Wadah Madrasah Pengalaman: Gerhana bulan 2011 sempat tembak sikit je..Bulan tak nampak gara gara mendung


Sunday, December 11, 2011

Gerhana bulan 2011 sempat tembak sikit je..Bulan tak nampak gara gara mendung

.

Sony Alpha a350 | Minolta 100-300mm
Exposure berbeza beza

Assalamualaikum...


Geram sangat malam nie...Kecewa pun ada..Sebab masa gerhana bulan penuh Wan tak dapat nak tembak gambar bulan gerhana yang macam cincin tu..Yang dapat pun lepas gerhana penuh..mamam gambar kat atas tu...Share apa yang ada je kat korang..Korang ada tembak gerhana bulan tak???kalau ada nak jugak tengok..Mendung buatkan gambar Wan tak brapa ok..Alasan je kan..padahal memang tak reti nak adjust exposure tembak gerhana bulan nie..ahahha


Papai

Lain lain yang menarik


.



6 comments:

Niel said...

Tak nampak jugaa~
Sebab HUJAN~

Zac Rega said...

tapi clear lah bang ..

*abg wan , contest adk 80% type dari tangan adk dan 20% dari tangan abg okayh :D haha

ahowk orang islam said...

best la dapat guna 300 mm. aku guna lens biasa jer.. tak dapat nak shot kemas..

Cik Eyka said...

dpt tgok . tpy ta smpt a plak na tmbak bulan tuh . ta tgok cmpy abeh gerhana .

F.A.R.A.H. deeb said...

Samelah kite huhu... tp lom sempat upload lg (malas) haha!

QasehSuci said...

cantik wan...pandai wan tangkap...tumbs up...

akak x dpt tgk jugk sebab mmg awan hujan penuh di langit kan...hehhe...

jombaca psl gerhana nie kat blog akak...