Wadah Madrasah Pengalaman: Salam Ramadhan..


Sunday, July 17, 2011

Salam Ramadhan..

.



2010
Tinggalkan kebunan Ramadan,
bukan bererti membiarkan lelalang lebat menghijau.
Tapi menyemai benih kekacang,
untuk musim tuaian nanti.
2011


Salam korang...

S
ihat tak???Hope sihatlah hendaknya..Dua minggu lagi kita nak puasa kan..Korang semua dah ganti puasa ??Hope dah lah kan..Lepas nie tak leh lah nak makan Twisteis(klik saya)..Duduk(klik saya) je lah kan..nak turun sekolah pun tak nak..Rasa malas..Lebih lebih lagi yang Drive(klik saya) sendiri..macam Wan nie..


Bila puasa makin menjelma..Makin banyaklah iklan raya kat TV..

"1 untuk biskut,2 untuk saya,1 untuk biskut semua untuk saya"..

Apa yang Wan tunggu tunggu pada bulan Ramadhan nie ialah nikmat yang tak sama dengan dengan bulan bulan lain..Lain rasanya..Dan susah Wan nak gambarkan dengan lukisan malah nak lakarkan dengan ayat tetap jua tak punya kesamaannya..Bila ditanya pada kawan Wan..Bukan seagama dengan Wan..Dia akan menjawab..Bulan Puasa tak sabar sebab nak pergi Bazar Ramadhan..banyak makanan katanya..Dan mungkin jugak segelintir dari kita yang berpuasa nanti akan menunggu nunggu untuk ke Bazar..Bohonglah Wan kalau Wan kata dulu Wan tak macam tu..Kita sama je..Dulu Nak sangat puasa sebab nak ke Bazar..Kalau dah ke Bazar berbekal duit RM2.00 dah cukup untuk menjamu ahli keluarga Wan (6 orang termasuk Wan)..Dulu lain sekarang lain..


Insya Allah kita sama sama masih sempat berpuasa pada Bulan Ramadhan tahun ini...Bulan Ramadhan penuh dengan rezeki ..Jika anda seorang perniaga...


.



14 comments:

Cik Chokie said...

hehe.. betul2.. same ngn jiran chokie *chinies* huhu.. ;) nikmatnya puasa.. ramadhan.. pada bulan pernuh berkat ni jugak lah chokie akan menghadapi trial PMR ^^' heee peace.


*dah lame sangat kot x comment plus jenguk blog wan nih,, rindu pun ada ;D*

Ringgo said...

semoga ramadhan tahun ini akan lebih bererti dan bernilai ibadat kita kepada Sang Pencipta bro ..

fa said...

selamat berpuasa nnti.. hee ^^

cik Beskod said...

iklan cornflakes hahahahha..

Wan_hazel said...

Cik Chokie

waaa..lama nye tak tgk Cik Chokie..rindu jugak kat Cik Chokie..Wan doakan trial PMR Cik Chokie ok...and nanti PMR..wat yg terbaik k..Doa wan tetap utk semua...

Wan_hazel said...

Ringgo

tengs...Amin..semoga kehidupan kita lebih berkat

Wan_hazel said...

fa

selmat berpuasa jugak

Wan_hazel said...

cik Beskod

hehehe..betul tu...

FyzaLovato said...

slamat myambut ramadhan. (awal gile wish) haha.
thanks visiting my blog.follow u already :)

RhiyadZhツ said...

Hahaha wan! Yad suka iklan tu! 1 untuk biskut, 1 untuk saya. xD Buad kuih raya

Wan_hazel said...

FyzaLovato

tengs..ehehhe..wish awal lagi best..ehehhe

Wan_hazel said...

RhiyadZhツ

ehehhe..tu lah yad..tak sabr lak nak posa

..ika itu aku.. said...

ika excited lebih nk smbut Ramadhan thn ni..huhu
Salam Ramadhan Wan =)

Wan_hazel said...

salam ramadhan gak ika..ehehhe....tak sabar nak posa nie