Wadah Madrasah Pengalaman: Shoutmix dah tak free mulai 2012!


Monday, December 12, 2011

Shoutmix dah tak free mulai 2012!

.

-----------100% disalin dari http://nusha1706.blogspot.com/

Kome oh kome.. berita yang tidak atau kurang besh yang ramai dah tau kan.. mengenai shoutmix yang akan mengenakan bayaran mulai 2012 jika ingin menggunakan "perkhidmatannya" .. Tau?? apa?? xtau?? haa..jangan merepek ea..


Ada aje noticenya.. * siap important notice okies! cer tengok gambar bawah ni yang ku kotakkan hitam okies..




Haa.. klik aje situ.. korang baca aje apa yang diberi.. tapi full english tau.. xpe, ayat takdela pekat bebenor.. agak-agak tak paham, kome guna je google translate atau ruang citcat untuk translate kan okies.. selamat membaca dan selamat tinggal shoutmix..




Pasni guna chatbox ajelah gamaknya kan.. xpon kome terjah kena komen okies.. cam bagus gak lau takde ni.. hikhik.. ayat sedapkan hati!! bak kata kotakbulat, sape yg dah sedia ada sekarang tak payah bayar.. erm.. lau gtu, selamat den!! * tapi apa ak baca, start aje jan 2012, takde FREE



n/y : Jarang dah free..
nasib buka blog free..ntah-ntah pasni
kena bayar plak..
oh naya tu!!


-----------100% disalin dari http://nusha1706.blogspot.com/


So korang semua dah taw kan..Dan apa shout yang korang perlu guna??Bagi Wan asalkan Shout tu boleh link kan kita terus ke blog ..Tu pun dah cukup..Cbox ke Ishoutbox ke..Yang penting semua ok..Wan guna iShoutbox..


Sapa yang tak suka penggunaan shout yang lain tu tak yah lah nak blogwalking k..Close je tab blog orang tu..Geram bila ada orang sanggup buat entri gara gara susah nak blogwalking sebab tak guna Shoutmix..Skang nak cakap ape??ooo kesian..


-Pengenalan iShoutBox Penghubung terbaru dunia Blogger


Wan tertanya tanya lak bagi blogger yang berlagak otai sangat tu yang sayang sangat kat shoutmix sampaikan memperlekehkan penggunaan Shout yang lain..Nak tengok sampai bila lah dia dia guna Shoutmix dia tu..Tersentap terasa??kan dah kene batang hidung sendiri..Dulu sentapkan orang sangat..nah ambik ko balik..



Lain lain yang menarik


.




12 comments:

Ummi_R❀salici❀us said...

laaaa... cmtu pulak......

Anith Hanisah said...

masalah betol lh..

Nabilah Suhailah said...

errr tapi kan. ape maksud yang ni pulak eaa? ayat yang nii haaa. ---> Existing customers are unaffected by all these changes.<--- kena bayar atau tak ye? adehh payah benorr :/

Wan_hazel said...

Nabilah Suhailah

baca nie

Existing users will be able to continue using their accounts at no cost right now. The transition will begin within a few weeks. Eventually, users with free accounts will need to switch to a paying plan or stop using the service. The date is set at January 1, 2012. After this date, free accounts will stop working unless upgraded to a paid plan.


tetap kene bayar jugak kot..

miss aina! said...

hehe. wan, saya ada soalan. saya baru belajar buat header menggunakan adobe photoshop. bila dah siap, kenapa saya tak boleh upload ya?
#sorrylah sebab soalan nih tiada kena-mengena dengan post nih.

(naddie) Nur Nadzirah Azmi said...

abes ape yg free.. huhu~

..safwani.. said...
This comment has been removed by the author.
nuyui a.k.a miss YUI said...

erk..malu lak dah..hihih.. ada ayat kome oh kome tu..gugu..

tu la,skg mmg free bg yg ada tp mulai 2012 dah tak fre,kena byr..

kena guna shout len ni..

nak godek2 tutorial wan yg laen~

AMYCYRUS said...

Alahhhh tak bestnya :(

BeloG MTT said...

Pulak dahhhh ? -.-'

kotak bulat said...

sekrg free lg bg yg sedia ad shoutbox, tp kalau yg baru nk buat harini, da kene bayr.. next year bru semua kne byr.

MaYa MustWany said...

leceh ek.bru2 ni dok pasal folower,ni shoutbox lak.adoyaii..