Wadah Madrasah Pengalaman: Luahan hati keluarga Amira Afiqah mengenai fake blog yang mengutuk K-POP


Thursday, December 8, 2011

Luahan hati keluarga Amira Afiqah mengenai fake blog yang mengutuk K-POP

.


Assalamualaikum...

Masih lagi tak habis pasal Blog fake adik Amira Afiqah Masih hangat lagi kan isu tu..Dan masih ramai lagi yang tak tahu Blog tu adalah Fake..Bila dah tahu baru nak ternganga..Entri kat bawah nie membongkar semua tentang adik Amira Afiqah.Bacalah kalau korang belum baca.




Jujur Wan cakap...Kat dunia nie memang bermacam ragam manusia..dan kadang kadang kita tak sedar sapa lawan dan sapa kawan kita ..Sampaikan yang kita anggap kawan pun turut menjadi musuh dek hasutan ngauman Syaitan yang bertahta dihati mereka mereka semua..Ketika nie Wan rasa tension sangat....Kalau difikirkan Wan bukan lah artis malahan tak terkenal pun..hmm..Semoga segala nya berjalan dengan lancar dan baik baik saja..Amin..


Manusia akher Zaman kan..Sekecil Zarah pun boleh menjadi api..Adik Amira Afiqah kita nie lagi teruk bencana yang dia lalui..Skang barulah Wan tahu siapa lawan dan siapa Kawan..Sekuat mana pun kita pertahankan sesuatu yang betul sederas tu jugaklah bahang yang patut kita tempuhi..Liku kehidupan bukan sekadar banyak cabang malahan dicampuri onak duri..




Kat bawah nie Wan salin dari luahan hati keluarga Adik Amira Afiqah nie..Kat atas tu print screen komen keluarga Amira Afiqah nie kat entri yang sebelum nie.Bagi sesapa yang tak leh nak baca kat dalam gambar tu..korang baca lah kat bawah nie..


Assalam Hi Wan..tq very much for ur kindness dear..For ur information..Amira afiqah ni ramai sgt kwn n xde musuh rasenye..n kami as aunty n uncle harusla ambil tindakan walaupun beribu2 yg komen kat situ..Polis kata ini adalah jenayah Siber and x salah mmg ada akta utk kesalahan tersebut termasuk jenayah juvana..her uncle knows well about undang2 thats why kami amek tindakan n yg komen pun kira bersubahat n akan ambil tindakan kpd yg ade unsur ugutan dan kencaman...Curi gambar,fake id smua tu...Ksian pd Amira,rase nye dia PEMINAT Kpop...bkn benci kpop..tu yg kami sekeluarga terkejut..dia pn jarang berfacebook ape lagi berblog ni..lgpun buang masa kan berblog ttg Kpop je pun..

Anyway,Wan n all ur frens..Allah saje dpt membalas jasa baik kamu...Kami telah mmbuat laporan polis dan siasatan telah dilakukan dan Ip address telah dikenalpasti..Juga Solat hajat petunjuk dr Allah utk Insan yg difitnah dan teraniaya...doa org teraniaya InsyaAllah dimakbulkan Allah..Wallahualam..Sesungguhnya mengaibkan sesama insan SubhanaAllah...skali kite mengaibkan,10 kali Allah akan membalas aib itu kpd kite yg melakukan..Wallahuallam..SubhanaAllah...tq tq tq...Assalam


So bagi sesapa yang ada Wat ugutan dan komen kat FB atau entri dia tu Wan pun tak taw nak jadi apa kat korang..Pandai pandai lah korang selesai kan..Setiap yang terjadi ada hikmah..Kita mampu belajar dari pengalaman.Sebab semua tu lah yang mencorakkan kehidupan kita..Perkara nie boleh selesai dengan budi bicara yang baik...Semoga semua pihak bertimbang rasa..


S
ebab tu lah orang kata cakap siang pandang pandang , cakap malam dengar dengar..Semoga segala nya dijadikan tauladan dan pengajaran..


Walau macam mana pun korang cabut paku yang ada didinding tu,kesan paku tu tetap ada...

"MATLAMAT TAK MENGHALALKAN CARA YANG SALAH"


Yang baik tu datangnya dari ALLAH dan yang buruk tu datangnya dari diri Wan sendiri



Lain lain yang menarik

.



21 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

moga semuanya cpt selesai..

mcm2 cara org nak buat jatuhkan org lain ni..

Han Hanan said...

Wan Hazel,betul tu.Matlamat tidak menghalalkan cara =_=,kesal sepatutnya blogger ini professional,jatuh maruah blogger kalau banyak jenayah siber seperti ini -_-

hyukloveslatte said...

nasib baik sy sabar & tak bukak blog tu masa mula2 kecoh dulu. tp sy harap family amirah and other citizen tak salahkan the whole kpop fandom lahh. sbb tak semua buat bnda yang sama. lgpun yang komen kat situ punn semua budak tak cukup umur lagi. pasal ugutan tu, dah sah2 dorang takkan buat. ye lahh. sebab dorang budak. hmm.. ape ape punn harap benda ni cepat selesai. salam.

EikaSchapika :) said...

Salam . Hope kes nie dapat diselesaikan dengan baik . Sudaa di buat laporan polis , biar semua yang mengutuk adik amira bukan sahaja di blog , di facebook juga akan di dakwa . biar mereka tahu MALAYSIA ini ada undang2 dan akta . Ingat di buat main ke kalau sudaa menjadi kes polis . Biar mereka tahu .

Farah Hanim said...

benda kecik pun nak kecoh *merujuk kpd blogger yg komen*. =_=

Ira Nur said...

salam. da terbongkar da yg memang bukan amirah 2 buat cm 2.
ksian dia,x tw pape tp x pasal2 kne kutuk pasal kpop jerk,

misshannajr said...

huhu..hot ker kisah ni..akak baru tau..ala hal budak2..baru jer bukak blog tu td nk tau apa hal sbnrnya..chehh!! dengan ayat yg cuma bbrpa ketul kat N3 tu boleh ribu riban org dok komen..bukan main smngt lg berbalas kutuk..org yg buat korang gaduh tu dok sedap tdr kat korea..baik stdy2 adik2 dr dok usha artis jer memanjang..kan dah smpi kes polis bagai..alahaiiii...

Qil_H0shi said...

tahniah wan.,blogger contoh :) .,sebarkan perkara sebenar.,tolong sesama manusia.,teruskan.,entry nih dpt buktikan blogging bukan sekdar buang masa.,kutuk sesama sendiri.,blogging juga dpt bersihkan kembali nama yg tercemar di kerana org yg tak berperikemanusian.,

ChippKecikk said...

Alhamdulillah , segalanye selesai , Thanks jugak kat abg Wan sbb sdarkan orang2 di sekeling2 , .

Suzumushinishiki Somenomaitsukshiro Sode No Shirayoshi said...

Salam...wan..kau pun ada faker kan?report la kat cybersecurity...:)

syafeika edora said...

dah lme sgt x bkk blog,, baru tahu psl ni.. ni pn bkk blog wan br tau ni..huhu.. budak2 skg,, asyik ikt kata hati.. x pk apa akn jd.. nk fitnah pun agak2 la.. haihh..

Nurfazila Suhaide said...

xtau pulak cerita ni..apa2 pun moga cpat selesai...kesian kat dia..

EikaSchapika :) said...

Salam Abg Wan . Disini saya ada juga cuba membantu Abg Wan untuk menjelaskan kpd org ramai tentang isu ini

http://safikablogger95.blogspot.com/2011/12/buat-mereka-yang-diluar-sana_08.html

Hope kite sama2 mendoakan smoge tertangkap penjenayah tersebut .

C i k P i p i T e m b a m said...

uishh , mcm2 lah kan skang,. takut btul

De'din said...

x taw langsung benda ni2,,,
baru ja start blogging,,,
setelah puas bercuti,,

mrs . monster said...

siannyer die..saye ade tolong sebarkan tentang entri nih.. tengs abg wan sbb siarkan entri kali ni..

Nesa Wazir said...

nesa ade juge gi blog gigi rabbit 2..mse nmpak blog 2 nesa dh agk ni cume org yg nk knekan amira sbb die cume ade 2 posts. pastu follower pn xde..mcm meragukan. anyway, moge adik amira jgn sedih2..nesa fhm juge, mungkin peminat k-pop marah bile terbace kenyataan itu tanpa sedar yg itu cume satu penipuan.. :)

kaTasiButterPrawn said...

ish..ish...ksiannya adik tu...kerana kpop je pun..prangai mcm org x g skolah pun ada :(

Adam Malaysian Idol said...

salam wan, kamek mok nanyak camney nak setting mun orang komen nak, ianya nunggu kita approve dolok o? puas kamek carik lam setting x pandey juak nak molah koh ... kamek mok nya cam yang kitak mpun tok, bila da orang komen, nya akan madah nunggu owner tok approve dolok.

Nurul ain said...

itu la, thats y kita tak payah ambik kesah sgt pasal entri yang mcm tu, mmg nampak sgt fake.. ***apa la yg bakal terjadi pada pengomen2 entri tu heh

nurulainyassin.blogspot.com

AtyraAqilah said...

Salam. Wan, thanks laa for this information. Betul tu. Matlamat tak mengahalalkan cara. Kalau wan tak share benda ni, sampai bila pun semua orang tak tahu kebenarannya kan. Termasuklah Eyra sendiri. Buat adik Amirah Afiqah and family, sabar lahh. Mungkin ada hikmah disebalik semua ni kan.