Wadah Madrasah Pengalaman: Perhatian kepada semua NUFFnangers......!!!!!


Thursday, September 2, 2010

Perhatian kepada semua NUFFnangers......!!!!!



.







Seperti yang anda mungkin sudah tahu, ada 2 jenis kempen dari Nuffnang: meteran (MCPM) Kempen, yang membayar sesuai dengan jumlah pengunjung yang melihat iklan, dan Kos-Per-Klik (BPK) kempen, yang membayar blogger berdasarkan pada jumlah klik yang dihasilkan pada iklan.


Ia telah memperhatikan kami bahawa kumpulan-kumpulan tertentu telah melakukan penipuan klik, yang ditakrifkan sebagai mengklik iklan BPK sengaja hanya untuk menghasilkan pendapatan bagi pemilik sebuah blog. Apakah perhatian bahawa tindakan ini merupakan penyalahgunaan Keperluan & Syarat di bawah Bahagian 6.



Iklan Banner hanya seharusnya jika diklik pada penonton tertarik untuk mengetahui lebih lanjut tentang kempen iklan, dan bukan untuk tujuan mendapatkan wang tambahan. Jika situasi ini memburuk, frekuensi promosi iklan boleh dikurangkan secara signifikan kerana kami hanya akan dapat menjual ruang iklan di blog tanpa nota penipuan klik.


Sistem kami mampu menjejaki tindakan menyalahi undang-undang yang didokumentasikan dan jika perlu, akan digunakan sebagai bukti untuk keperluan undang-undang. Di masa lalu, Nuffnang telah diskors dan dilarang pelbagai individu dan kumpulan untuk melakukan pelanggaran ini. Namun, karena jumlah blogger yang melakukan tindakan egois telah berkembang dalam tahap yang membimbangkan dalam masyarakat kita, kita dituntut lebih waspada dan akan mengambil tindakan yang diperlukan untuk memastikan ahli lain kita komuniti yang tidak terlibat dalam seperti bertindak untuk menderita dalam jangka panjang.



Jika anda menyedari adanya teman-teman anda atau siapa pun yang telah terlibat dalam tindakan seperti itu, kami akan sangat menghargai jika anda boleh baik cadangkan mereka untuk menahan diri dari melakukannya, sebagai blogger yang terjebak dalam pelbagai aktiviti penipuan klik akan dihukum berat, baik oleh penggantungan atau penamatan.






Terima kasih atas perhatian anda.
Selamatkan Iklan Kita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!












Artikel copy 100% dari Cik Su






.



16 comments:

miszAM said...

maksudnye.. da tak boleh klik2 la ye..

Lina Rahim said...

lambat betul la blog wan ni loading..dah 2x klik link pun tak nampak shoutbox dgn gambar2..ni kunjungan balas, kat komen je la ye..

Wan_hazel said...

miszAM

a ah kire camtu lah kan..

Wan_hazel said...

Lina Rahim

hehehe..ok tengs

Lynn said...

Selamatkan iklan kita ,, hehe :)

sweet-ladybird said...

oo.. mcm tu.. faham2..
tq sebba sudi berkongsi :)

sYaza said...

oowwwhh..abes tu..kalo nampak iklan kuar..kite x leh klik ke wan?

Wan_hazel said...

syaza

wan pun tak taw gak syaza...slalu nye org klik 2 3 kali..byk2..so mcm dah tak de nilai dah iklan tu..tulah pihak nuff bengang..hehehe

sYaza said...

oowwwhhh...kirenye boleh klik iklan sekali je ke?wkakakaka...x phm jek...aiyooyo

Wan_hazel said...

syaza


yg penting jgn klik iklan law tak berminat nak ambil taw...tu je

maisyah said...

gitu ka..?

Cik Su said...

haha..populat jap cik su di blog wan hazel ni..alhamdulillah. ilmu yang ade dikongsi bersama......

Wan_hazel said...

Cik Su

hehehe..betul2//ilmu yg ade dikongsi bersama

♀ syera teli ♀ said...

rse cm susa je nx dpt BE .
coz blog x rmai visitor pon .
hehe ,

Wan_hazel said...

♀ syera teli ♀

kene naik kan gak traffic taw...

Ieyra Ghani said...

Saye dah lama pasang iklan nuff kat blog tp earning tak gerak gerakk..walaupun traffic agak tinggi..acano tuh? tak paham lah wan -.-"

kalau dah reply, bgtau kat cbox http://bunnybablooo.blogspot.com/ yer ..thanks