Wadah Madrasah Pengalaman: Tutorial Letak Fan page facebook untuk welcome box di blog


Tuesday, December 6, 2011

Tutorial Letak Fan page facebook untuk welcome box di blog

.




----------------100% disalin dari Lyssa Secret.
Diubah bagi kesesuaian blog.



Hai kawan - Kawan (buat nada comel) huhu ..


Okeyy , tadi ada someone request and tanya Lyssa macam mana nak buat orang like fanpage kita sebelum enter ke blog kita ? Kalau korang tak paham apa yang Lyssa dok merepekkan ni .. Lyssa bagi contoh lah dekat korangg ek .. Macam nih :




Pahee ker ? huhu (cakap kelate) .. Okey , kalao pahee , meh sini Lyssa ajarkan ;)

1. Log in > Dashboard > Design > Edit Html

2. Tekan Ctrl F serentak , dan cari kod ini :

<body expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>


atau pun kod yang ini :

<body>


3. Korang dah jumpa ke ? Kalau dah , Copy pulak kod yang ini :


<!-- KakiNetwork.Com Likebox Pro FBFan Code Start -->
<script type='text/javascript'>KNFBFansPRO="Lyssa_Secret"</script>
<link href='http://kakinetwork.com/sources/fbfans-pro/kakiblogger.css' rel='stylesheet' type='text/css'/>
<script src='http://yourjavascript.com/0143115100/jquery.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1' type='text/javascript'/>
<script src='http://yourjavascript.com/5400531110/likeboxfbfan-pro.js' type='text/javascript'/>
<script language='javascript'>
$(document).ready(function() {
$('body').KNFBFansPRO( {
url: "http://www.facebook.com/pages/Lyssa_Secret/120778981320573",
tunggu: 15,
wait: 1440,
tutup: false
} );
});
</script>
<div id='fbtpdiv'/>
<!-- KakiNetwork.Com Likebox Pro FBFan Code End -->




*Then , korang pastekan di bawah kod yang korang carikan tadii tu :)

*Warna hijau tuh , Tukarkan dengan nama korang , dengan link fanpage korang erkk ?


4. Lepas tuh , cer preview .. Kalau menjadi , SAVE terus lah eheh ?

=SELAMAT MENCUBA= huhu ..


p/s : kadang - kadang dia akan keluar taw , kadang-kadang takk . Nasib korang ler . hehehh :)


----------------100% disalin dari Lyssa Secret.
Diubah bagi kesesuaian blog.


Lain lain yang menarik

.






7 comments:

❂ nini moy ❂ said...

BERHASIL :'D
tangs :')

Wan_hazel said...

welkam..eheheheh..peace

Lyssa Faizureen said...

Waaaa. HHE :) Pomote blog Lyssa skali lah tuh heh ? HAHA :D

Wan_hazel said...

hahaha..lyssa dah jd retis..nak promoet pun macam tak pormote dah..ahaha

Lyssa Faizureen said...

hekhek . macam tuh pulak dahhh . huik3! btw , thnx a lot yeahh . HEHE :) Nanti , nak copy lAk ape2 tutorial or tips dari wan . Then , Lyssa kreditkan . boleh kan ? :)
kira promote lah jugak tuh. haha

Wan_hazel said...

hehehe..boleh je lyssa...should no problem...tengs jugak taw lyssa,..

Mama AmsyarMarsya said...

ni yang akak cari,p xjdi pun dik,huhuhuhuk