suke3,,,tgk mcm gaya nano pon de,,,,maaf sbb jarang dtg,,,tgh bz dgn assignment,,wat karekter 3d,,buku n de lg 1,,,terima kasih wan,,nano nak print out katun tuh,,
psl anon tuh,,,hangin nih,,,wan hazel x mcm tuh,,nano kenal dah lama,,,dulu nano de blog n wan hazel dah lama nano kenal,,wan x mcm tu,,dulu wan de tlg psl blog nano,,,walaupon blogger baru, wan still nk dtg n tlg,,, [fuh!!byk ni nk ckp,,tp stop dulu la]heheh

nur'aifaa said...

sekrang memang byk blog ada problm niy

Djev0jk@ said...

wan nk tny..npe sy xleh tgk entri blog awk sblm ni ek...

SYIEDA said...

nk try la nti lik umah...
skrg kt opis wan..xsmpat nk bw lame :( hukhuk

ANA FARHA said...

wan, akak buat pun tak jadi..

kuar cam ni:

Your template could not be parsed as it is not well-formed. Please make sure all XML elements are closed properly. XML error message: Element type "a" must be followed by either attribute specifications, ">" or "/>".

nurin_azmi said...

taa jadi laa

Wan_hazel said...

nano

tengs gak nano...nano suka doly wan..wan pun suka..ehehhe///yg pasal anon tu..biarlah...hehehe...

Wan_hazel said...

nur'aifaa

a ah betol tu

Wan_hazel said...

Djev0jk@

tak boleh???klik je kat bawah tu...yg macam anak panah tu..

Wan_hazel said...

SYIEDA

ehehhe..ok..peace

Wan_hazel said...

ANA FARHA

mesti akak salah ambik kod or tercicir kod tu

Wan_hazel said...

nurin_azmi

erk kenapa tak jadi..

blog-tips-kurus said...

lamenye tak dtg sini.. hehe! slmt blog' dgn berhemah. abaikan je subversif tu.. :-)

Wan_hazel said...

tengs...wat tak taw je kan..

nurin_azmi said...

taa jadi laa ,
dia keluar camni :

We were unable to save your template

Please correct the error below, and submit your template again.
Your template could not be parsed as it is not well-formed. Please make sure all XML elements are closed properly.
XML error message: The element type "a" must be terminated by the matching end-tag "".

kenapa ? saya daa gantikan code tu , malah , nurin daa buat byk kali drpd semalam .
=='

Wan_hazel said...

law tak leh tu..try tambah kod nie kat hujung kod tu k...< / a > ..try leh tak

-aqmalazmi- said...

bro tak boleh juga la nak buat....maslah la gadjet3 ni3

-hanadaisu- said...

wan, saya nak tanya,
url gambar newer post and older post nak paste kat kod yang bahagian mana ek?
*paham tak? :| heee

ema.amirah said...

wan. myra inbox fb wan taw!

Wan_hazel said...

-aqmalazmi-

gadget ape lak bro??

Wan_hazel said...

-hanadaisu-

yg tu tak yah tuka/....tempat yg sama tu..tak yah ubahh

Wan_hazel said...

ema.amirah

ok

shida saje said...

alhamdulillah jadi..tq wan ^_^

Wan_hazel said...

welkam ./..peace

Anonymous said...

fade up dengan bende alah nie ! taa jadi !

Wan_hazel said...

anon..

nape lak tak jadi???pelik pelik..

qiena :) said...

knp sy buad..
then preview..
sy pnye post ta de kat blog?

Wan_hazel said...

erk pelik lak...law tak preview ok tak???backup dulu template k..lepas tu save..try tgk ok tak..law tak ok..pasang balik template lame

bella said...

tak jadi pun :'(
cmne ni wan?

Wan_hazel said...

bella

erk pelik gak..nape lak tak jadi??

aWatif azmi said...

hee ntah pape anon tuh..ksian wan..sabar je laa ;)

Wan_hazel said...

hahaha..tu la...wat dunno je...hehehe

Miss Zue said...

salam wan,
nak tnya ni.xpham la..tutorial ni utk bila jadi masalah ni jek.kalu xjd masalah ni xyah baiki ke?

~dari org xberpa celik it~

Wan_hazel said...

a ah...kalau tak..tak payah baiki..ehehhe

ida said...

salam wan, akak nak tanya camana nak buat.. bila blog akak tak leh nak tekan Older Post,bila tekan .. akan dapat jadi error "bX-j81w99"
ia kuar cam ni haa..tolong akak wan akak tak pandai sangat dlm blog2 ni.. tapi terpaksa buat jugak untuk bisnes akak

"We're sorry, but we were unable to complete your request.

When reporting this error to Blogger Support or on the Blogger Help Group, please:

Describe what you were doing when you got this error.
Provide the following error code.

bX-j81w99

This information will help us to track down your specific problem and fix it! We apologise for the inconvenience"

Wan_hazel said...

try cara dlm tuto nie kak...boleh tak??

Siti Nooryanawati Mohamed said...

Wan, sy punya blog keluar error "bX-b181rd"

Ini macamana pula yer? Hihihi...
TQ in advance (^^,)

Wan_hazel said...

yg tu wan tak pasti lak.. :)