Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial Follow Churp Churp kengkawan


Tuesday, December 6, 2011

Tutorial Follow Churp Churp kengkawan

.



Assalamualaikum...


Camne hari nie ok tak??cerah tak??Korang dha cek ACC Churp Churp korang??dah cek income Churp Churp korang..Eh eh..Kali nie Wan nak cerita pasal income Churp Churp..tapi nak kongsi macam mana nak Follow kengkawan Churp Churp korang..Applikasi nie baru sahaja di naik tarafkan..Korang log in ACC Churp Churp korang nanti korang akan nampak perubahan pada page Churp Churp nie..Makin gempak lah dan makin best..Mungkin beberapa hari lagi Churp Churp nie akan jadi macam Twitter lak..Sebab rasa nya bloh Share dan Post Stories..Agak nya macam mana lah tu kan..So sama sama lah kita nanti kan perubahan Churp Churp nie hope makin menyenangkan dan best.Sambil kita dapat income dari Churp Churp sambil tu kita berseronok dengan applikasi yang dia orang sediakan..

Link
Jadi , lepas nie apa kata korang follow member yang korang kenal yang dah ada ACC Churp Churp nie..Cara nya senang je..Korang mesti Log in dulu Churp Churp korang tu..Sign in lah kan..Bila dah Sign in korang biarkan je tu..Kalau korang nak tengok Profile korang..Korang klik je kat bahagian profile..Macam kat bawah nie.Dan korang akan lihat lah Profile korang..ruangan tu masih dalam kemas kini agak nya..Nampak tak Follower dan orang yang korang Follow masih kosong kan...



Tak pe jangan risau..Wan ajar korang cara nak Follow Acc Churp Churp member korang yang lain nie..Korang dah Sign in tadi kan..Lepas nie korang cari lah mana mana iklan Churp Churp yang kawan korang share kat blog ke..Kat facebook ke kat twitter ke..asalkan ade je iklan Churp Churp tu..Contoh nya iklan yang Wan share nie..Korang perlu klik taw untuk menyenangkan pencarian korang..



Ok..Korang dah klik pada Link tu?? nanti korang akan dapat lah tengok page iklan tu..Dan apa yang korang perlu buat ialah Korang buang dan tambah kod dekat link yang kat atas tu..

Kod yang perlu ditambah

Profile/

Kod yang perlu dibuang ialah kod iklan tu..Contoh macam kat bawah nie k.


Nampak tak??/Wan gantikan kod Share yang kat belakang tu dengan kod tadi Profile/ dan lepas tu korang klik enter..Pastikan korang cepat cepat Wat nie k..ehehhe

Nanti korang akan dapat lah tengok profile kengkawan korang ..Dan klik lah pada follow..

Sesapa yang belum ada or tahu mengenai Churp Churp lagi korang leh tengok Tutorial kat bawah nie k.

-Tutorial daftar Churp Churp Income lebih per-klik
-Tutorial letak iklan bergambar Churp Churp dalam Blog
-Churp Churp beri ganjaran untuk beli DSLR
-Menabung dengan Churp Churp_satu hari RM0.20 pun dah cukup
-Satu Klik berlambak tabs ADS keluar
-Kenapa Income tak naik naik??


Wan lak dah follow Churp Churp Nornadiah's.Tengok gambar kat bawah tu tak caya??hehehe..adik adik dalam Budak budak Blogger nei.Wan rembat je link dia tadi..Random ambik..ehehhe..Nak ke Blog Dia..Klik nie k..Taniah jadi orang pertama yang Wan Follow..hehehe.

http://miss-nadya.blogspot.com/


Tak taw lah camne nanti..Hope applikasi nie Menarik..Kasi link Profile Churp Churp korang Insya -Allah Wan akan follow nanti k.


Churp Churp taniah sekali lagi...Dan terima kasih kerana pihak anda sudi memberi peluang kepada kami untuk menjana pendapatan dari Blog..

LinkLain lain yang menarik

.



31 comments:

zeybubumoshiiyui said...

abg wan , dia tak keluar pun yg mcm time nak tukar profile/ tuh >.<

Wan_hazel said...

erk...pelik jugak..try cepat2 taw

Eiyra Nu-Qi Ra said...

wan...eiyra tau pasal churpchurp nie pun malam tadi yang da pagi...dalam kul 3-4pagi...n accidently eiyra teradd siapa ntah...hahaha...

cmne nak cri kwn kte?

zeybubumoshiiyui said...

erk ? yaya , satg kalau tak jadi jugak , saya komen lagi :D

Eiyra Nu-Qi Ra said...

wan! baru tadi cakap xtau cmne nak folo en?yes! eiyra da folo wan! hahahaha

nuyui a.k.a miss YUI said...

erm,yui xwat lg churp2 ni..heheh..

iema said...

done follow u:)

Wan_hazel said...

Eiyra Nu-Qi Ra

hehehe..tengs...

Wan_hazel said...

zeybubumoshiiyui

ok..peace

Wan_hazel said...

nuyui a.k.a miss YUI

buat lah..eheheh

Wan_hazel said...

iema

tengs

zeybubumoshiiyui said...

argh , tak jadi jugak . haha . tapi cm na nk cek kita punya $$$$ dlm churpchurp pulak abg wan ? >.<

Wan_hazel said...

sign in n klik lak kat reward..ade je tu

.nora. said...

wan, nora dah buat banyak kali tp setiap kali click, mesti terus kuar like fan page tgv. -__-"

Wan_hazel said...

kene tukarkn dulu link tu ke /profile...ade je dlm tuto tu..ehehhe

zana said...

thanks ye wan..hehe...

Wan_hazel said...

welkam..hehehe

Azza Rynna said...

abg wan..saya dah follow abg dah...abg org first saya follow...http://www.churpchurp.com/azzashukor/profile/
ni profile churpchurp saya

Eyra Arezmie said...

thank you coz make this tutor :) actually hari tu memang dah tau pasal Churp Churp nih btw dulu x minat sngat lah. Now dh minat pulun dok pi cari tutor yg ade kene mengene dengan Churp Churp :) Wan org kedue yang saye follow :D thats my link:

http://www.churpchurp.com/eyraazmy/profile/

nak follow boley, x nak follow pon boleh :)

Wan_hazel said...

ok..wan follow k..ehehhe..peace

zana said...

adoi nk kena follow lak ke..huhu..sy da follow wan..thanks ye :)

Wan_hazel said...

hehehe..tengs zana

نور فاتن said...

bru ja try churp2 nh..huhu..done following urs :)
http://www.churpchurp.com/nurfatin92/profile/

farah izzati said...

http://www.churpchurp.com/budakfarah/profile/

follow farah jugak , farah follow WAN HAZEL ek . hehe :)

Wan_hazel said...

ok..hhhehe

seraiwangi said...

nanti follow saya jugak tw . hhehe . thanx info . lambat sket sbb bnyk kerja kna buat .

Nur Umairah said...

http://www.churpchurp.com/UmaiShinee/profile/
follow lhaa .. umai dh follow WanHazel :D

jijah khadijah said...

saya dh follow abg wan..follow saye pulak yew..

http://my.churpchurp.com/jijahkhadijah/profile/

TaQie said...

assalam , sy dh follow wan , pls follow me ^^ ..
http://my.churpchurp.com/taqie94/profile/

nurul adda said...

Wan Hazel , thanks a lot for this tutorial . hahaha . baru hari nie tahu macam mana nak follow org kat churp churp nie . hehe

nurul adda said...

btw , nie link churp churp sy ,
http://my.churpchurp.com/nurulhadawiyah/profile